Çözüldü✓ Kasa Topladım bazı parçalar için önerilerinizi alabilir miyim?

VidaMia

80+
Reaksiyon skoru
2
Topladığım sistem şu şekilde:
  • Anakart: MSI B850 GAMING PLUS WIFI
  • Ekran Kartı: RTX 5070 Ti
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • RAM: Lexar Thor OC DDR5 32GB (16x2) — 5790 TL
  • Kasa: Raijintek Ponos Ultra MS4 E-ATX — 3298 TL
  • PSU: MSI MAG A750GL PCIe 5.0 80+ Gold — 5034 TL
Yukarıdaki fiyatını belirttiğim parçalar nakit alınacak.
Toplamda yaklaşık 20.000 TL civarında bütçem var, geri kalan yaklaşık 6000 TL ile soğutucu ve SSD almak istiyorum.
Ekran kartı, anakart ve işlemciyi taksitli alacağım, o yüzden sadece nakit kısımda (RAM, kasa, PSU, SSD, soğutucu) fiyat esnetebilirim.

Kullanım amacım hem oyun hem de After Effects (hobi düzeyinde).
Parçaların çoğunun yeni nesil olmasını istedim.

Sizce bu sistemde değiştirmem gereken ya da çıkartmam gereken bileşen var mı?
Bir de Kasım indirimlerini beklemem mantıklı olur mu, özellikle nakit alacağım parçalar için?

ek olarak 9700x mi daha mantıklı olur 7800X3D mi

ek olarak 9700x mi daha mantıklı olur 7800X3D mi
2K-4K oyun oynayacaksan farkı yok, ekran kartı besleme tarafında X3D %5 daha iyi. Diğer yandan tekli/çoklu çekirdek performansı ve gündelik kullanımda 9700x daha iyi. İkisi arasında ben de kalmıştım 9700x olanı tercih ettim bu sebepten.

PSU da raijintek cratos 850w olanı alabilirsin hemen hemen aynı fiyattalar.

M2 için şu modeli önerebilirim, kalite bakımından diğerlerine nazaran daha uygun kaldı fiyatı, dram vs var. High tier olarak geçiyor. Fiyatlar daha fazla uçmadan m2 ve ram işini halletmeni tavsiye ederim. Kasım indirimlerinde ne olur kimse bilemez, bazen iyi fırsatlar çıkıyor ama süper indirim diyecek bir şey görmedim hiç

2K-4K oyun oynayacaksan farkı yok, ekran kartı besleme tarafında X3D %5 daha iyi. Diğer yandan tekli/çoklu çekirdek performansı ve gündelik kullanımda 9700x daha iyi. İkisi arasında ben de kalmıştım 9700x olanı tercih ettim bu sebepten.

PSU da raijintek cratos 850w olanı alabilirsin hemen hemen aynı fiyattalar.

M2 için şu modeli önerebilirim, kalite bakımından diğerlerine nazaran daha uygun kaldı fiyatı, dram vs var. High tier olarak geçiyor. Fiyatlar daha fazla uçmadan m2 ve ram işini halletmeni tavsiye ederim. Kasım indirimlerinde ne olur kimse bilemez, bazen iyi fırsatlar çıkıyor ama süper indirim diyecek bir şey görmedim hiç

öncelikle yorumun için teşekkür ederim
7800X3d almaya daha yakınım çünkü 9700x diğer forumlarda okuduğuma göre overclock ve benzeri işlemleri varmış o konulardan sonra kafam baya karıştı kimisi diyor 7800x3d al performansı daha yüksek (fps oyunlarını için ise amacım kesinlikle o değil 700 fps yerine 600 alsam fps oyunlarında önemli değil ama hikayeli oyunlarda böyle bir fark var ise 7800X3D tercih etmem daha doğru olur gibi)
Pekİ bunun için bana soğutucu önerebilir misin bütçem 3000 tl ama esnetme yapabilirim

Bunu önerdiklerini gördüm ama bilmiyorum yeterli olur mu bildiğim kadarıyla 7800x3d ve 9700x aşırı ısınıyor

Thermalright Phantom Spirit 120 SE İşlemci Soğutucu

Ve

FSP MP7 ARGB 120 mm İşlemci Soğutucu

Son düzenleme:
7800X3d almaya daha yakınım çünkü 9700x diğer forumlarda okuduğuma göre overclock ve benzeri işlemleri varmış o konulardan sonra kafam baya karıştı kimisi diyor 7800x3d al performansı daha yüksek (fps oyunlarını için ise amacım kesinlikle o değil 700 fps yerine 600 alsam fps oyunlarında önemli değil ama hikayeli oyunlarda böyle bir fark var ise 7800X3D tercih etmem daha doğru olur gibi)
Pekİ bunun için bana soğutucu önerebilir misin bütçem 3000 tl ama esnetme yapabilirim

Bunu önerdiklerini gördüm ama bilmiyorum yeterli olur mu bildiğim kadarıyla 7800x3d ve 9700x aşırı ısınıyor

Ve

sadece 105w hazır modunu açmanı öneriyorlar expo gibi bir şey
ben ısınmasın diye 65w stok halinde kullanıyorum yetiyor zaten ilerde yetmediği yerde 105w modunu açarım 105w hazır pbo ayarı gibi bir şey eklemişler anakart biosuna

Ve

Önemli değil, sistemin hayırlı olsun şimdiden.

Arkadaşın da söylediği gibi o işlem çok kolay kafanı karıştırmasın. Hikayeli oyunlarda hiç bir fark yok. 1080p de bile pek farkı yok, sadece pubg, valorant gibi oyunlarda 1080p de fark var. Onun dışında 2k-4k fark yok.

Attığın soğutucu yeterli olur bu arada.

sadece 105w hazır modunu açmanı öneriyorlar expo gibi bir şey
ben ısınmasın diye 65w stok halinde kullanıyorum yetiyor zaten ilerde yetmediği yerde 105w modunu açarım 105w hazır pbo ayarı gibi bir şey eklemişler anakart
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önemli değil, sistemin hayırlı olsun şimdiden.

Arkadaşın da söylediği gibi o işlem çok kolay kafanı karıştırmasın. Hikayeli oyunlarda hiç bir fark yok. 1080p de bile pek farkı yok, sadece pubg, valorant gibi oyunlarda 1080p de fark var. Onun dışında 2k-4k fark yok.

Attığın soğutucu yeterli olur bu arada.
9700x banada mantıklı geldi artık yardımınız için yeniden çok teşekkür ederim

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9700x banada mantıklı geldi artık yardımınız için yeniden çok teşekkür ederim
Ne demek, hayırlı olsun güle güle kullan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,552
Üyeler
183,853
Son üye
akrml
Geri