Kuranda geçen ilginç cümle hatası !

Hocam burada hata olmasından ziyade firavunun da yanındakilerin de fikri aynı şekilde olduğu anlaşılıyor. 2 taraf ta Hz. Musa' nın sihirbaz olduğunu idda ediyor

Hocam burada hata olmasından ziyade firavunun da yanındakilerin de fikri aynı şekilde olduğu anlaşılıyor. 2 taraf ta Hz. Musa' nın sihirbaz olduğunu idda ediyor
Hocam olaylar yaşanırken aynı zaman diliminde birebir harfi harfine aynı cümleyi kuramazlar.Oha, harbi sihirbaz gibi kısa cümleler belki olabilir ama doğrusu bu usta bir sihirbazdır gibi uzun cümleleri birebir aynı söylemezler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlaşılan kaos ortamı seviyorsun, açtığın konularda dönen tartışmaları okurken zevk alıyorsundur muhtemelen. Açtığın başlıkların yeri bu forum değil.
Tartışma ortamı seviyorum ben kaos ortamı değil.Ozaman beni çoktan banlarlardı ama konuma gelip hakaret eden müslümanlar ceza ve uyarı alıyor hep.Ne demek açtığım başlıkların yeri bu forum değil.Kocaman konu dışı ibaresini görmüyor musun kardesim sen.Donanım hariç bir ton konu dışı konu var 2 dini soru sorunca gözüne mi battı ?

Hocam olaylar yaşanırken aynı zaman diliminde birebir harfi harfine aynı cümleyi kuramazlar.Oha, harbi sihirbaz gibi kısa cümleler belki olabilir ama doğrusu bu usta bir sihirbazdır gibi uzun cümleleri birebir aynı söylemezler.

Tartışma ortamı seviyorum ben kaos ortamı değil.Ozaman beni çoktan banlarlardı ama konuma gelip hakaret eden müslümanlar ceza ve uyarı alıyor hep.Ne demek açtığım başlıkların yeri bu forum değil.Kocaman konu dışı ibaresini görmüyor musun kardesim sen.Donanım hariç bir ton konu dışı konu var 2 dini soru sorunca gözüne mi battı ?
Birebir aynı cümleyi kullanmalarına gerek yok ki. Sonuçta 2 taraf ta aynı düşüncede. Ayetlerde de bu ifade ediliyor.

Birebir aynı cümleyi kullanmalarına gerek yok ki. Sonuçta 2 taraf ta aynı düşüncede. Ayetlerde de bu ifade ediliyor.
Ama işte birebir aynı cümleyi kullanmışlar.Aynı anda hem halkın hem firavunun birebir ayncı cümleyi kullanması sence mantıklı mı aynı anda

Ama işte birebir aynı cümleyi kullanmışlar.Aynı anda hem halkın hem firavunun birebir ayncı cümleyi kullanması sence mantıklı mı aynı anda
Hocam şimdi sen gelip bu forum gerçekten harika desen bir başkası da gelip doğrusu bu forum harika dese ben de bir başkasına 2 siz de Forum harika dedi desem hata mı olur?

Birader, tartışma dönmüyor konularında. Görünen köy kılavuz istemez, senin amacın tartışma ortamı yaratmak değil. Evet bu tür konuları açacağın yer bu forum değil, orada KOCAMAN Donanım arşivi yazıyor, hadi bir iki konu açsan böyle merak ediyordur der geçer insan, ama senin açtığın bütün konular bu şekilde. Senin amacın merak değil, insanları kışkırtmak en azından ben öyle düşünüyorum. Bu konuları gidip daha felsefeye, dine yönelik forumlarda açabilirsin, cidden merak ediyorsan sorularına orada cevap bulursun.

Birader, tartışma dönmüyor konularında. Görünen köy kılavuz istemez, senin amacın tartışma ortamı yaratmak değil. Evet bu tür konuları açacağın yer bu forum değil, orada KOCAMAN Donanım arşivi yazıyor, hadi bir iki konu açsan böyle merak ediyordur der geçer insan, ama senin açtığın bütün konular bu şekilde. Senin amacın merak değil, insanları kışkırtmak en azından ben öyle düşünüyorum. Bu konuları gidip daha felsefeye, dine yönelik forumlarda açabilirsin, cidden merak ediyorsan sorularına orada cevap bulursun.
Asıl sen bu forumda KOCAMAN FELSEFE-KONU DIŞI katagorisinin oldugunun farkında bile değilsin belli ki.Önceki konularda çok güzel tartışma döndü uzun uzun kaç kişi saatler boyu tartışıp fikirlerimizi belirttik.Sizin gibiler veya direk dalga amaçlı laf atan tipler olmadığı müddetçe tartışma ortamı çok güzel oluşuyor.Bütün konularımın bu şekilde olması benim islama saldırı amacladıgım manasına gelmiyor

1) Firavun'un kavminden, İLERİ GELENLER ;'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi. (Araf suresi 109)

2) FİRAVUN, kavminde ki İLERİ GELENLERE ,'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi”. (Şüara suresi 34)

- Arkadaşlar Hz musa sopasını yere atınca ejderhaya dönüşmüş.Bunu görenlerde şaşırıp 'bu usta bir sihirbazdır' demiş.Ama iki farklı ayette de
aynı olay aynı zaman tekrar anlatılmasına rağmen o cümleyi söyleyen kişi kim karar verilememiş ? Sizce bu çelişki hatası değil midir ?

1) = Firavunun kavminden ileri gelenler ''...
2) =Firavun , kavminden ileri gelenlere ''....

Ya gercekten Ciddimisiniz ? Daha 1-2 gun oldu size cevap vereli su on yarginizi azaltmanizi ve bir seyi duydugunuz gibi algilamamanizi,kuranda direk yazan sekilde anlamamanizi ,arapca'dan turkceye %100 ceviri olmadigini hatta bagzi kelimelerin gunumuzdeki arapcada dahi yanlis anlasildigini vs. (ger son yazdigimi syolemedim)

Yani Kardesim senin Derdin Dini,Dogruyu Bulmak Degil '' Kuranda geçen ilginç cümle hatası ! '' Bu baslik bile her seyi acikliyor.

Ama yinede sana sorayim Amacin Ney ?

Kendini Zekimi saniyorsun , insanlari aydinlatacagini mi saniyorsun veya Ego'nu mu tahmin etmeye calisiyorsun ? Niye Surekli bir acik ariyorsun ?

Hayir yani Mantikli gercekten uzerine dusunulmesi gereken bir sey olsa anliyacam ama hic bir sorun olamayan yerde bile sorun varmis gibi yansitmaya caliyorsun yani ne amacliyorsun ?

''Ya bunu nasil analamiyor dedim arastirinca cikmiyormu bir cevap dedim Chatgpt bile sordum Dogru cevabi tak diye verdi

Senden Ricam once git Yapay Zeka'ya Sor eger O zamanda mantikli bir cevap alamassan Gel forumda sor Yardimci olalim ama bu kadar basit bir seyde bile hata buldum diye paylasip kendini Rezil Etme
''

Bu arada Sorunun Cevabida ''Kuran Olayi Farkli Acilardan Anlatiyor'' olay zaten ayni yukarda diyer savunan arkadasin dedigi gibi farkli olaylar degil

“Ayetlerin tamamını okumadım, sadece bir göz gezdirdim. Araf Suresi Kur’an’ın 7. suresi, Şu’ara Suresi ise 26. suresidir. İlk olayda, yani Araf Suresi’nde Hz. Musa bir delil ile gelir ve Firavun’un kavminden ileri gelenler ‘Doğrusu bu usta bir sihirbazdır’ der. Eğer okursanız, devamında Firavun en iyi sihirbazları getirip Hz. Musa ile yarıştırmaya çalışır. Hz. Musa’nın mucizelerine kavmi ikna olur, ama Firavun ikna olmaz. Daha sonrasında, Şu’ara Suresinde Hz. Musa tekrar gelir ve yeni bir mucize gösterir; bu sefer ikna olmayan Firavun ikna olur ve Firavun, kavmindeki ileri gelenlere ‘Doğrusu bu usta bir sihirbazdır’ der (Şu’ara Suresi, 34). Araf Suresi’nin 107. ayetinde asasını vurunca ejderha çıkar; fakat Şu’ara Suresi’nin 32. ayetinde de yılan çıkar. Zaten ayetlerin öncesine ve sonrasına bakarsak, aynı olay değildir.”

Reis Onceden'de Sana Karsindakine Karsilik vereceksen dini savuinacaksan iyice arastirmani soyledim yani Soyledigin Gibi Bir olay yok haberin olsun

Hayir yani Bu sefer Savunayim derken karsidakine koz veriyorsun

Yani gercekten savunuyormusun yoksa Kaleyi icten fet etmeye calisan Ajanmisin Cozemedim XD

Yani Bu Forum Sadece Donanim Ile Alakli degil reis Forum genel Forumun ismide Sahibinin Kanalki ve icerigi oldugu icin evet ana tema donanim ama diger seylerde paylasilabilri

Bunun disinda Soylediklerine Katiliyorum Bende Arkadasin Niyetinin Iyi oldugunu dusunmuyorum

Ya gercekten Ciddimisiniz ? Daha 1-2 gun oldu size cevap vereli su on yarginizi azaltmanizi ve bir seyi duydugunuz gibi algilamamanizi,kuranda direk yazan sekilde anlamamanizi ,arapca'dan turkceye %100 ceviri olmadigini hatta bagzi kelimelerin gunumuzdeki arapcada dahi yanlis anlasildigini vs. (ger son yazdigimi syolemedim)

''Ya bunu nasil analamiyor dedim arastirinca cikmiyormu bir cevap dedim Chatgpt bile sordum Dogru cevabi tak diye verdi

Senden Ricam once git Yapay Zeka'ya Sor eger O zamanda mantikli bir cevap alamassan Gel forumda sor Yardimci olalim ama bu kadar basit bir seyde bile hata buldum diye paylasip kendini Rezil Etme
''

Bu arada Sorunun Cevabida ''Kuran Olayi Farkli Acilardan Anlatiyor'' olay zaten ayni yukarda diyer savunan arkadasin dedigi gibi farkli olaylar degil
Kuranı direk yazılan şekilde anlicam tabii ki allah apaçık indirdik diyor ayette.Siz diyorsunuz ki hayır orda kelimenin 3.manasına bak yok mecaz anlam vardır ,yok anlam kayması oluyor, yok çevrilemiyor kutsap kitap mı okuyoruz bulmaca mı çözüyoruz belli değil.Ön yargım felanda yok kuranı baştan sona okudum e haliyle aklıma 180 küsür bu tarz soru takıldı.Her birinide unutmamak için tek tek defterime yazdım zaman buldukcada konu acıyorum o kadar.Yapay zekaya sormuyorum çünkü solcu veya sağcı ateist veya hristiyan sen neye inanıyorsan ona göre şerbet veriyor sana herhalde kullanıcı memnuniyeti içindir bilmiyorum dene gör.Cevabına gelicek olursak

-''Kuran Olayi Farkli Acilardan Anlatiyor' demişşin.Bunu yapması için farklı bakış açılarının okuyucuda bi etki-ders bırakması lazım.Mesela dilenciye 10 tl veren adam gibi düşün.Dilencinin gözünden bakarsak ' buda paramı, hic vermese daha iyiydi' der.Veren adamın gözünden bakarsak'belkide son parasını vermiş oldugunu öğreniriz'. Ve okuyucuda mesela önyargı hakkında bir ders çıkarmış olur.Fakat benim dediğim ayetlerde, böyle farklı açılardan sunulması gereken bir ders yok...Hadi onuda geçtim.Ayrıca ''oha,'' ''siharbaz harbiden'','bu büyücü' gibi kısa cümleler olsaydı belki kavimdeki ileri gelenler ile firavun aynı anda söylemiş olabilirdi derdim. Ama''Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'gibi uzun bir cümleyi aynı anda HARFİ HARFİNE birebir söylemeleri olası değildir gerçekçi olalım.Kuran bazen aynı olayı tekrar tekrar anlatmayı sever.Çoğu ayeti ve olayı bazen harfi harfine 10 farklı yerde anlatır.Burdakide aslında tekrar anlattığı olaylardan biridir sadece.Ama burda sözün kim tarafından söylendiği unutulduğu için yada başka bir sebeptir...Çelişki oluşmuştur diyorum.

1) Firavun'un kavminden, İLERİ GELENLER ;'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi. (Araf suresi 109)

2) FİRAVUN, kavminde ki İLERİ GELENLERE ,'Doğrusu bu usta bir sihirbazdır'dedi”. (Şüara suresi 34)

- Arkadaşlar Hz musa sopasını yere atınca ejderhaya dönüşmüş.Bunu görenlerde şaşırıp 'bu usta bir sihirbazdır' demiş.Ama iki farklı ayette de
aynı olay aynı zaman tekrar anlatılmasına rağmen o cümleyi söyleyen kişi kim karar verilememiş ? Sizce bu çelişki hatası değil midir ?

1) = Firavunun kavminden ileri gelenler ''...
2) =Firavun , kavminden ileri gelenlere ''....
iki farklı olay iki farklı zaman kaldı ki Türkçeye çevirince birebir çevirdin mi..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,280
Üyeler
184,613
Son üye
feronias
Geri