100-120K arasi sistem önerisi

Reaksiyon skoru
28
Benim seçtiklerim: (Oyun amaçlı topluyorum fiyat max 120k ya kadar esneyebilir, marka takıntım var fiyatlarını çok sıkıntı etmiyorum.) Ekran kartı RTX 5070 düşünüyorum msı asus gibi markalar olursa iyi olur.

Sıvı soğutma elimde var 240mm corsair h100 mevcut

Benim seçtiklerim: (Oyun amaçlı topluyorum fiyat max 120k ya kadar esneyebilir, marka takıntım var fiyatlarını çok sıkıntı etmiyorum.) Ekran kartı RTX 5070 düşünüyorum msı asus gibi markalar olursa iyi olur.

Güzel anakart ve diğer parçalar da iyi bi tek PSU neden A-GL? Beyaz olduğu içinse olabilir ama onun harici o fiyat bandında fiyatını hakeden daha güzel modeller var.
Sistem beyaz olacaksa ram de beyaz seçilebilir, oyun için 64gb fazla ama ileri yönelik iyidir, hele simulasyon oyunları, oyuın oynarken arkaplanda ya da 2. monitörde bişeylerle uğraşılacaksa (bi sürü tarayıcı sekmesi, spotify, discord vb programlar). Ama 20k çok ya, ram piyasası iyice saçmaladı.
Bi de corsair vengeance ramlerin RGB sinde sorun yaşayan çok var eğer görsellik önemliyse onu da belirtmek isterim.

SSD olarak da aynısı var bende 2tb çok memnunum, biraz oyalan vatanda akşam %15 indirimle 7.5k civarına düşüyor 990 pro

Ha bi de bu kadar bütçe çıkmışken en azından bir 5070 ti ya da 9070xt alınabilir düz 5070 yerine

Hocam parçalardan çok çok fazla anlamıyorum ama bu bütçeye RTX 5080 li bir sistem dizilir. Şuan kasım ayındayız güzel indirimler illaki olur onları takip et ayrıca Ram'e o kadar para verilmez şuan için ilerde yükseltme yaparsın ama şuan gereksiz olmuş ona vereceğin parayı daha önemli bileşenlere ver

Güzel anakart ve diğer parçalar da iyi bi tek PSU neden A-GL? Beyaz olduğu içinse olabilir ama onun harici o fiyat bandında fiyatını hakeden daha güzel modeller var.
Sistem beyaz olacaksa ram de beyaz seçilebilir, oyun için 64gb fazla ama ileri yönelik iyidir, hele simulasyon oyunları, oyuın oynarken arkaplanda ya da 2. monitörde bişeylerle uğraşılacaksa (bi sürü tarayıcı sekmesi, spotify, discord vb programlar). Ama 20k çok ya, ram piyasası iyice saçmaladı.
Bi de corsair vengeance ramlerin RGB sinde sorun yaşayan çok var eğer görsellik önemliyse onu da belirtmek isterim.

SSD olarak da aynısı var bende 2tb çok memnunum, biraz oyalan vatanda akşam %15 indirimle 7.5k civarına düşüyor 990 pro

Ha bi de bu kadar bütçe çıkmışken en azından bir 5070 ti ya da 9070xt alınabilir düz 5070 yerine
Eevt psu beyaz ve msı diye seçmiştim
Ramide g skill veya başka bir marka seçebilirim
2 monitör ve similasyon oyunu oynuyorum

Şöyle söyleyeyim. MSI güzel Psu lar çıkarıyor ama GL serisinden hem A750GL, hem de şu an A850GL White kullanıyorum. Bariz fan sesi var. bunla ilgili çok fazla şikayet olduğu için MSI GLS serisini çıkardı. Performans anlamında sorun yok sadece fan sesi.
Ram olarak da Klevv Crass seçmeni tavsiye ederim. 6400 Mhz CL32 de gayet uyumlu çalışıyor ve ARGB si anakart ile direkt uyumlu. Corsair da İcue programı çalıştırman gerekiyor.

Son düzenleme:
Marka bazlı değil de model bazlı gitmek her zaman daha önemli bilgisayar donanımlarında bütün iyi markaların kötü/düşük kalite ürünleri mevcut buna Asus ve MSI da dahil. Ama A-GL de üzmez TR de beyaz seçenek kısıtlı olduğu için zaten pek de opsiyon yok.

Hocam şunu bi incelesene, bahsettiğin fiyatlara 5070'li Full Asus sistem,

Parça parça toplarsan çok daha pahalıya gelecektir

Gayet iyi fakat soğutucu elimde var kendim toplamak istiyorum açıkcası + olarak kasa ram ssd anakart hoşuma gitmedi, içime sinmedi

Marka bazlı değil de model bazlı gitmek her zaman daha önemli bilgisayar donanımlarında bütün iyi markaların kötü/düşük kalite ürünleri mevcut buna Asus ve MSI da dahil. Ama A-GL de üzmez TR de beyaz seçenek kısıtlı olduğu için zaten pek de opsiyon yok.
Senin önerin nedir psu da renk önemli değil ona çok takılmam benim sistemi hem korusun hem beslesin sorun çıkarmasın fan seside fazla olmasın yeterli

Kendi sisteminle bir karşılaştır.

22000+41000+6500+6600+11000+5600+21000+6500 =120 200

Kendiniz topladığınızda fiyat farkı fazla olacaktır hocam, sebebi ise bu tarz hazır sistemlerin fiyatının desteklerle ve kampanyalarla daha ucuza olması.
Peki bu markalar ne kadardır piyasada bilginiz var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Psu markasını duymadım hiç bilgilendirir misin

Birde bu pny veya diğer markalar 70 derece bazenxe üstüne çıkabiliyor ben bu yüzden asus veya msı tercih ediyorum tabi şuankileri inceleme fırsatım olmadı, sıcaklıklar max kaç derece kadar çıkıyor

Son düzenleme:
Peki bu markalar ne kadardır piyasada bilginiz var mı

Psu markasını duymadım hiç bilgilendirir misin

Birde bu pny veya diğer markalar 70 derece bazenxe üstüne çıkabiliyor ben bu yüzden asus veya msı tercih ediyorum tabi şuankileri inceleme fırsatım olmadı, sıcaklıklar max kaç derece kadar çıkıyor
Önerdiği Raijintek çok güzel bir PSU ben de onun 1200w ını önericektim sadece 500 lira oynuyor arada ileri yönelik alınır. Ben de Enermax Revolution D.F.X 1200w kullanıyorum PSU olarak çok memnunum. İkisi de fiyat / kalite ürünüdür.

Ekran kartına gelince de dediğim gibi marka olarak bakma, şuan piyasadaki en ısınan 5070 ti modeli MSI in Ventus modeli, MSI diyorum bak :)
PNY den Palit den Gainward dan fazla ısınıyor. PNY de alınır gainward da palit de galax da. Hangisini indirimde yakalarsan kapabilirsin. Sadece S model olmamasına dikkat et o slim oluyor yani ince model, soğutma performansı daha düşük ve fanlar daha sesli (yüksek RPM) çalışır o açığı kapatmak için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,136
Üyeler
184,111
Son üye
oenomaus98
Geri