Merhaba, bu konuda çok profesyonel değilim ama ben de kendimce araştırarak en sağlıklı Ups'i bulmaya çalışmıştım. Şimdi iki tür Ups var. 1) Line İnteractive(Offline) , 2) Online. Line İnteractive Ups; kesinti olduğu zaman devreye girer onun haricinde kendini binevi uyku moduna alır. Çalışır vaziyettedir ama asıl görevi ani dalgalanmaları algılayınca yapmaya başlar. Online olanlara göre daha az sesli çalışır. Online Ups; duvardaki ana prizden aldığı akımı kendi içinde tekrar süzer ve hiçbir dalgalanma olmadan sabit 220v akım sağlar. Sürekli çalışır ve Line İnteractive olanlara göre daha fazla sesli çalışır. Kendi edindiğim bilgiler bu yönde. Bu yüzden ben de Online olana karar vermiştim. Ses olarak ses yalıtımı iyi bir kulaklık varsa Ups sesi rahatsız etmiyor. Bu arada Ups direkt duvardaki ana prize bağlı olmalı. Sağlıklı olan bu. Duvar prizi ile Ups arasında uzatma kablo olması önerilmiyor. Ama Ups'in üzerindeki prizlere uzatma takabilirsin. Ups'in ana akımı kontrol etmesi bu şekilde daha sağlıklı. Evin kullanılmayan bir bölgesini bu cihaza ayırabilirsin. Ben pc ve ups'i aynı odada kullanıyorum ve dediğim gibi ses yalıtımı iyi olan bir kulaklık varsa rahatsız etmiyor. Ama kulaklık olmadığı zaman belli bir süre sonra rahatsız eder. Bu senin tercihine bağlı. 750 watt Psu'ya sahip bir sistem,monitör ve ekstra bir elektronik cihaz için gerekli Ups gücü yaklaşık önerilen 1kwA. Yani yaklaşık 1000 watt güç beslemesi yapabilen Ups gerekli. Bütçe varsa ileride sistem ve psu güncellemesi yapılması düşünülüyor ise 2kwA ve 3 kwA modellere bakılabilir. Marka olarak önerim; Fsp, Schneider olabilir. Yerli marka olarak Tunçmatik gibi markalar da var ama ben kendimce global bilindik markalara göz atmak istedim. Modellere göre Upslerin 3,4,5 dahili prize sahip olabiliyor. Bu arada Upslerin normalde sürekli çalışması gerekiyor. Ama ben arada kapatıyorum. Bazen kendi kendine çalıştırıyorum içindeki bataryalar pasif kalmasın ve şarjı eksik olmasın diye. Ama evde boş, uygun bir odayı ayırabilirim kablo çekebilirim dersen sana sürekli çalıştırmanı öneririm Zaten modem gibi genelde sürekli çalışan şeyleri de Ups'e takacaksan mecbur Ups'in de sürekli çalışması gerekiyor

Zaten normali sürekli çalışması. Onun haricinde yeni tarihli olmasa da internette Upsler hakkında sağlam kaynaklar var. Sen de bakarsan demek istediklerimi daha iyi anlayabilirsin.