Colorful anakart alınır mı

yani hocam yukarıdada belirttiğim gibi max 4k butcem var 12100f ile kullanıp i5 14600kya yukseltirim diye dusunuyorum matx olmasıda önemli alacagım kasa ıcın
ıcınıze sınerse sımdıden hayırlısı olsun dıyeyım hocam kazasız belasız

OC ile uğraşmıyorsan ve Ramleri de standart olarak kullanıcaksan alınır.

Bilinmeyen markaların anakartlarını zorlamamak gerekli.
Zamanında ne anakartlar vardı Pegatron gibi ne idüğü belirsiz. Çalışıyor mu çalışıyor tabi.
vallahi hocam ocden tek anladıgım xmp açmak max kullanacagım i5 14600k yeterli gibi duruyor ama aklımda soru işaretleri bıraktı max4k olacak sekilde sizin öneriniz nedir kasımda geliyor şu kartı şu fiyata düşürürsen al dediğiniz var mıdır mesela

lga 1700 ddr5 anakart bakıyorum intele gecicem amdden neden geçiyorsun demeyin farkındayım ama am5e geçmek için bütçem yeterli değil
bu anakart nasıldır b760 ve 2m2 slotu var bu fiyat için çok iyi duruyor tavsiyeniz nedir
Konudan bağımsız bilgisayarcıda çalıştığım süre zarfında özellikle; Turbox,Palit,Colurful gibi markaların Ana veya Ekran kartı arızalı ürünlerini daha çok görüyordum. Fakat çoğu eski model ürünlerdi, yeni ürünleri nasıldır bilemem hocam. Bende PC alırken Ana ve Ekran kartını, fark ödeyerek Asus seçtim, şu anda memnunum :)

Konudan bağımsız bilgisayarcıda çalıştığım süre zarfında özellikle; Turbox,Palit,Colurful gibi markaların Ana veya Ekran kartı arızalı ürünlerini daha çok görüyordum. Fakat çoğu eski model ürünlerdi, yeni ürünleri nasıldır bilemem hocam. Bende PC alırken Ana ve Ekran kartını, fark ödeyerek Asus seçtim, şu anda memnunum :)
yani hocam bunun zaten farkındayım ama bu fiyata asus msi h610 var tek m2 slotlu gorunce sorayım foruma dedim karışıklık cıktı gigabyte veya asus h610 alacagım gibi duruyor

vallahi hocam ocden tek anladıgım xmp açmak max kullanacagım i5 14600k yeterli gibi duruyor ama aklımda soru işaretleri bıraktı max4k olacak sekilde sizin öneriniz nedir kasımda geliyor şu kartı şu fiyata düşürürsen al dediğiniz var mıdır mesela
XMP açınca mesela 60 fps olan oyun 65 fps olucak ama sistemin stabilitesi zorlanıcak. Zaten ramlerde mhz yükselince pek fazla performans farkı olmaz.
Hatalara rağmen o 5 fps lik performansı almak istiyorum dersen baya uğraşırsın.

Olurda ramler çoğu zaman inflak eder suçu ramlere atarlar ama kullanıcı kendisi ramleri zorladığını söylemez çünkü haklı sayıyor kendisini bi kere.

Alınmaz ben çok sorun yaşadım

XMP açınca mesela 60 fps olan oyun 65 fps olucak ama sistemin stabilitesi zorlanıcak. Zaten ramlerde mhz yükselince pek fazla performans farkı olmaz.
Hatalara rağmen o 5 fps lik performansı almak istiyorum dersen baya uğraşırsın.

Olurda ramler çoğu zaman inflak eder suçu ramlere atarlar ama kullanıcı kendisi ramleri zorladığını söylemez çünkü haklı sayıyor kendisini bi kere.
yok hocam yani ocden falan anlamam manasında sadece xpm açmayı bilirim dedim girmem yani oc işlerine stock olarak kullanırım

yani hocam bunun zaten farkındayım ama bu fiyata asus msi h610 var tek m2 slotlu gorunce sorayım foruma dedim karışıklık cıktı gigabyte veya asus h610 alacagım gibi duruyor
Gigabyte anakart tarafında Asus ve MSI'ya bazı modellerde fark atıyor ve genel olarak onlar kadar da ısınmayabiliyor. Daha güvenilir bir seçim olur :)

Expo veya XMP
Bunu koymuşlarsa kullanalım diye olmuyor her zaman.

O zaman arabada da sport mode var. Hep anırtarak arabayı kullanırsan motoru 1 haftaya eline alırsın.
Durum budur yani.

Her bileşeni standart olarak kullanmak daha uzun ömürlü olur.

Expo veya XMP
Bunu koymuşlarsa kullanalım diye olmuyor her zaman.

O zaman arabada da sport mode var. Hep anırtarak arabayı kullanırsan motoru 1 haftaya eline alırsın.
Durum budur yani.

Her bileşeni standart olarak kullanmak daha uzun ömürlü olur.
anladım hocam sanırım indirimde denk getirirsem bunu
yoksa bunu almayı dusunuyorum

Anakart üzerinde tuşla Bios update yapan varmı?

O özellik baya can kurtarır.
Misal anakart aldın işlemcini görmüyor.

Cpu, Ram, Vga hiçbirşey olmadan boş anakartla Bios update yapıp işlemcini anakartta kullanabilirsin. Servisle veya iadeyle uğraşmazsın.

Hangisinde varsa onu seç

Anakart üzerinde tuşla Bios update yapan varmı?

O özellik baya can kurtarır.
Misal anakart aldın işlemcini görmüyor.

Cpu, Ram, Vga hiçbirşey olmadan boş anakartla Bios update yapıp işlemcini anakartta kullanabilirsin. Servisle veya iadeyle uğraşmazsın.

Hangisinde varsa onu seç
hocam onlar cok ust seviye kartlarda var x z seviyesinde vs

Alınır mis gibi kart, istersen 14400F bile takarsın rahatlıkla.

Geri