Amd mi intelmi almalıyım

hhgjjffug

80+
Reaksiyon skoru
1
Yazılım ve programlamayla ilgilenen birisiyim ama aynı zamanda bolca oyunda oynuyorum yeni bi sistem alacağım AMD Ryzen 7 7800x3d ile İntel i714700k arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim amd yi çok kötüleyen var kafam çok karışık alıp bi daha arkama bakmak istemiyorum uzun götürmesini istiyorum farklı önerilerede açığım

Yazılım ve programlamayla ilgilenen birisiyim ama aynı zamanda bolca oyunda oynuyorum yeni bi sistem alacağım AMD Ryzen 7 7800x3d ile İntel i714700k arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim amd yi çok kötüleyen var kafam çok karışık alıp bi daha arkama bakmak istemiyorum uzun götürmesini istiyorum farklı önerilerede açığım
İntelin ultra serisi yeni nesil islemcileri var onlarada bakabilirsnz

Hocam Intel daha stabil diyorlar ama performans olarak AMD biraz daha iyi gibi yorumlar gördüm bende, senin yerinde olsam amd seçerim

amdnin ekran kartını kötüleyen fazla driver sorunlarından ötürü

onun dışında işlemci olarak kesinlikle amd.

hocam X3D falan filan boş iş eğer senin işinde intel daha iyi performans ve stabilite gösterecekse 14700K al X3D fanboylar tarafından biraz abartılmış bir seri öyle çok büyük özellikler sunmuyor. Hatta AMD kanadına geçecekseniz 9700X, 9900X,9950X gibi işlemcilere yönelmeniz daha iyi olur render tarafında 7800X3D ye para vermenin hiçbir mantığı yok daha ucuza daha yüksek performans alabiliyorsunuz. Ayrıca çok yoğun kullanımınız yoksa i5 14600K ya da bakabilirsiniz fazlasıyla F/P ve 7800X3D ile aşağı yukarı aynı render performansı verebilen bir işlemci.

F/P açısından 9700X veya 14600K
Benim param var kardeşim açısından 9900X, 14700K

Dipnot olarak şunu ekleyeyim;
Eğer çok fazla harici birim kullanıyorsanız, USB portu, pci-e slotu, type-c vs. AMD tarafında sorun yaşama ihtimaliniz %100 diyebilirim. AMD hem anakart hem işlemci tarafında nesil yükseltmesine rağmen chipset konusunda kılını kıpırdatmıyor.

AMD al 14700k kötü değil ama uzun süre götürmesini istiyorsaniz 7800x3d alın Intel alırsanız soket değişmek zorunda kalırsınız güncel olmak için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,156,812
Üyeler
183,787
Son üye
salvira
Geri