Palit 5070ti Sıcaklık

Anladım hocam o kadar berbat bir psu değil diyorsunuz, ısının kaynağı hala psu olabilir mi? Yada kasa içi soğutmadan mı kaynaklı. PSU o kadar kötü değilse değişmek için acele etmesem iyi olur durumları zorlamamak adına. Yoksa sorun kartta mı?
Durumlar iyileşene kadar bu şekilde kullanılabilir, kasa içi soğutmadan 10-15 derece fark edeceğini sanmıyorum incelemelerde 60 derece bandında gezen kartın sizde 75 derece olmasının 2 sebebi olabilir ya incelemeye daha kaliteli ürün yolluyorlar yada incelemede kullanılan PSU'lar sizinkinden daha kaliteli ve stabil elektrik sağlıyorlar. kasa içindeki hava akışı farkı ortam sıcaklığı falan abartı durumlar olmadığı sürece 10+ derece etkilemesi mümkün değil. kartı toprağa mı gömüyorsunuz sanki de hava alamayacak?

80 derecenin altı normal oyun sırasında. RTX 5070 ve RTX 5070Ti için kritik sıcaklık 88 dereceden sonra başlıyor.

Screenshot_1.webp

Geçen ay gamegarajdan Palit RTX5070Ti GAMINGPRO-S kartlı AIGO DS900 kasa ile bir sistem almıştım. Masaüstü sistemlere yeni geçtim ve ısı gibi konularda pek bilgim yok. Bu kartın webte ısı testlerini izlediğimde hep 95-98 yükte 60-63 dereceler görüyordum. Fakat ben oyun oynarken yine aynı yüklerde 70-73 derece gibi rakamlar alıyorum. Bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Aşağıda bir de Geeks3D testi yaptım. Bu arada oyunda belirttiğim sıcaklıkları verirken fanlar yaklaşık %40 yükte çalışıyor

Alıntıyı görüntüle

Durumlar iyileşene kadar bu şekilde kullanılabilir, kasa içi soğutmadan 10-15 derece fark edeceğini sanmıyorum incelemelerde 60 derece bandında gezen kartın sizde 75 derece olmasının 2 sebebi olabilir ya incelemeye daha kaliteli ürün yolluyorlar yada incelemede kullanılan PSU'lar sizinkinden daha kaliteli ve stabil elektrik sağlıyorlar. kasa içindeki hava akışı farkı ortam sıcaklığı falan abartı durumlar olmadığı sürece 10+ derece etkilemesi mümkün değil. kartı toprağa mı gömüyorsunuz sanki de hava alamayacak?
Anlıyorum çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımlarınız için. Yine kısa zamanda psu değiştirmeye çalışacağım zaten upgrade sıralamamda 1. psu 2. anakart var idi. Kartta sorun yoktur ama değil mi performans konusunda hiçbir sıkıntısı yok görünen bana.
80 derecenin altı normal oyun sırasında. RTX 5070 ve RTX 5070Ti için kritik sıcaklık 88 dereceden sonra başlıyor.

Alıntıyı görüntüle
Teşekkür ederim mesajınız için.

Anlıyorum çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımlarınız için. Yine kısa zamanda psu değiştirmeye çalışacağım zaten upgrade sıralamamda 1. psu 2. anakart var idi. Kartta sorun yoktur ama değil mi performans konusunda hiçbir sıkıntısı yok görünen bana.

Teşekkür ederim mesajınız için.
Yerli yabancı 4-5 tane teste baktığımda 60 derecelerin üzerine çıkmıyor kar anca stress testlerinde 72 dereceyi görebiliyor. Bence bir sorun olduğunu söylemek mümkün özellikle Donanım Arşivi tarafından soğutma özelliğiyle ve ucuzluğuyla öne çıkarılarak reklamı yapılan bir modeli güvenerek aldığınızda karşılaştığınız bu sonucu kabullenmenin bir mantığı yok. Şu aşamada sistem iadesi dahi düşünülebilir, Her konunun altında havalandırma diyen veya yukarıdaki arkadaş gibi NVIDIA nın verdiği özellikleri atan birileri oluyor pek aldırış etmenizi tavsiye etmem bu kart NVIDIA değil PALIT ürünüdür içerisinde kullanılan bileşen NVIDIA dır ve biz PALITIN test verilerine bakarak ürün hakkında fikir sahibi olabiliriz. Bahsi geçen testleride her ülkedeki büyük inceleme kanalları reklam veya test ürünü alarak sağlar. Bu testlerde yanıltıcılık varsa konu ekran kartının ısısından ziyade markanın güvenilirliğine dönüşür. PALIT markasına zaten çok sıcak bakmıyordum artık hiç bakmıyorum. Ben senden razıyım ASUS. Bu konu hakkında başka yanıt yazmayacağım iyi forumlar.

Yerli yabancı 4-5 tane teste baktığımda 60 derecelerin üzerine çıkmıyor kar anca stress testlerinde 72 dereceyi görebiliyor. Bence bir sorun olduğunu söylemek mümkün özellikle Donanım Arşivi tarafından soğutma özelliğiyle ve ucuzluğuyla öne çıkarılarak reklamı yapılan bir modeli güvenerek aldığınızda karşılaştığınız bu sonucu kabullenmenin bir mantığı yok. Şu aşamada sistem iadesi dahi düşünülebilir, Her konunun altında havalandırma diyen veya yukarıdaki arkadaş gibi NVIDIA nın verdiği özellikleri atan birileri oluyor pek aldırış etmenizi tavsiye etmem bu kart NVIDIA değil PALIT ürünüdür içerisinde kullanılan bileşen NVIDIA dır ve biz PALITIN test verilerine bakarak ürün hakkında fikir sahibi olabiliriz. Bahsi geçen testleride her ülkedeki büyük inceleme kanalları reklam veya test ürünü alarak sağlar. Bu testlerde yanıltıcılık varsa konu ekran kartının ısısından ziyade markanın güvenilirliğine dönüşür. PALIT markasına zaten çok sıcak bakmıyordum artık hiç bakmıyorum. Ben senden razıyım ASUS. Bu konu hakkında başka yanıt yazmayacağım iyi forumlar.
Tekrar merhaba,

Konuyla ilgili uzun emek ve yardımlarınızdan dolayı yazmayacağım deseniz de bir güncelleme yapmak istedim. Araştırmalarım sonucunda undervolt yapmayı öğrendim ve deneme-yanılma yöntemiyle, normalde tam yükte 1070 mV ile çalışan kartı 875 mV ve 2800 MHz olacak şekilde ayarladım.

Bu ayarlamalardan sonra sıcaklıklarda ciddi bir düşüş, performansta ise artış elde ettim. 3D stress testinde %99 yükte 80 °C ve 203 FPS alırken, 875 mV ile 73 °C ve 230 FPS değerlerine ulaştım. Oyun testi olarak MSFS 2024’te 2K Ultra ayarlarda FG 4× açıkken 72-74 °C civarında çalışan sistemim, FG 2× açıkken 62-63 °C seviyelerine kadar geriledi. FG 4× aktif olduğunda sıcaklık değerleri 55-60 °C aralığına kadar düşüyor.

VRAM kullanımı ise yaklaşık 10 GB civarında. Artık düşüncem, üreticinin kartı tanıtım amacıyla gönderirken bu ayarları özel olarak yaptığı yönünde, çünkü anladığım kadarıyla kartın potansiyeli yüksek fakat biraz kurcalanması gerekiyor.

Düzenleme: Kartın boşta sürekli 59-60 derece olduğunu söylemiştim nvdia denetim masası ayarlarında her zaman maksimum performans tercih et ayarı seçiliymiş güç modunda onu varsayılana çevirince boşta ısı değerleri düzeldi, diğer türlü sürekli max frekansta çalışıyormuş boşta olsa bile.

Son düzenleme:
Geri