VoltajGurmesi
80+
- Reaksiyon skoru
- 72
Kimin fanboyluk yaptığını tekrar düşünmeni tavsiye ediyorum.
Elimde rx 5700xt var bazen forza 5 girerim onun haricinde online takılırım forza 5 e girip 1080p grafikleri high moduna çektiğimde oyun direk VRAM uyarısı veriyor yani 8gb VRAM 2019 den kalma güçsüz bir kartı bile 1080p de kurtaramıyor gelmişsin 8gb VRAM yeter diyorsun. Evet günümüzde oyunların geneli 1080p high grafikleri 8gb ile kaldırıyor ama yenı çıkan büyük oyunları 8gb ile oynamanın anca halini kurarsın örnek olarak GTA 6 ve forza 6 en bilindik ve tüm oyuncuların beklediği iki oyun ikisininde 1080p high ayarlarda oynamak için en az 10 GB gerekir yani sıfır bir kart alınıyorsa kesinlikle 8gb olmamalıO zaman hemen tüm dünyadaki satıcılara haber yayalım rust oynayacak insanlara 8GB kart satmasınlar. Hatta rust için özel sistemler çıkaralım 16GB ekran kartlı, yapalım mı?
Dostum neden anlamadığını anlayamıyorum hala.
9060XT 8GB - 15K TL
5060 8GB - 15K TL
5060 Ti 8GB - 19.5 20K TL
9060XT 16GB - 18.5 19K TL
5060 Ti 16GB - 24K TL
bu fiyat listesine ve konu sahibinin ihtiyaçlarına bakarsak burada 5060 8GB a uzaktan yakından alternatif olabilecek bir kart yok. 9060XT 8GB ı saymıyorum bile çünkü aynı paraya aşağı yukarı aynı performansı verecek bir NVIDIA varken hiç kimse AMD tercihi yapmaz 16GB bandında 9060XT 16GB seçilebilir fakat öyle bir ihtiyaç yok 2K veya 4K bir sistem yok ortada niye hala bu konudasın neden cevap yazıyorsun neyi savunuyorsun anlamış değilim rustta 16gb lazım ne demek? 2013 çıkışlı her tarafı optimizasyon sorunu kaynayan 12 yıllık bir oyun için 4-5K TL mi vereceğiz ne bekliyorsun? bu ham güç aralığında 16GB a ekstra para vermenin tek mantığı 2K ve 4K oyunculuk yada RUST oynamak. VRAM lazımsa ve 1080P kullanıcıysan git 5070, 5070 ti veya 9070, 9070XT al. Notebooklarda hala 6-8GB vram kullanılıyor o zaman notebook çöp mü? Hayır çünkü adamlar ona göre optimize yapıyor. Adam niye kullanmayacağı 8GB VRAM için boşa 4K TL verip üstüne bide NVIDIA dan AMD Ye geçsin bunun neresinde mantık var? Şey mi yapacak, ulan ben belki birkaç sene sonra rust oynarım ozmn 9060xt 16gb alayım mı diyecek ki rust ta da doğru ayarlar ile 8gb ın gayet yeterli olacağı görüşündeyim.
AMD ile alakalı bir sorun olabilir birkaç hafta öncesine kadar ARC A750 vardı her şey fullde hiçbir uyarı vermiyordu. Hatta aktif olarak oynadığım oyunlarda ARC A750 8GB ile 9060XT 16GB arasında hiçbir fark görmedim aktif olarak %0 iyileştirme aldım deneyim olarak. Bakalım ilerde boss kesme simülatöre 2000TL verecek kadar beynimi yitirirsem deneyimim iyileşebilir belki.Elimde rx 5700xt var bazen forza 5 girerim onun haricinde online takılırım forza 5 e girip 1080p grafikleri high moduna çektiğimde oyun direk VRAM uyarısı veriyor yani 8gb VRAM 2019 den kalma güçsüz bir kartı bile 1080p de kurtaramıyor gelmişsin 8gb VRAM yeter diyorsun. Evet günümüzde oyunların geneli 1080p high grafikleri 8gb ile kaldırıyor ama yenı çıkan büyük oyunları 8gb ile oynamanın anca halini kurarsın örnek olarak GTA 6 ve forza 6 en bilindik ve tüm oyuncuların beklediği iki oyun ikisininde 1080p high ayarlarda oynamak için en az 10 GB gerekir yani sıfır bir kart alınıyorsa kesinlikle 8gb olmamalı
Amd kart ile bir alakası yok forza 5 te en yüksek grafikte aynı uyarıyı 4060 ta da veriyor. Sen şu bos kesme simülasyon oyununa kafayı takmışsın sanki piyasada başka oyun yokmuş gibi davranıyorsun. Senin oyun zevkin başkalarının oyun zevki bir değil adamlar 4k grafikler ile gider last of us oynar sen Crysis oynarsın senin gibi eski nesil oyun oynayanlara zaten VRAM gerekmez ama her geçen yıl 1080p oyunculuk için VRAM ihtiyacı büyüyor sense bu firmalar 8gb çıkartıyorsa vardır bir bildikleri diyip bu durumu eleştirenlere saldırıyorsunAMD ile alakalı bir sorun olabilir birkaç hafta öncesine kadar ARC A750 vardı her şey fullde hiçbir uyarı vermiyordu. Hatta aktif olarak oynadığım oyunlarda ARC A750 8GB ile 9060XT 16GB arasında hiçbir fark görmedim aktif olarak %0 iyileştirme aldım deneyim olarak. Bakalım ilerde boss kesme simülatöre 2000TL verecek kadar beynimi yitirirsem deneyimim iyileşebilir belki.
Sence firmalar 8GB kart üretip direk kutuya koyup satıyolar mı? Hiç oyun oynamıyolar mı, görmüyolar mı hangi oyunda hangi FPS i veriyor zeka küpü seni çok biliyon he sen. Oyunun hata mı veriyo senin napcan çimenin ucuna 3 piksel daha mı ekliycen 8GB VRAM ekleyip karakterinin saçında 5 tel mi koyacan o VRAMlerle Forza da ayarları fullemedin noldu yol mu gözükmüyo bilgisayarın 10k dolarlık direksiyon setini geç mi algılıyo senin? 8K OLED monitöründe 10FPS mi veriyo 8GB ram ne veriyo anlat bakalım biraz daha ne gibi sorunlar yaşıyosun 8GB ram ileAmd kart ile bir alakası yok forza 5 te en yüksek grafikte aynı uyarıyı 4060 ta da veriyor. Sen şu bos kesme simülasyon oyununa kafayı takmışsın sanki piyasada başka oyun yokmuş gibi davranıyorsun. Senin oyun zevkin başkalarının oyun zevki bir değil adamlar 4k grafikler ile gider last of us oynar sen Crysis oynarsın senin gibi eski nesil oyun oynayanlara zaten VRAM gerekmez ama her geçen yıl 1080p oyunculuk için VRAM ihtiyacı büyüyor sense bu firmalar 8gb çıkartıyorsa vardır bir bildikleri diyip bu durumu eleştirenlere saldırıyorsun
Ti al hocamArkadaşlar RX7700XT vardı dx11 oyunlarda sttuter yiyordum ve anladığım gördüğüm kadarıyla çözümü yok
bende iade edip ya palit 5060 8gb ya da palit 5060ti 8gb alacağım. oynadığım oyunlar valorant , cs2 , fivem gibi vram yüklenmeyen oyunlar yani vram'e gerek yok
sizce hangisi alınır ? 5060 ve 5060ti modeli arasında uçurum bir fark var mı ?
Sence firmalar 8GB kart üretip direk kutuya koyup satıyolar mı? Hiç oyun oynamıyolar mı, görmüyolar mı hangi oyunda hangi FPS i veriyor zeka küpü seni çok biliyon he sen. Oyunun hata mı veriyo senin napcan çimenin ucuna 3 piksel daha mı ekliycen 8GB VRAM ekleyip karakterinin saçında 5 tel mi koyacan o VRAMlerle Forza da ayarları fullemedin noldu yol mu gözükmüyo bilgisayarın 10k dolarlık direksiyon setini geç mi algılıyo senin? 8K OLED monitöründe 10FPS mi veriyo 8GB ram ne veriyo anlat bakalım biraz daha ne gibi sorunlar yaşıyosun 8GB ram ile
Hocam bu eleman ile tartışmak kaya ile tartışmaktan farksız uğraştığınıza deymez bence
Tamamıyla bilgisizce bir yorum. Bak bakalım 1080P çözünürlükte dahi ne gibi sorunlar yaşanabiliyormuş?