Yardım HP OMEN Max 5080 AMD işlemci mi almalıyım İntel mi?

Uzun vade için güç çok iyi bir şey ama bu güç için laptopda absürt paralar ödüyoruz ondan bahsediyorum, güç istiyorsak bunu masaüstünde aramak daha mantıklı bence ama siz işte yapacağınızı söylediğiniz için sizin için bir şey diyemem.
Hayırlısı olsun hocam. Kaça aldınız acaba? Ve ne zaman aldınız? Ben fiyatları takip ediyordum 115bine msi vector alacaktım 1 hafta geçti baktım ki fiyatları 130a fırlatmışlar.

Hayırlısı olsun hocam. Kaça aldınız acaba? Ve ne zaman aldınız? Ben fiyatları takip ediyordum 115bine msi vector alacaktım 1 hafta geçti baktım ki fiyatları 130a fırlatmışlar.
Ben yaklaşık 5 ay önce 2. El 80k ya aldım hocam. Normalde bu gpu cpu konbinasyonundaki laptopları çok daha ucuza bulabilirdim ama büyük ekrandan vazgecemedim, iyikide vazgeçmemişim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

126k ya vector almak daha mantıklı değilmi hocam? Hp ye hiç sıcak bakmıyorum.

Ben yaklaşık 5 ay önce 2. El 80k ya aldım hocam. Normalde bu gpu cpu konbinasyonundaki laptopları çok daha ucuza bulabilirdim ama büyük ekrandan vazgecemedim, iyikide vazgeçmemişim.

126k ya vector almak daha mantıklı değilmi hocam? Hp ye hiç sıcak bakmıyorum.
Hocam ben de bilemedim 2 model arasında kaldım yoksa fiyatında değilim. Kimisi diyor ki hp de buhar odası var soğutması daha iyi diyor ona kafam takıldı soğutma daha iyitse onu alayım dedim.

hx serisi işlemciler anakart yakıyor kesinlikle amd al
Hocam herkes başka şey söylüyor karar veremedim hala

arkadaşlar ben intel modeli ile rog strix 9955hx+rtx3070ti modeli ile arasında kalmıştım. hp intel işlemcisi olan model testlerde 105 dereceyi görüyor. sıcaklığı düşürmek için 45w civarına felan sınırlıyorlar ayrıca genel olarakta bi çekimser kaldım ne dersiniz. rog strix mi alayım yoksa hp omen ama amd veya intel olanı mı? bilgisayar mühendisliği için alacağım ayrıca oyun felanda oynayacağım.

arkadaşlar ben intel modeli ile rog strix 9955hx+rtx3070ti modeli ile arasında kalmıştım. hp intel işlemcisi olan model testlerde 105 dereceyi görüyor. sıcaklığı düşürmek için 45w civarına felan sınırlıyorlar ayrıca genel olarakta bi çekimser kaldım ne dersiniz. rog strix mi alayım yoksa hp omen ama amd veya intel olanı mı? bilgisayar mühendisliği için alacağım ayrıca oyun felanda oynayacağım.
Ben galiba msi vector alacağım, testlerde işlemcisi 80lerde çalışıyor.

9950hx olsa amd derim ama bu işlemci çokda 275hx in rakibi değil hocam.
1760278886516.webp

Açıkçası GPU ma daha fazla enerji kalmasını, cihazımın daha az ısınmasını tercih ederim. 3-5 puan uygulamalarda fark alıyor diye bunlara katlanmam. AMD laptoplarda candır.

Sadece işlemciyi kullandığın senaryolarda eminim İntel daha iyi performans verecek ama ben ortalama bir gaming kullanımına baktığımda AMD yi daha iyi buluyorum.

Ama tabi arkadaş undervolt yapmasını biliyorsa, TDP limitlemeyi falan halledebilirse uğraşırsa. İntel alıp AMD ile benzer ısıları ve performansları da alabilir. opsiyonel.

Alıntıyı görüntüle

Açıkçası GPU ma daha fazla enerji kalmasını, cihazımın daha az ısınmasını tercih ederim. 3-5 puan uygulamalarda fark alıyor diye bunlara katlanmam. AMD laptoplarda candır.

Sadece işlemciyi kullandığın senaryolarda eminim İntel daha iyi performans verecek ama ben ortalama bir gaming kullanımına baktığımda AMD yi daha iyi buluyorum.

Ama tabi arkadaş undervolt yapmasını biliyorsa, TDP limitlemeyi falan halledebilirse uğraşırsa. İntel alıp AMD ile benzer ısıları ve performansları da alabilir. opsiyonel.
Yeni nesilde nasıl bilmem ama eski nesilde undurvervolt bir işe yaramıyor maalesef. Günlerce imzamdaki sistem ile undervolt denedim ama hiçbir gözle görülür sıcaklık düşüşü yaşamadım.
Arkadaş render alacağındanda bahsetmiş o yüzden intel çok daha mantıklı bence çünkü 3-5 puan fark sana vakit kazandıracak ve o zamanda para demek. Bende intel pek sevmem ama bu senaryoda intel daha mantıklı bence. Şunuda unutmayın intel eski 10nm intel değil.

sıcaklık düşüşü yaşamadım.
bende de aynı model var. TDP limit sadece çalışıyor. Asus undervolt kısmını boot menüsüne almış. ama uv yapınca 64 ram kullanamıyorsun, rame akım yetmiyo rslşkfaslkeglkase, Asus almayın pişmanlıktır.

Şunuda unutmayın intel eski 10nm intel değil.
Eski 10nm intel, hatta 14nm. Kendi açıklamalarına bakarsanız hibrit mimari kullanıyoruz dediler, sadece "2P core" 3nm diğerleri karışık.

bende de aynı model var. TDP limit sadece çalışıyor. Asus undervolt kısmını boot menüsüne almış. ama uv yapınca 64 ram kullanamıyorsun, rame akım yetmiyo rslşkfaslkeglkase, Asus almayın pişmanlıktır.

Eski 10nm intel, hatta 14nm. Kendi açıklamalarına bakarsanız hibrit mimari kullanıyoruz dediler, sadece "2P core" 3nm diğerleri karışık.
teknik olarak uv yapınca daha az watt çekmesi gerekmiyormu aknfslkasnd
şu undervolt ile bile doğru düzgün etki göremedim hocam.
1760290171622.webp

o açıklamayı duymamıştım işte vay şerefsizler

Geri