Çözüldü✓ Yeni Toplanmış Bilgisayarda FPS Drop !!

KTXNOOB

80+
Reaksiyon skoru
3
KasaMSI MAG FORGE 100M RGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
AnakartMSI B650 Gaming Plus AMD AM5 ATX
İşlemciAMD Ryzen 7 7800X3D
SoğutucuThermalRight Peerless Assassin
RamPatriot Viper 32 GB
SSDMicron 3400 512 GB
EKRAN KARTIMSI RTX 5070
Yukarıdaki bileşenlere sahip bilgisayarımda Valorant oyununda Neredeyse 3-4 saniyede bir takılmalar meydana geliyor aslında fps drop olup olmadığını anlamadım fps'de çok yüksek düşüşler değil ama düşüyor. Çözüm olarak birçok şey denedim, genel grafik ayarları düşürmek performası artırıcı ayarları tercih etmek, sürücüleri güncellemek gibi.
Artık çok sıkıcı olmaya başladı bu durum lütfen yardımcı olur musunuz ?

İnternette termal macundan kaynaklı olabilir dediler fakat sıcaklık şu zamana kadar 75'i geçmedi bile ama termal macunumu sürerken işlemcinin içinden çıkanı sürdüm ve benimde hoşuma gitmemişti açıkçası.
2. seçenek olarak ssd' olarak eski laptobumun ssd'sini sökerek bu sistemde kullandım sizce bu olabilir mi ?

Biostan bi kontrol et x3d turbo / gaming mode açıktır büyük ihtimalle. Windows da task manager açıp ordan performansa, ordan da CPU aç, mantıksal işlemci sayın kaç 7800x3d de 16 olması lazım tam puan için, 8 görünüyor ise dediğim gibi turbo/game mode açık o yüzden multi core testinde düşük puan alıyosun
Evet öyle gözüküyor fakat problem açık/kapalı denememe rağmen düzelmedi fakat cinebech testini kapatıp deneyeceğim.

7800x3d içindeki gpu droplara fln da sebep oluyor diye biliyorum, onu da kontrol et, biostan kapatılıyor.

Denedim, maalesef buda işe yaramadı. Ticket bırakmama rağmen onlarında önerdikleri çözümler işe yaramadı.
Valorant oynadığın sürelerde olay görüntüleyicisinde eğer kırmızı ünlem açıklamasında da realtek family 2.5g hardware io tarzı bir yazı görürsen aygıt yöneticisinden ağ kısmına girip realtek family kısmına sağ tıklayıp devre dışı yap sorunun çözülür.

Arkadaşlar sorun o kadar basitmişki maalesef gözümden kaçmış, normalde fps drop olduğu için sistem kaynaklı veya yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyordum fakat ağ kaynaklıymış, ağ ayarlarımı güncelledim ve kabloyu değiştirdim kablolu şekilde düzeldi.

Arkadaşlar sorun o kadar basitmişki maalesef gözümden kaçmış, normalde fps drop olduğu için sistem kaynaklı veya yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyordum fakat ağ kaynaklıymış, ağ ayarlarımı güncelledim ve kabloyu değiştirdim kablolu şekilde düzeldi.
Biraz daha detay verin hocam aynı sorunu yaşayanlar konuyu görürse işleri kolay olur

Biraz daha detay verin hocam aynı sorunu yaşayanlar konuyu görürse işleri kolay olur
Açıkçası birçok yöntem kullandım fakat hiçbiri işe yaramadı. Şöyle ağ ayarlarını sıfırladım driverları güncelledim ve normalde kablosuz kullanıyordum. Kablolu bağlantıya geçince düzeldi. Aslında bu kadar basitmiş çözüm.

Geri