Bilgisayarı legacy modundan uefi ye alma

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,293
Hem legacy yi uefi ye çevirmek hem de secure bootu açmak istiyorum fakat bu şekilde kaldı biosta ne kadar uğraştıysam da bir türlü olmadı kısa yoldan format atayım dedim şimdi de windows sayfasına girmemi engelliyor. Bu ayarları asus anakartta yapmak kolay mı yada hızlıca format mı atayım?

Hem legacy yi uefi ye çevirmek hem de secure bootu açmak istiyorum fakat bu şekilde kaldı biosta ne kadar uğraştıysam da bir türlü olmadı kısa yoldan format atayım dedim şimdi de windows sayfasına girmemi engelliyor. Bu ayarları asus anakartta yapmak kolay mı yada hızlıca format mı atayım?
Görsel atabilir misin?

Formatsız geçme yöntemleri var ama güvenli değil. UEFI geç ve sata modu AHCI yap. Fakat bu geçişte tüm veriler silinir, böldüğün disk bölümleri dahil aklında olsun.

Formatsız geçme yöntemleri var ama güvenli değil. UEFI geç ve sata modu AHCI yap. Fakat bu geçişte tüm veriler silindir böldüğün disk bölümleri dahil aklında olsun.
bilgisayarda çok bir şey yok zaten format atarım problem yok
Bu şekilde kaldı demişsiniz o yüzden. Ne yapıyorsunda olmuyor mesela?
biosa girdim ve other os seçeneğini uefi seçtim olmadı sonra csm kapattım bu sefer de pc sürekli kendini biosa attı pcyi açmadı diğer anakartlarda tek tuşla değişebiliyor fakat bende gri renkte user yazıyor seçemiyorum. Altında sadece other ostan windows uefi var onu seçince de bir şey değişmiyor veya pc kendini açmıyor.

Son düzenleme:
@TechGuy hocam iso olarak indiriyorum değil mi? legacyden uefiye nerede çevireceğiz? İzlemem gereken yolu gösterir misiniz rica etsem.

@TechGuy hocam iso olarak indiriyorum değil mi? legacyden uefiye nerede çevireceğiz? İzlemem gereken yolu gösterir misiniz rica etsem.
ISO indirmenize gerek yok. Media Creation tool indirip oradan doğrudan USB içine yazdırın. Anakart'a girip UEFI seçerseniz format sonrası UEFI başlatacaktır zaten. Ayrıca Sata modunu AHCI yapın.

ISO indirmenize gerek yok. Media Creation tool indirip oradan doğrudan USB içine yazdırın. Anakart'a girip UEFI seçerseniz format sonrası UEFI başlatacaktır zaten. Ayrıca Sata modunu AHCI yapın.
iso indirdim artık rufus ile yazdırdım target system de uefi olarak gözüktü gpt yazdırdım. Bundan sonra ekstra yapacagım bir şey var mı? sata modunu nasıl ahci yapacagım?

iso indirdim artık rufus ile yazdırdım target system de uefi olarak gözüktü gpt yazdırdım. Bundan sonra ekstra yapacagım bir şey var mı? sata modunu nasıl ahci yapacagım?
Başka bir şey yapmana gerek yok. Bios ayarlarına sata mode yazar orayı ara bul.

Geri