Umarım yaşamazsın çok lanet bir şey oyun zevki bırakmadı adam da normal basit stres testlerinde bir şey çıkmıyor bilemiyorum benim eski 3060ti li sistemimde böyle bir sorun yoktuYeni sipariş verdiğim sistem senin sistemine yakın merak ettim nedenini acaba ben de yaşar mıyım? bakalım yazarım kıyaslarız istersen
Umarım yaşamazsın çok lanet bir şey oyun zevki bırakmadı adam da normal basit stres testlerinde bir şey çıkmıyor bilemiyorum benim eski 3060ti li sistemimde böyle bir sorun yoktu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hani bu forumlarda falan bir kaç tane var bu sorunu yaşayan ama çözümü falan yok kimse de bir şey diyemiyor kimsenin pek bi bilgisi yok yabancı forumlarda falan ancak anlayabiliyorum
Bios değişikliği yapmadım herhangi bir bios update falanda yapmadım zaten en güncellerden biriydi sanırımBios değişikliği falan yapmadın değil mi? bide belirgin bir güncelleme değişiklikten sonra olup olmadığını hatırlarsan onu da belirt deneyelim karşılıklı
olur hocam ben pek anlamam dm'den denediklerini deneriz değerleri karşılaştırırsınBios değişikliği yapmadım herhangi bir bios update falanda yapmadım zaten en güncellerden biriydi sanırım
yani güncelleme olarak klasik windows güncellemesi yaptım bir kaç kez ondan sonra olmaya başladı gibi bi durum yok
denersek çok iyi olur ben paylaşabilirim zaten değerlerimi
bu arada 24h2 windows 11 pro kullanıyordum sonra windows 11 pro 25h2 sürümüne format attım değişen bir şey yok.
Çok iyi olur hangi sistemi almıştınız?olur hocam ben pek anlamam dm'den denediklerini deneriz değerleri karşılaştırırsın
Daha önce windows 11 pro 23h2 kurmayı düşünmüştüm çünkü daha iyi oturmuş gibiydi windows 10 için hiç düşünmemiştimEğer üşenmezseniz bir de şu modifiye sistemi kurun bakalım Windows 10 için de aynı sorunları yaşayacak mısınız? Arkadaşın çalışması W10 2032 yılına kadar güncelleme alan sürüm üzerine olduğundan kafanız da rahat olsun.
Dediğim sistemi kurun, yine sorun yaşarsanız ben size 23H2'de sabit kalıp 24H2'ye asla güncellenmeyen bir çalışma daha önerebilirim.Çok iyi olur hangi sistemi almıştınız?
Daha önce windows 11 pro 23h2 kurmayı düşünmüştüm çünkü daha iyi oturmuş gibiydi windows 10 için hiç düşünmemiştim
Çok iyi olur hangi sistemi almıştınız?
Daha önce windows 11 pro 23h2 kurmayı düşünmüştüm çünkü daha iyi oturmuş gibiydi windows 10 için hiç düşünmemiştim
Başka bi çözüm yönteminiz var mı?Dediğim sistemi kurun, yine sorun yaşarsanız ben size 23H2'de sabit kalıp 24H2'ye asla güncellenmeyen bir çalışma daha önerebilirim.
Evet sistemlerimiz çok benzer ben de aynı yerden aldım alalı 2 hafta oldu bu sorunu donanımsal sorun olarak görmüyorlardır bence bilemiyorum bende düşünüyorum garantiye yollamayı veya iadeyi ama onun için geç kaldım sanırım çünkü bunun tamamen yazılımsal olarak düşünüyorum ilk başlarda bu kadar yoktu mesela öyle diye hatırlıyorum ilk 1 haftamdabu hocam psu ve işlemci değişecek psu var elimde şuan ama sistemi daha teslim almadım eğer sıkıntı çekersem ekran kartı da değişir.
Hocam sistemi gaming gen tr den mi topladınız?Öncelikle merhaba sistemim ->
oyunları 2k çözünürlükte oynuyorum
- İşlemci: Ryzen 5 7600.
- İşlemci soğutucu: Cooler Master Masterliquid sıvı soğutucu 240mm.
- Ekran kartı: Galax RTX 5070 ex-gamer 1Click OC.
- Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz(OC) DDR5.
- RAM'ler: Lexar 2x16 GB 32 GB CL 36 6000MHz RAM.
- SSD: M.2 Lexar NM790 1TB NVMe PCI-e GEN4x4.
- Kasa+PSU: Vento BG4202FLa 4x120mm arb fan temperli cam hdyro k Pro 750watt 80+ Bronze Full Tower e-ATX kasa.
Sistemin BIOS'u güncel - sicaklık değerleri normal - bazı testlerde arıza veya error vermedi - DDU ile sürücü kaldırıp tekrar yükledim olmadı- Windows 11 25H2'ye format attım düzelmedi-
Daha önce Windows 11 Pro 24H2 kullanıyordum ve Battlefield 6 oynarken devamlı FPS dropu aldığımı fark ettim göz görülür bir şekilde bir anda koşarken FPS 130-120'lerden 10 lara veya 40 lara kadar düşüyordu. Bazı durumlarda sadece daha minimal drop ve FPS düşüşü oluyor yani 130'dan 100'e ve ondan da 60'a gibi bunlar birkaç saniyede oluyor genelde fazla aksiyona girince oluyordu ama düz boş alanlarda mikro FPS düşmesi hariç çok fazla FPS düşüşü olmuyor ama bazen de grafiklerin kendini yenilediğini fark ediyorum daha önce RTX 3060 Ti'li sistemimde bu durum yoktu mesela yani açıklamak gerekirse küçük küçük texturelar yükleniyordu veya yenileniyordu. Denemediğim çözüm falan kalmadı daha kötüsü tek bir oyunda da değil...
AC raiders oyununda ise frameler daha iyi mikro droplar daha az ama yine de olduğu zaman gene 14FPS ve 15FPS olduğunu anlıyorum ve gösteriyor da ama genel olarak frame tablosu iyi.
Cyberpunk 2077 de ise çok daha az bu mikro droplar genel olarak 30 dakika içinde 4,5 kez oluyor ama bu sefer de Cyberpunk 2077 de grafiklerin kendini yenilemesini çok daha iyi görüyorum ve bu oyunlarda ortak olarak CPU yükü çok fazla biniyor GPU'dan daha fazla biniyor ve bazen fark o kadar açılıyor ki CPU %100'lere gelirken GPU %60 lara kadar düşüyor, bu olay daha çok Cyberpunk 2077 de oluyor ve npclerin yoğun olduğu yerlere falan gidince FPS çakılıyor 100'den 60'a falan düşüyor ama ne zaman GPU kullanımı %96-%94 oluyor CPU kullanımı düşüyor çok iyi oluyor grafikler oturmuş oluyor ve FPS de öyle
Ne yapsam çözemedim artık 2 gündür test ediyorum bakmadığım konu forum sitesi falan kalmadı soğudum bilgisayardan yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü ben bu konuyu çözene kadar durmayacağım.