Yeni Aldığım Sapphire Nitro+ RX9070 Elran Kartı Kasmaya Sebep Oluyor.

BF6 açıkken aktif aldığım veriler bunlar. Full ayarlar FSR kalite modu açık 180 fps alıyordum. Aktif oyun süresinde hiç donma - kasma olmadı. Fpsim gayet stabil, oyunum akışkandı. 5-10 dk oynadım bir anda siyah ekran verdi oyun kapandı. Sonrasında herhangi bir kasma donma olmadı ama oyun çöktü. Önceki kartımda hiç böyle bir olay olmamıştı.

Alıntıyı görüntüle
occt psu testinde pc kapanıyorsa büyük ihtimalle psu sıkıntılı zaten. Güç limiti veriyorsun ama stabili yakalaman lazım yoksa hata, siyah ekran alman çok normal.

Güç kablosu sorunlu yada psu yetmiyor. Amd de çökme ve wattman hatalarında psu'dan da kaynaklı sorunlar olabilir.
3 ayrı pcie kablosunu direkt psu'dan getirtebilirsen öyle dene birde

occt psu testinde pc kapanıyorsa büyük ihtimalle psu sıkıntılı zaten. Güç limiti veriyorsun ama stabili yakalaman lazım yoksa hata, siyah ekran alman çok normal.

Güç kablosu sorunlu yada psu yetmiyor. Amd de çökme ve wattman hatalarında psu'dan da kaynaklı sorunlar olabilir.
3 ayrı pcie kablosunu direkt psu'dan getirtebilirsen öyle dene birde
Muhtemelen kablodan kaynaklı zaten. Benim psu kablo değişimine uygun olmadığından mecbur psu değiştireceğim gibi gözüküyor. Ya da 2 çıkışı 3 çıkışa çeviren veya tek çıkışı üç çıkışa çeviren bir kablo varsa onu kullanmak gerekecek. Ayrı iki kablodan güç aldığından bu sorunların çıktığını düşünüyorum. Bence ikisi aynı anda güç sağlamıyor sadece birinden çekiyor gücü. İki girişli olandan çektiğinde performans stabil oluyor, tek olandan çektiğindeyse sorunlar ortaya çıkıyor çünkü kartı beslemeye yetmiyor. Başka türlü kartın 250w çekebiliyorken bir anda kasmasını mantığa oturtamıyorum. BF6 bile kartı tam kullanmıyor, maksimum güç çekmiyor çünkü. Bir bakıyorsun her şey çok iyi fpsler yüksek, kart gerekli gücü çekebiliyor. Sonra bir bakıyorsun masaüstünde ya da forumda geziyorken deli gibi kasıyor.

PSU yeterli değilse reset atmazmı ya da kapanmazmı ben yaşamıştım öyle bir durum windows olay günlüğünde kernel power hatası var mı ?

Konu çözüldü. Sıkıntı kartın kendisindeymiş.

Thermaltake 850w 80+ Gold psu aldım. Montajını gerçekleştirdim ve sonuç değişmedi. Dolayısıyla geriye tek bir seçenek kalıyor. O da kartın bozuk olması. Ürünün iadesini talep ettim. Bunda da vardır bir hayır. Muhtemelen RX 9070XT alacağım.

Yardımcı olan, ilgilenen, vaktini ayıran herkese teşekkür ederim.

Konu çözüldü. Sıkıntı kartın kendisindeymiş.

Thermaltake 850w 80+ Gold psu aldım. Montajını gerçekleştirdim ve sonuç değişmedi. Dolayısıyla geriye tek bir seçenek kalıyor. O da kartın bozuk olması. Ürünün iadesini talep ettim. Bunda da vardır bir hayır. Muhtemelen RX 9070XT alacağım.

Yardımcı olan, ilgilenen, vaktini ayıran herkese teşekkür ederim.
Nvidia al dostum

Nvidia alacaksam 5070ti almam gerek ama 9070XT ile arasında ciddi fiyat farkı var. Performans açısındansa kafa kafayalar diyebiliriz. O fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum ama yakın bir fiyat olursa Nvidia'yı tercih ederim.
9070 XT al üzmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,427
Üyeler
184,625
Son üye
asertyunun laneti
Geri