D vitamini fazla içtim, dozunu anlayamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Reaksiyon skoru
2
Acil merhaba, haftalık almam gereken D vitamini hapını 2 gün üst üste içtim. Üzerinde 50 000 IU yumuşak kapsül yazıyor. 8 adet var toplamda. Coledan d3 ilacın ismi. Vitamin d3. Tek bir tanesinin dozu 50 000 mi? Günlük maksimum 4000 IU alınmalı yazıyordu internette. 2 gün max 8000 ise ben 100 000 mi aldım? Eczacı bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Bir sıkıntı olur mu bu kadar fazla doz

Höst bırak o kutuyu kenara doktor önerisiyle mi aldınız 50 binlik?
D vitamini eksikliği olanlara veriliyor doktor önerisiyle. Günlük kullanıma uygun değil.
D vitamini eksikliği olanlar için haftalık 1 adet veriliyor. 2 ayda bitiyor.
Bir sıkıntı şimdi olur mu bilemeyiz muhtemelen inşAllah olmaz lakin birdahaki sefere dikkat etmek lazım.

Höst bırak o kutuyu kenara doktor önerisiyle mi aldınız 50 binlik?
D vitamini eksikliği olanlara veriliyor doktor önerisiyle. Günlük kullanıma uygun değil.
D vitamini eksikliği olanlar için haftalık 1 adet veriliyor. 2 ayda bitiyor.
Bir sıkıntı şimdi olur mu bilemeyiz muhtemelen inşAllah olmaz lakin birdahaki sefere dikkat etmek lazım.
Doktor yazdı reçeteyle aldım. Sadece haftalık 1 yazıyordu dikkat eksikliğiyle günlük sanıp günlük aldım. 2 günün sonunda fark ettim. 50 000 tek kapsülde mi? Biliyor musunuz?

50 bin mi emin misin 5 bin olmasın mı o

Doktor yazdı reçeteyle aldım. Sadece haftalık 1 yazıyordu dikkat eksikliğiyle günlük sanıp günlük aldım. 2 günün sonunda fark ettim. 50 000 tek kapsülde mi? Biliyor musunuz?
Evet 1 kapsül 50 bin eğer yazdığın ilaç doğruysa. Doktor yazdıysa dediğim gibi D vitamini eksikliğin vardır. Haftalık 1 kapsül 2 ay boyunca normal seviyelere gelene kadar. Doktora ulaşabiliyorsanız sorabilirsiniz isterseniz. En yakın eczaneye de sorabilirsiniz. Gereksiz panik vermek istemiyorum ama zehirlenme riskiniz var en azından bunun bilincinde olursunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,132
Üyeler
184,737
Son üye
Killhoray
Geri