Ankara'da dolmuş'ta yaşadığım olay

Yaşlı kadın tek başına gelse tamam derim de, demek ki bir şey var ki oğluyla çıkmış dışarı. Ama Ankara'daki insanların %99'unun üslubu bu şekilde olduğu için pek fazla yadırgamadım açıkçası.
Yaşlı kadın genene anlayışlı birisine benziyordu ama oğlu anlayışsız birisi işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben olsam vermezdim bende para veriyorum nede olsa
Orası öyle o koltuk için para veriyoruz ama karşı taraf onu anlamaz işte adam Annesine yer vermedim diye bir ton laf yapacaktı bu seferde minibüste ki diğer yolcular müdahil olacaktı onlara laf anlatmaya çalışacaktım ondan şöförde olaya müdahil olacaktı ama ne gerek var bunlara uğraşmaya

Son düzenleme:
Askerdir. Onlar emir vermeye alışık. Saçları da kısa kesim, yaka düğmeleri sıkı ilikliyse kesin Asker.
Buna meslek hastalığı denir. Öğretmenler de genelde çocuk varmış karşısında gibi insanı sinir edebilir. Yalnızken uyarabilir siniz. Herkesin önünde kimseyi incitmeyin. Kalp kırmayın.
(Ayı, Köprü meslesi.)

adam kaç yaşındaydı
adam 45-50 arasındaydı

Askerdir. Onlar emir vermeye alışık. Saçları da kısa kesim, yaka düğmeleri sıkı ilikliyse kesin Asker.
Buna meslek hastalığı denir. Öğretmenler de genelde çocuk varmış karşısında gibi insanı sinir edebilir. Yalnızken uyarabilir siniz. Herkesin önünde kimseyi incitmeyin. Kalp kırmayın.
(Ayı, Köprü meslesi.)
Saçı kısaydı üzerinde t-Shirt vardı asker mi bilmiyorum ancak askerse bile yaptığı yanlış orası askeriye değil bizde onun askeri değiliz o komutanlığı bize yapmamalı asla

Son düzenleme:
Saçı kısaydı üzerinde t-Shirt vardı asker mi bilmiyorum ancak askerse bile yaptığı yanlış orası askeriye değil bizde onun askeri değil o komutanlığı bize yapmamalı asla
Ülkesi için canını ortaya koyanlara saygım sonsuz ama gidip böyle yaparsa bende laf ederim

Keçiören'e gitmek üzere dolmuşa binmiştim, her şey yolundaydı. Ancak birkaç durak sonra binen bir adam, aniden yanıma gelip emrivaki bir tavırla, 'oraya benim annem otursun,' dedi. Yanımda ağır bir çanta vardı ve adam bunu görüyordu. İnsan en azından, 'rica etsem anneme yer verebilir misiniz?' diye sorar. Hatta annesi, çantamı fark edip 'çocuk otursun, çantası var,' demesine rağmen adam, 'genç O, bir şey olmaz,' diyerek ısrar etti. Kalkıp yer verdim ama ne bir teşekkür etti ne de bir nezaket gösterdi.

Mesele yer vermek değil, mesele o kaba üslup. Ankara büyük bir şehir, toplu taşımada yer bulmak zor olabilir; ancak bu zorluk, kimseye bir başkasını kabaca yerinden kaldırma hakkı vermez. Madem annenin ayakta gitmesini istemiyorsun, o zaman ya taksi tutacaksın ya da insanlardan düzgünce rica etmeyi bileceksin. Kabalık yaparak yer istenmez.
Aldırış etmeyeceksin dostum bırak ne istiyorsa yapsın . Yakında hepsi yok olup gidecekler inşallah

Ülkesi için canını ortaya koyanlara saygım sonsuz ama gidip böyle yaparsa bende laf ederim
Benim de ülkemiz için canını ortaya koyanlara saygım sonsuz ama bu şekilde olmaz gerçekten yer istemeninde bir adabı var yani

Aldırış etmeyeceksin dostum bırak ne istiyorsa yapsın . Yakında hepsi yok olup gidecekler inşallah
Dostum kimsenin ölmesinin istemem ancak bu üsluptan vaz geçmeleri lazım çünkü yanlış bir üslup

kibar bir şekilde izin isteseler ölecekler ama yok tek gayeleri ağır abi triplerine girmek artistlik taslamak kibar olunca kıçlarına bir şey giriyor sanki ucube ordusu resmen

Keçiören'e gitmek üzere dolmuşa binmiştim, her şey yolundaydı. Ancak birkaç durak sonra binen bir adam, aniden yanıma gelip emrivaki bir tavırla, 'oraya benim annem otursun,' dedi. Yanımda ağır bir çanta vardı ve adam bunu görüyordu. İnsan en azından, 'rica etsem anneme yer verebilir misiniz?' diye sorar. Hatta annesi, çantamı fark edip 'çocuk otursun, çantası var,' demesine rağmen adam, 'genç O, bir şey olmaz,' diyerek ısrar etti. Kalkıp yer verdim ama ne bir teşekkür etti ne de bir nezaket gösterdi.

Mesele yer vermek değil, mesele o kaba üslup. Ankara büyük bir şehir, toplu taşımada yer bulmak zor olabilir; ancak bu zorluk, kimseye bir başkasını kabaca yerinden kaldırma hakkı vermez. Madem annenin ayakta gitmesini istemiyorsun, o zaman ya taksi tutacaksın ya da insanlardan düzgünce rica etmeyi bileceksin. Kabalık yaparak yer istenmez.
Eee kanka bu kadar dolduysan niye adamın yüzüne söylemedin? Böyle kişilere ses çıkarmazsan onların suçuna sen de ortak olursun.

Eee kanka bu kadar dolduysan niye adamın yüzüne söylemedin? Böyle kişilere ses çıkarmazsan onların suçuna sen de ortak olursun.
Kanka adama bir şey desem anlamayacaktı emin ol adam genç o bir şey olmaz diyen birisi sence böyle bir adam laftan anlar mı çantam var kalmam desem bir ton laf edicek neden başımı şişiereyim şu konuda haklısın bunlara ses çıkartmak lazım bundan sonra bu tiplere yer vermyeceğim zaten

kibar bir şekilde izin isteseler ölecekler ama yok tek gayeleri ağır abi triplerine girmek artistlik taslamak kibar olunca kıçlarına bir şey giriyor sanki ucube ordusu resmen
Kibar bir şekilde istese zaten sorun olmayacak ama dağ ayısı gibi gelip oraya benim annem otursun ne demek böyle bir üslup olmaz bir teşekkür bile etmedi hanzo herif

ben 14-15 yaşında işten gelirken adamın biri kalk ordan kadın otursun dedi yok abi dedim kolumdan tutup tehdit edercesine adam ol dedi annedir o falan zırvaladı yemin ediyorum şoka uğradım. İnsanın çok zoruna gidiyor karşındakinin geri kafalı olması ve sana karşı güç kullanması. Forumdada pp sinde balon vücudu ve yüzü olan öyle biri var da neyse

ben 14-15 yaşında işten gelirken adamın biri kalk ordan kadın otursun dedi yok abi dedim kolumdan tutup tehdit edercesine adam ol dedi annedir o falan zırvaladı yemin ediyorum şoka uğradım. İnsanın çok zoruna gidiyor karşındakinin geri kafalı olması ve sana karşı güç kullanması. Forumdada pp sinde balon vücudu ve yüzü olan öyle biri var da neyse
Bu tip insanlar her şeyi kaba kuvvetle çözebiliceğini zannediyor ne yazık ki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,388
Üyeler
185,091
Son üye
raivis
Geri