UPS gerekiyor ve bu konulardan anlamiyorum

Reaksiyon skoru
41
Bütçe
12000
Merhabalar millet umarım gününüz güzel geçiyordur bana başlıktaki gibi UPS gerekiyor psum 750w Gold sertifika ben UPS 3 şey baglicam 1 monitör 2 PC 3 modem de pek zorunlu değil olursa sevinirim psum 750w Gold sertifika demiştim monitör kaç watt çekiyor bilmiyorum ama modeli su gamebooster 2417ff modemde ne çok eski ne çok yeni bilmiyorum modelini buralarda aşırı elektrik dalgalanmalar oluyor kesilmelerde oluyor bazen aşırı voltaj geliyor bazen düşük voltaj bu voltaji dengeleyecek bir UPS lazım söyle bir şey var yanlış bilmiyorsam bunların bakimlarida oluyormuş tam bilmiyorum bakımlarını yaptirabilcegim yani destek veren bir firma olursa sevinirim ve parçaları gerektiği zaman değiştirilebilir olması çok iyi olur Max bütçem 12k umarım cevaplarsanız sevinirim

Merhaba, bu konuda çok profesyonel değilim ama ben de kendimce araştırarak en sağlıklı Ups'i bulmaya çalışmıştım. Şimdi iki tür Ups var. 1) Line İnteractive(Offline) , 2) Online. Line İnteractive Ups; kesinti olduğu zaman devreye girer onun haricinde kendini binevi uyku moduna alır. Çalışır vaziyettedir ama asıl görevi kesinti,ani dalgalanmaları algılayınca yapmaya başlar. Online olanlara göre daha az sesli çalışır. Online Ups; duvardaki ana prizden aldığı akımı kendi içinde tekrar süzer ve hiçbir dalgalanma olmadan sabit 220v akım sağlar. Sürekli çalışır ve Line İnteractive olanlara göre daha fazla sesli çalışır. Kendi edindiğim bilgiler bu yönde. Bu yüzden ben de Online olana karar vermiştim. Ses olarak ses yalıtımı iyi bir kulaklık varsa Ups sesi rahatsız etmiyor. Bu arada Ups direkt duvardaki ana prize bağlı olmalı. Sağlıklı olan bu. Duvar prizi ile Ups arasında uzatma kablo olması önerilmiyor. Ama Ups'in üzerindeki prizlere uzatma takabilirsin. Ups'in ana akımı kontrol etmesi bu şekilde daha sağlıklı. Evin kullanılmayan bir bölgesini bu cihaza ayırabilirsin. Ben pc ve ups'i aynı odada kullanıyorum ve dediğim gibi ses yalıtımı iyi olan bir kulaklık varsa rahatsız etmiyor. Ama kulaklık olmadığı zaman belli bir süre sonra rahatsız eder. Bu senin tercihine bağlı. 750 watt Psu'ya sahip bir sistem,monitör ve ekstra bir elektronik cihaz için gerekli Ups gücü yaklaşık önerilen 1kwA. Yani yaklaşık 1000 watt güç beslemesi yapabilen Ups gerekli. Bütçe varsa ileride sistem ve psu güncellemesi yapılması düşünülüyor ise 2kwA ve 3 kwA modellere bakılabilir. Marka olarak önerim; Fsp, Schneider olabilir. Yerli marka olarak Tunçmatik gibi markalar da var ama ben kendimce global bilindik markalara göz atmak istedim. Modellere göre Upslerin 3,4,5 dahili prize sahip olabiliyor. Bu arada Upslerin normalde sürekli çalışması gerekiyor. Ama ben arada kapatıyorum. Bazen kendi kendine çalıştırıyorum içindeki bataryalar pasif kalmasın ve şarjı eksik olmasın diye. Ama evde boş, uygun bir odayı ayırabilirim kablo çekebilirim dersen sana sürekli çalıştırmanı öneririm Zaten modem gibi genelde sürekli çalışan şeyleri de Ups'e takacaksan mecbur Ups'in de sürekli çalışması gerekiyor :) Zaten normali sürekli çalışması. Onun haricinde yeni tarihli olmasa da internette Upsler hakkında sağlam kaynaklar var. Sen de bakarsan demek istediklerimi daha iyi anlayabilirsin.

Son düzenleme:
Merhaba, bu konuda çok profesyonel değilim ama ben de kendimce araştırarak en sağlıklı Ups'i bulmaya çalışmıştım. Şimdi iki tür Ups var. 1) Line İnteractive(Offline) , 2) Online. Line İnteractive Ups; kesinti olduğu zaman devreye girer onun haricinde kendini binevi uyku moduna alır. Çalışır vaziyettedir ama asıl görevi ani dalgalanmaları algılayınca yapmaya başlar. Online olanlara göre daha az sesli çalışır. Online Ups; duvardaki ana prizden aldığı akımı kendi içinde tekrar süzer ve hiçbir dalgalanma olmadan sabit 220v akım sağlar. Sürekli çalışır ve Line İnteractive olanlara göre daha fazla sesli çalışır. Kendi edindiğim bilgiler bu yönde. Bu yüzden ben de Online olana karar vermiştim. Ses olarak ses yalıtımı iyi bir kulaklık varsa Ups sesi rahatsız etmiyor. Bu arada Ups direkt duvardaki ana prize bağlı olmalı. Sağlıklı olan bu. Duvar prizi ile Ups arasında uzatma kablo olması önerilmiyor. Ama Ups'in üzerindeki prizlere uzatma takabilirsin. Ups'in ana akımı kontrol etmesi bu şekilde daha sağlıklı. Evin kullanılmayan bir bölgesini bu cihaza ayırabilirsin. Ben pc ve ups'i aynı odada kullanıyorum ve dediğim gibi ses yalıtımı iyi olan bir kulaklık varsa rahatsız etmiyor. Ama kulaklık olmadığı zaman belli bir süre sonra rahatsız eder. Bu senin tercihine bağlı. 750 watt Psu'ya sahip bir sistem,monitör ve ekstra bir elektronik cihaz için gerekli Ups gücü yaklaşık önerilen 1kwA. Yani yaklaşık 1000 watt güç beslemesi yapabilen Ups gerekli. Bütçe varsa ileride sistem ve psu güncellemesi yapılması düşünülüyor ise 2kwA ve 3 kwA modellere bakılabilir. Marka olarak önerim; Fsp, Schneider olabilir. Yerli marka olarak Tunçmatik gibi markalar da var ama ben kendimce global bilindik markalara göz atmak istedim. Modellere göre Upslerin 3,4,5 dahili prize sahip olabiliyor. Bu arada Upslerin normalde sürekli çalışması gerekiyor. Ama ben arada kapatıyorum. Bazen kendi kendine çalıştırıyorum içindeki bataryalar pasif kalmasın ve şarjı eksik olmasın diye. Ama evde boş, uygun bir odayı ayırabilirim kablo çekebilirim dersen sana sürekli çalıştırmanı öneririm Zaten modem gibi genelde sürekli çalışan şeyleri de Ups'e takacaksan mecbur Ups'in de sürekli çalışması gerekiyor :) Zaten normali sürekli çalışması. Onun haricinde yeni tarihli olmasa da internette Upsler hakkında sağlam kaynaklar var. Sen de bakarsan demek istediklerimi daha iyi anlayabilirsin.
Hocam çok araştırdım 2 haftadır sitelerde filan benlik sorun var anlayamadım yine tabii bakarım powerful onerirmisin hocam benim istediğim muhtemelen online olan şöyle bir model buldum powerful ama:https://ty.gl/zw3koe2ywhu65

Tuncmatik pek bana şahsen güven vermedi belki aşırı iyidir
Fsp aşırı pahalı veya 1kva yani güzel Aslında dediğin gibi
Schneider bu markayı çok duydum bayağı modeli var
Bu senin dediğin markaların böyle bakım yaptırabilcegim kendi bayiileri var mıdır

Hocam çok araştırdım 2 haftadır sitelerde filan benlik sorun var anlayamadım yine tabii bakarım powerful onerirmisin hocam benim istediğim muhtemelen online olan şöyle bir model buldum powerful ama:https://ty.gl/zw3koe2ywhu65

Tuncmatik pek bana şahsen güven vermedi belki aşırı iyidir
Fsp aşırı pahalı veya 1kva yani güzel Aslında dediğin gibi
Schneider bu markayı çok duydum bayağı modeli var
Bu senin dediğin markaların böyle bakım yaptırabilcegim kendi bayiileri var mıdır
Tunçmatik, Powerful yerli markalar diye biliyorum. Kullanan da çok illaki güzel ürünleri vardır ama dediğim gibi ben tercih etmedim. Bakım yapmıyorlar diye biliyorum. İçinde önemli olan aküler. O aküleri ölçtürmek, sağlığına baktırmak garanti kapsamında mı inanın bilmiyorum. Ben kendi aldığım yere tekrar soracağım. Bilgi aldığımda size de söylerim. Ama bakım adı altında garantiye gönderilmiyor diye bilgi aldığımı hatırlıyorum. İnceleme videoları size yardımcı olabilir. Yerli marka kötüdür demiyorum sadece global marka seçimi bana ait.

Tunçmatik, Powerful yerli markalar diye biliyorum. Kullanan da çok illaki güzel ürünleri vardır ama dediğim gibi ben tercih etmedim. Bakım yapmıyorlar diye biliyorum. İçinde önemli olan aküler. O aküleri ölçtürmek, sağlığına baktırmak garanti kapsamında mı inanın bilmiyorum. Ben kendi aldığım yere tekrar soracağım. Bilgi aldığımda size de söylerim. Ama bakım adı altında garantiye gönderilmiyor diye bilgi aldığımı hatırlıyorum. İnceleme videoları size yardımcı olabilir. Yerli marka kötüdür demiyorum sadece global marka seçimi bana ait.
Haklısın şahsen global markalar tercih ederim sen Schneider ve fsp diyorsun değil mi bunları kullandin mi hiç deneyimini öğrenmek isterim yada kullandığın markanın deneyimini anlatırsan sevinirim

Ben 1.5 senedir Fsp Champ 1kwA modelini kullanıyorum. Nerden baksan 40-50 kere kesintiye karşı korumuştur. Pc boştayken yarım saate yakın açık tutma süresi var. Oyun oynamaya yada program kullanmaya devam edersem 15 dk falan tutabilir. Bu içindeki akünün kapasitesine bağlı. Bunu sonradan daha büyük kapasite akülerle değiştirip kullanan insanlar da var. Ama garanti kapsamında bu yapılmaz tabi. Benzer güçte cihazlar kullanacağımız için hemen hemen 1 kwA bir cihazda sen de benzer süreleri alırsın. Önemli olan dalgalanma, parazit, kesintinin olumsuz sonuçlarını almadan sağlıklı bir şekilde cihazları kapatabilmek. Ve beni defalarca bu durumdan kurtardı sağolsun. 3 kwA cihazlara bakıyorsan haliyle bu açık tutma süresi daha da uzayacaktır senin için. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.

Yani başta dediğim özelliklerle 1,2,3kvalarda kaç dakika dayanır peki illa değişir de tahmini ortalama

Yani başta dediğim özelliklerle 1,2,3kvalarda kaç dakika dayanır peki illa değişir de tahmini ortalama
1Kva dışında bir şey diyemem hocam. Sadece bu modeli kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. O yüzden diğer kapasitedeki Upslerin inceleme videolarına bakarsanız o daha iyi fikir verir size.

1Kva dışında bir şey diyemem hocam. Sadece bu modeli kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. O yüzden diğer kapasitedeki Upslerin inceleme videolarına bakarsanız o daha iyi fikir verir size.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim bilgileriniz için iyi geceler dilerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,675
Üyeler
184,342
Son üye
alpeer1
Geri