10-12K civarı 240Hz Monitör Önerisi

Bu iki model arasında fiyat farkı 3k civarında ama Asus modelin ne gibi performans farkı var acaba ? Bilgisi olan yazabilir mi.

Eğer o kadar gözle görülür bir fark yoksa Aoc modelini tavsiye eder misiniz fiyatı uygun gözüküyor ?

Evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşte bu yüzden ne alsam korkuyorum.
Çünkü tüm görselin göze yansıdığı şey bu alet yani!
Görüntü olarak koyu renkleri yerlerde gözüküyor sadece ama yine de değişim veya iade isteyeceğim, değişim işlemleri vs uzun sürse de para veriyoruz sonuçta.
VG248QG monitörüm var zaten, yeni monitör gelene kadar onunla devam ederim.

Şöyle bir eklemede yapmak istiyorum;
Yıllarca 24 inç ve TN panel monitör kullanıp daha sonra 27 inç Fast IPS panele geçince insan çok tuhaf hissediyor.
İade isteyip tekrardan 24/24.5 inç 280hz TN panel monitör mü alsam diye düşünüyorum.

Evet

Görüntü olarak koyu renkleri yerlerde gözüküyor sadece ama yine de değişim veya iade isteyeceğim, değişim işlemleri vs uzun sürse de para veriyoruz sonuçta.
VG248QG monitörüm var zaten, yeni monitör gelene kadar onunla devam ederim.

Şöyle bir eklemede yapmak istiyorum;
Yıllarca 24 inç ve TN panel monitör kullanıp daha sonra 27 inç Fast IPS panele geçince insan çok tuhaf hissediyor.
İade isteyip tekrardan 24/24.5 inç 280hz TN panel monitör mü alsam diye düşünüyorum.
tn panel oyun için bana en iyisi. ips e geçince kapalı rengi ve siyah renkler yüzünden oynama isteğim kaçıyor isterse fast ips olsun sevmiyorum ips paneli. mesela Bf6, warzone cs2de karanlık yerler neredeyse görünmüyor zar zor fark ediliyor. yan monitörde hikaye oyunlar veya film için VA panel kullanıyorum o iş için daha iyi.
tn panelde rank kasmak daha rahat geliyor, renkler daha açık, adeta hile gibi oynuyorum.

tn panel oyun için bana en iyisi. ips e geçince kapalı rengi ve siyah renkler yüzünden oynama isteğim kaçıyor isterse fast ips olsun sevmiyorum ips paneli. mesela Bf6, warzone cs2de karanlık yerler neredeyse görünmüyor zar zor fark ediliyor. yan monitörde hikaye oyunlar veya film için VA panel kullanıyorum o iş için daha iyi.
tn panelde rank kasmak daha rahat geliyor, renkler daha açık, adeta hile gibi oynuyorum.

İade için form gönderdim geri dönüş yaptılar kargo ile geri gönderdim monitörü.
TN ve IPS arasında şöyle bir fark var ama; TN panelde Valorant'ta açık renkli ve küçük nişangahlar Clove sislerine baktığında falan gözükmüyor. IPS panelde böyle bir sorun yok.

Merhabalar,
Günlerdir 240Hz monitör araştırıyorum para gökten gelmiyor sonuçta.
Güncel olarak kullandığım monitörüm ASUS VG248QG 24" 165Hz 0.5ms, güncel monitörümü yan monitör yapmayı düşünüyorum.
Genel olarak valorant oynuyorum farklı oyunlara pek girmiyorum.

Şu 2 monitör önerildi fakat nasıldır kronikleri var mıdır? Ghosting, ölü piksel vb. gibi durumlar olur mu bilgim olmadığı için kararsızım.

27" olarak ta bunları buldum fakat yıllardır 24" kullandığım için ve MMOFPS odaklı oyun oynadığım için 27" ne kadar doğru olur bilemiyorum.
Dell alienware AW2525HM 320 HZ FULL HD 25 inç tam sana göre 12 k

Bende ondan alicagim baya iyi monitör sikintti çıkarsa Dell direk değiştiriyor. Müşteri hizmetleri aradiginda

Dell alienware AW2525HM 320 HZ FULL HD 25 inç tam sana göre 12 k

AOC'u iade için gönderdikten sonra vatan a gittim ve koltuk için ayırdığım bütçe ile yeni monitör aldım hocam. Yıllandır asus kullanıyorum, ilk defa asus dışında bir şey aldım ve sorunlu çıktı. Bildiğimizden şaşmayalım rahat edelim en güzeli.
Ve şuan bu monitör ile bayağı bir rahatım eski monitörümden pek fazla bir farkı yok. :hoba:

Ekler

• 20251014_094530.webp
    20251014_094530.webp
    818.5 KB · Hit: 9
AOC'u iade için gönderdikten sonra vatan a gittim ve koltuk için ayırdığım bütçe ile yeni monitör aldım hocam. Yıllandır asus kullanıyorum, ilk defa asus dışında bir şey aldım ve sorunlu çıktı. Bildiğimizden şaşmayalım rahat edelim en güzeli.
Ve şuan bu monitör ile bayağı bir rahatım eski monitörümden pek fazla bir farkı yok. :hoba:

Ortam gayet sevimli duruyor, sağdaki monitör nedir?

Geri