Ajazz GP 100 Gamepad Hakkında İlk İzlenimim

MUKAN

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
35
Öncelikle bu gamepad, daha yaygın olarak satılan Easysmx D10 ile neredeyse aynı. Fakat bir farkı var; bunda TMR yerine Hall Effect joystickler kullanılmış. Elimde Easysmx D10 olmadığı için detaylı bir karşılaştırma yapamıyorum, sadece kâğıt üzerinde yazan verilere bakarak konuşabilirim. Standart kullanıcı açısından çok büyük bir fark yok.

Ajazz’a gelecek olursak, bu marka mekanik klavyeleriyle tanınıyor. Bende de Ajazz AK820 Pro modeli var ve oldukça memnunum, bu yüzden markaya güvenim oluştu. Easysmx de bildiğim ve güvendiğim bir marka olsa da Easysmx D10’un Türkiye fiyatı oldukça yüksekti. Yurt dışından getirmek ise gümrük riski taşıyordu çünkü fiyatı gümrük sınırının üstündeydi.

AliExpress’te dolaşırken Ajazz GP 100’ü gördüm. Fiyatı yaklaşık 30 dolardı kuponla ve vergiyle birlikte 1800 liraya sipariş verdim. Neredeyse aynı gamepad, sadece marka farklı. Güvendiğim bir marka olunca tereddüt etmeden aldım. Gamepad yaklaşık 10 günde elime ulaştı.

Kutu içeriği:

Gamepad

Şarj kablosu

Alıcı

Taşıma torbası

Şarj standı yok çünkü sadece gamepad sipariş verdim; standla fiyat daha yüksek oluyordu. Ayrıca stand için yerim de yoktu. Şarj kablosu ucuz, örgüsüz siyah bir kablo.

Gamepad ilk elime aldığımda şeffaf kısımlarda kullanılan malzemeden dolayı biraz ucuz hissettirdi. Ama zaten 30 dolarlık bir cihaz; buna karşın sunduğu özellikler gayet iyi. Gamepad'in öne çıkan yönleri:

D-pad: Beğendim. Tek tek basmak yerine parmağın tamamıyla kaydırarak kullanabiliyorsunuz. Fatal Fury City of Wolves’ta denedim ve gayet iyi. Biraz baskı uygulamak gerekiyor; Gamesir G7 Pro veya Gamesir Nova 2 Lite kadar hassas değil ama fiyatına göre iyi. Beğenmeyenler olmuş tercih meselesi.

Face butonlar: Mekanik ve tepkiler hızlı.

Joystickler: Hall Effect, sürtünme hissi yok ve oldukça güzel. Sürtünme hissiyatına dikkat ediyorum bu yüzden Gamesir Nova 2 Lite'ı kullanmayı bıraktım.

Tetikler: Micro switch mevcut; bu fiyat için çok iyi bir özellik, özellikle FPS oyunlarında fark yaratır. Ancak yarış oyunları için tetik mesafesi kısa, bu benim için eksi bir durum.

Arka tuşlar: Ekstra iki arka tuş var.

Tasarım: Şık, RGB aydınlatma ve şeffaf tutamaçlar ayrı bir hava katmış. Titreşim motorları gözüküyor.

Titreşim standart, ekstra bir şey yok.

Batarya süresini henüz ölçmedim ancak cihaz tamamen kapanmıyor gibi. Uyku moduna geçiyor ve D-pad’e dokununca açılıyor; bu kısmını beğenmedim.

Yazılım desteği yok; çeşitli kombinasyonlarla ayar yapılabiliyor ama kısıtlı.

Bumper tuşları normal, çok iyi hissettirdiklerini söyleyemem.

Bağlantı seçenekleri:

Bluetooth

Kablo

2.4 GHz alıcı

Genel olarak vergi dahil 1800 TL için iyi bir ürün. Fakat alternatifler de mevcut:

Easysmx X05 Pro her ne kadar micro switch tetiklere sahip olmasa da hissiyat olarak çok daha kaliteli.

Nova 2 Lite’ın tetik mesafesi ve D-pad’i daha iyi.

Sonuç olarak benim için ideal cihaz değil ama fiyatına göre tercih edilebilir bir gamepad olmuş.

Ekler

• 1000029291.webp
    1000029291.webp
    469.3 KB · Hit: 37
  • 1000029292.webp
    1000029292.webp
    604.6 KB · Hit: 33
  • 1000029293.webp
    1000029293.webp
    694.8 KB · Hit: 47
  • 1000029294.webp
    1000029294.webp
    492.1 KB · Hit: 49
  • 1000029295.webp
    1000029295.webp
    477.5 KB · Hit: 42
  • 1000029296.webp
    1000029296.webp
    392.5 KB · Hit: 43
  • 1000029297.webp
    1000029297.webp
    333.9 KB · Hit: 38
  • 1000029298.webp
    1000029298.webp
    668 KB · Hit: 37
  • 1000029299.webp
    1000029299.webp
    684.1 KB · Hit: 37
  • 1000029300.webp
    1000029300.webp
    436 KB · Hit: 36
  • 1000029301.webp
    1000029301.webp
    947.2 KB · Hit: 34
  • 1000029302.webp
    1000029302.webp
    441.6 KB · Hit: 41
Gamepad'in sitesinde yazan özellikleri.

Ekler

• 1000029709.webp
    1000029709.webp
    476.6 KB · Hit: 42
inceleme için sağolun hocam, bu üründe sürücü güncelleştirme gibi bir şey var mı? god of war oyununda düzgün çalışmıyor, birde sıfır ölü bölge ayarı gibi bir şey varmı, easysmx d10 modelinde var ama bunda varmı emin olamadım, @MUKAN

Son düzenleme:
inceleme için sağolun hocam, bu üründe sürücü güncelleştirme gibi bir şey var mı? god of war oyununda düzgün çalışmıyor, birde sıfır ölü bölge ayarı gibi bir şey varmı, easysmx d10 modelinde var ama bunda varmı emin olamadım, @MUKAN
Yazılımı yok. Firmware araştırdım ama bulamadım. Deadzone ayarına bakmadım hocam. God of War'da nasıl bir problem oldu?

Mail attım döndüklerinde buraya yazarım.

Yazılımı yok. Firmware araştırdım ama bulamadım. Deadzone ayarına bakmadım hocam. God of War'da nasıl bir problem oldu?
Neredeyse hiç oynayamadım gow da oyunu 2 FPS ile oynuyormuşum gibi hareket ediyor, siz denedinizmi

Neredeyse hiç oynayamadım gow da oyunu 2 FPS ile oynuyormuşum gibi hareket ediyor, siz denedinizmi
2.4 GHz alıcı ile mi bağlıyorsunuz yoksa Bluetooth ile mi bağladınız? Benim denediğim oyunlarda sorun olmadı. Gow denemedim.

2.4 GHz alıcı ile mi bağlıyorsunuz yoksa Bluetooth ile mi bağladınız? Benim denediğim oyunlarda sorun olmadı. Gow denemedim.
2.4 ile bağlamıştım, kabloylada oynatmıyordu hocam, epic üzerindeki başka oyun denedim rocket leagude sorun yoktu, god od war da bir sorun vardı, firmware güncellemesi falan varsa belki çözülür diye düşünmüştüm, birde ürünü uyku moduna alırken bağlantı bir kere kopmuyordu, kopuyor-bağlanıyor-birdaha kopuyordu. usb porta bir şey takınca çıkarınca ses gelir ya, kapanırken birden fazla ses geliyordu

2.4 ile bağlamıştım, kabloylada oynatmıyordu hocam, epic üzerindeki başka oyun denedim rocket leagude sorun yoktu, god od war da bir sorun vardı, firmware güncellemesi falan varsa belki çözülür diye düşünmüştüm, birde ürünü uyku moduna alırken bağlantı bir kere kopmuyordu, kopuyor-bağlanıyor-birdaha kopuyordu. usb porta bir şey takınca çıkarınca ses gelir ya, kapanırken birden fazla ses geliyordu
-Steam input açık veya kapalı şekilde deneyin.
-Resetleyin cihazı.
-Aygıt yöneticisiden Xbox 360 sürücülerini kaldırın. Sonra alıcıyı tekar takın.
-Xbox gamebarı kapatın.
-Farklı bir port deneyin USB 2.0 olanları.
Bunları deneyin. Yine de olmazsa mail'e cevap alana kadar bekleyeceğiz.

-Resetleyin cihazı.
-Xbox gamebarı kapatın.
Tamamdır hocam, teşekkürler ilginiz için

-Resetleyin cihazı.
-Xbox gamebarı kapatın.
Ajazz maillere dönmüyor hocam zamanında başka bir durum için bütün internetten bulduğum maillere yazdım dönmediler.

Geri