Kuranı Kerimde İlginç Çelişki. ?

Açıkçası ben o tür hadislere inanmıyorum. Elbette Hz. Muhammed’in peygamber olduğu ve olacağı, mutlak güç sahibi ve her şeyi bilen Allah tarafından biliniyordu. Ama bunun, tıpkı benim yarın yapacağım şeyi Allah’ın bilmesi gibi bir durum olduğunu düşünüyorum. Mühür, ışık saçması tarzı olayların anlatıldığı hadislerin güvenilir olduğunu da düşünmüyorum. Çok fazla hadis var ve ben güvenilir kabul ettiğim Sahih-i Buhârî ve Sahih-i Müslim’de bu tarz hadisler bulamadım. Eğer bulduysan, paylaşmanı isterim. Yanlış anlama; amacım yalancı çıkarmak değil, sadece hatam varsa gerçekten görmek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, biliyorum uzun ama eğer yazdığım uzun yazıyı okursan, belki demek istediğimi birazcık da olsa anlayabilirsin; bu ayetlerin anlaşılamama konusunu.
müslim iman 261, ibn kesir el bidaye ve n-nihaye 2/265 , tirmizi menakıb 3;ibn hişam 1/180 birde küçükken gittiği yerler bereketleniyor annesi karnımdan nur çıktı doğunca şamın saraylarını aydınlattı diyor ekstra doğunca bin yıldr sönmeyen ateş söndü save gölü kurudu kisranın 14 sütunu yıkılması gibi beklenmeyen mucize o doneme gore oldu

müslim iman 261, ibn kesir el bidaye ve n-nihaye 2/265 , tirmizi menakıb 3;ibn hişam 1/180 birde küçükken gittiği yerler bereketleniyor annesi karnımdan nur çıktı doğunca şamın saraylarını aydınlattı diyor ekstra doğunca bin yıldr sönmeyen ateş söndü save gölü kurudu kisranın 14 sütunu yıkılması gibi beklenmeyen mucize o doneme gore oldu
Hocam, baktım; Müslim, İman 261’de kişisel temizlikten bahsediliyor. Diğer kaynakları ise maalesef hiç güvenli bulmuyorum. Hadis olarak yalnızca Buhari ve Müslim’i kaynak olarak kullanıyorum.

Uygunsuz davranış
'Onlar (cehennemlikler ) için kuru dikenden başka bir yiyecek yoktur. (Gaşiye suresi 6)

'Kanlı irinden başka bir yiyecekleri de yoktur.” (Hakka suresi 36)

'Doğrusu zakkum ağacı cehennemliklerin yemeğidir. (Duhan suresi 43)

Arkadaşlar hani sadece kuru dikenden başka yiyecek yoktu. ? Başka yiceklerde varmış.Bu çelişki hatası değil midir sizce de yoksa baska bir olay mı var ?
'Onlar (cehennemlikler ) için kuru dikenden başka bir yiyecek yoktur. (Gaşiye suresi 6)

'Kanlı irinden başka bir yiyecekleri de yoktur.” (Hakka suresi 36)

'Doğrusu zakkum ağacı cehennemliklerin yemeğidir. (Duhan suresi 43)

Arkadaşlar hani sadece kuru dikenden başka yiyecek yoktu. ? Başka yiceklerde varmış.Bu çelişki hatası değil midir sizce de yoksa baska bir olay mı var ?
Yaw sen burda dini kötüleyip bi açık bulduğunu sanan M*L bir malukatsın ya tamam inanmıyorsun anlıyoruz da sürekli ailene içten içe sövdürtüyorsun Allah seni islah etsin ne diyeyim 😏

Yaw sen burda dini kötüleyip bi açık bulduğunu sanan M*L bir malukatsın ya tamam inanmıyorsun anlıyoruz da sürekli ailene içten içe sövdürtüyorsun Allah seni islah etsin ne diyeyim 😏
Shorts/reels'den gördüğü videoları anlamadığı için burdan konu açıyor.😀

Ne kadar bilgili olduğu da tartışmasından belli oluyor. 😀

Hocam işte tek bir kelime ayetteki çelişkiyi götürüyor farkettiniz mi.Oda ''bazıları'' kelimesi.Bu kelime ayette geçmiyor senin attığın yazı tefsircilerin yorumu ve eklemesi.Ben kuranı anlamak için illa bir tefsircinin yorumu mu okumam lazım?Allah oraya baştan bu yicek BAZILARI içindir yazsa sorun hiç başlamadan çözülmüş olurdu diyorum.Sen işin içine yorum katıyorsun.Baskasının ne manalar çıkardığı değil ayette geçen kelimelerle yola çıkılmalı.Yeri gelince peygamber hangi sırayla eşleriyle ilişkiye girer onu ayrıntısına kadar yazıyor bir kelimeyi mi ekleyemicek )Ahzap 51 ?
Sen arapça bilmiyor muydun neden başkalarının yorumlarına kafayı taktın? yorumunu okuduğun kişinin yorumlaması mı yanlış yoksa direkt kitapta bir yanlış mı var anlamadım?

Ne dedik önce üslup önce saygı.Nasıl bir müslümansın ki sen dinini böyle temsil ediyorsun.Bu soruları bizzat Hz muhammede sorsam oda bana karşı senin bu kullandığın pis kelimeleri mi kullanırdı yoksa güzelce açıklama mı yapardı. ? Madem öyle niye inandığın dininin peygamberini örnek almıyorsun.Ne yanlışımı gördün dine olan ne küfrümü ne saldırımı gördün de bana bu kadar bilenmişsin.Sizin gibilerin dozajı hariç madımak katliamını yapanların zihniyetinden hiç bir farkı yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen arapça bilmiyor muydun neden başkalarının yorumlarına kafayı taktın? yorumunu okuduğun kişinin yorumlaması mı yanlış yoksa direkt kitapta bir yanlış mı var anlamadım?
Ben takmadım diğer arkadaş o yorumları baz alarak demirin gökten indiğini savundu bende öyle birşeyin doğru olmadığını söyledim

Öyle zaten instada ***** saçma videoları görüyor burda paylaşıyor sövüp geçecen diğer tarafta detaylı anlatırlar 😂😂
+35 yaş bunak mentality
gidip geldin mi bilader bir fotoğraf çekinip gel hele bekliyorum.

Max +17 bunak alkolik espirisi
1761257044099.webp

+35 yaş bunak mentality
gidip geldin mi bilader bir fotoğraf çekinip gel hele bekliyorum.
hocam bence bu tip insanlara cevap vererek zamanınızı harcamayın dünde bu arkadaşın başka bir konusuna musallat olmuşlardı sadece mantıksız argümanları ile zamanınızı çalacaklardır her zaman yapmaya çalıştıkları gibi

hocam bence bu tip insanlara cevap vererek zamanınızı harcamayın dünde bu arkadaşın başka bir konusuna musallat olmuşlardı sadece mantıksız argümanları ile zamanınızı çalacaklardır her zaman yapmaya çalıştıkları gibi
Aynen öyle sa***sın fln ama zamanla anlıyorsun geç olsun güç olmasın

Bu eleman kanzilerden ya " bra bunlara küfürü yapıştırıp geçiceksin
1761257551573.webp
" der bu.Bütün gün cehennem şöyle böyle der ağzından küfür hakaret eksik olmaz.Kişilik bozukluğu var bu elemanda yapacak bişi yok.

Geri