Çözüldü✓ Ekran kare kare oluyor ya da görüntü bozuluyor

Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar pc elimde 3 yıldır var bi sıkıntısı yoktu lakin son 1 aydır pc de 5-10dk takılınca ekran kare kare oluyor ya da görüntü bozuluyor sesler falan fena gıcırtılı oluyor sonra kendine res atıyor düzeliyor. Açılınca genelde ekran kartı driverım silinmiş oluyor. Tekrar kurmak zorunda kalıyorum.
Denediklerim;
*Eski driverları denemek
*DDU ile driver silip sıfırdan kurma
*Format atıp bebek gibi sıfır halde kullanma
*Ramlerim yerini değiştirmek,silgiyle silmek
*Ekran kartını söküp tekrar takmak temizlemek
Bunlar sorunumu çözmedi. Yardımcı olabilir misiniz?
PC ÖZELLİKLERİ;
Asus H-510M-E
Asus Rog 3060
intel i5-11400f
Kingston 2x16 32GB 3200MHz

Ekler

• 8feb7b35-ec44-4a0d-98cf-ccf051f6c0bf.webp
    8feb7b35-ec44-4a0d-98cf-ccf051f6c0bf.webp
    537 KB · Hit: 42
  • 56d17994-6a4e-4df4-b406-f388202fa07f.webp
    56d17994-6a4e-4df4-b406-f388202fa07f.webp
    651.8 KB · Hit: 42
  • f13ed835-88ed-4737-a90e-f7f45a7801b7.webp
    f13ed835-88ed-4737-a90e-f7f45a7801b7.webp
    304.4 KB · Hit: 38
  • a27e2738-93e5-470c-a7ca-a354239a50d7.webp
    a27e2738-93e5-470c-a7ca-a354239a50d7.webp
    1.5 MB · Hit: 41
  • 3e10adf9-63f3-430a-adc0-16c72888d4ba.webp
    3e10adf9-63f3-430a-adc0-16c72888d4ba.webp
    1.2 MB · Hit: 36
başta belirttiğin sorunlar ekran kartını işaret ediyordu driver silinmesi vs. Ama aynı kartı başka sistemde düzgün çalıtırabiliyosan ekran kartında değildir bence sorun ekran karı soketini ve güç kaynağından gelen kabloları bi kontrol et

ramlerde hız aşırtma mevcut mu
değil 3200 de normal yıllardır kullanıyorum kingston fury beast 2x16 3200mhz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

başta belirttiğin sorunlar ekran kartını işaret ediyordu driver silinmesi vs. Ama aynı kartı başka sistemde düzgün çalıtırabiliyosan ekran kartında değildir bence sorun ekran karı soketini ve güç kaynağından gelen kabloları bi kontrol et
tamam onlara bi bakayım

onlarda sağlam sorun nerede gerçekten anlamadım

Valla geçmiş olsun hocam bende de böyle bir sorun vardı, ayda bir falan oluyordu driver falan güncellemeyince bekletince vs. Bende masaüstü fotoğrafı slayt modundaydı onu kapatınca düzeliyordu, en son yeter dedim kapadım ondan beri hiç olmadı ama sanırım sende öyle değil.

Valla geçmiş olsun hocam bende de böyle bir sorun vardı, ayda bir falan oluyordu driver falan güncellemeyince bekletince vs. Bende masaüstü fotoğrafı slayt modundaydı onu kapatınca düzeliyordu, en son yeter dedim kapadım ondan beri hiç olmadı ama sanırım sende öyle değil.
ilgin için teşekkür ederim hocam ama sorun bu değil bence masaüstü daha dün format attığım için win 11 kendi fotosu var

ilgin için teşekkür ederim hocam ama sorun bu değil bence masaüstü daha dün format attığım için win 11 kendi fotosu var
Evet hocam ben de onu düşünmüştüm ilkin de sende açılış ekranında da oluyor ve çeşitli çizgiler var, zamanında bu tarayıcıda karelenmeler oluyordu donanım hızlandırma/grafik hızlandırma kapatınca düzeliyordu. O zamanlar araştırırken ekran kartı çipsetiyle alakali gibi yazı görmüştüm ama bilmiyorum pek yanlış bilgi vermek gibi olmasın.

Evet hocam ben de onu düşünmüştüm ilkin de sende açılış ekranında da oluyor ve çeşitli çizgiler var, zamanında bu tarayıcıda karelenmeler oluyordu donanım hızlandırma/grafik hızlandırma kapatınca düzeliyordu. O zamanlar araştırırken ekran kartı çipsetiyle alakali gibi yazı görmüştüm ama bilmiyorum pek yanlış bilgi vermek gibi olmasın.
benimde ilk ekran kartı geldi aklıma ama başka sistemde yüzde 99 yükte +30dk çalıştırdım bir kere bile problem çıkmadı 4k+1080p çift monitörde test yaptım bide. Ekran kartının sağlamlığından neredeyse eminim belki ana sistemin anakartının ekran kartı girişinde problem olmuştur diyeceğimde oraya ekstra bir şey yapmadım dışardan baktığımda da birşeyi yok gibi

• Beğen
Reaksiyonlar: Ascl
3060 ı kendi sistemime taktım bi sıkıntı yok yük falanda bindirdim 4k da 100fps apex açtı
Arkadaşlar sorun ekran kartında olmayabilir mi diğer sistemde neyde sıkıntı vardır?
ana kartındaki soket olabilir sorun eğer ekran kartı değilse veya monitör/monitör kablosu.

ana kartındaki soket olabilir sorun eğer ekran kartı değilse veya monitör/monitör kablosu.
ekran kartını test ederken monitörü de götürdüm taktım o da sağlam anakart işini de bilemiyorum

Arkadaşlar pc elimde 3 yıldır var bi sıkıntısı yoktu lakin son 1 aydır pc de 5-10dk takılınca ekran kare kare oluyor ya da görüntü bozuluyor sesler falan fena gıcırtılı oluyor sonra kendine res atıyor düzeliyor. Açılınca genelde ekran kartı driverım silinmiş oluyor. Tekrar kurmak zorunda kalıyorum.
Denediklerim;
*Eski driverları denemek
*DDU ile driver silip sıfırdan kurma
*Format atıp bebek gibi sıfır halde kullanma
*Ramlerim yerini değiştirmek,silgiyle silmek
*Ekran kartını söküp tekrar takmak temizlemek
Bunlar sorunumu çözmedi. Yardımcı olabilir misiniz?
PC ÖZELLİKLERİ;
Asus H-510M-E
Asus Rog 3060
intel i5-11400f
Kingston 2x16 32GB 3200MHz
bu genelde ekran kartı vram veya çip arızası geçmiş olsun kabloyu falan dene ama sanmam ekran kartınıda sökmeye deymez öyle düzelecek işlem değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soketten dolayı driver silineceğini sanmam driver kurunca çökme çipten kaynaklanıyor genelde

bu genelde ekran kartı vram veya çip arızası geçmiş olsun kabloyu falan dene ama sanmam ekran kartınıda sökmeye deymez öyle düzelecek işlem değil
ekran kartı sağlam çip dediğiniz neyin çipi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,304
Üyeler
190,726
Son üye
clips
Geri