Yardım Ram 32 GB mı Yoksa 64 GB mı Alınmalı?

hhgjjffug

80+
Reaksiyon skoru
6
Yeni bi sistem topluyorum
Ryzen 7 9700x rtx5070 vs bi sistem olacak ama ram konusunda biraz kararsız kaldım beni hiç yoktan bi 7-8 sene idare etmesini istiyorum sonrasında yükseltmeyle vs uğraşmak istemiyorum sizce 32 gb rammi almalıyım 64 gb mı
Birde 1tb yeterli olurmu sizce yoksa 2tbmı ssd almalıyım

Oyun için 64gb rame asla ihtiyacın yok hele ki ram zamlarından sonra o parayı vermene hiç gerek yok ssd konusunda eğer oyunları oynayıp siliyorsan 1tb yeter ama 10 15 tane ağır oyun yüklerim bazılarına aylarca girmeyedebilirim diyorsan 2tb al

Yeni bi sistem topluyorum
Ryzen 7 9700x rtx5070 vs bi sistem olacak ama ram konusunda biraz kararsız kaldım beni hiç yoktan bi 7-8 sene idare etmesini istiyorum sonrasında yükseltmeyle vs uğraşmak istemiyorum sizce 32 gb rammi almalıyım 64 gb mı
Birde 1tb yeterli olurmu sizce yoksa 2tbmı ssd almalıyım
Kriz olmasa ramler eski fiyatlarında olsa 7-8 yıl için 64gb al derdim de zaten o zamana kadar DDR8 DDR9 falan ramlere geçiliebilir. Şu piyasada 32gb en mantıklı seçim olabilir, oyun için zaten simulasyon vs oynamıyosan ihtiyacın da yok fazlasına (şuan için).

İlerde fiyatlar normale dönerse 16x2 yi satıp dual kit 2x32 ye geçebilirsin.

Oyun için 64gb rame asla ihtiyacın yok hele ki ram zamlarından sonra o parayı vermene hiç gerek yok ssd konusunda eğer oyunları oynayıp siliyorsan 1tb yeter ama 10 15 tane ağır oyun yüklerim bazılarına aylarca girmeyedebilirim diyorsan 2tb al
Çok fazla sayıda oyun oynamıyorum 4 5 oyun fln programlama vs de yapacağım o açıdan düşündüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kriz olmasa ramler eski fiyatlarında olsa 7-8 yıl için 64gb al derdim de zaten o zamana kadar DDR8 DDR9 falan ramlere geçiliebilir. Şu piyasada 32gb en mantıklı seçim olabilir, oyun için zaten simulasyon vs oynamıyosan ihtiyacın da yok fazlasına (şuan için).

İlerde fiyatlar normale dönerse 16x2 yi satıp dual kit 2x32 ye geçebilirsin.
Teşekkûrler

Ramler 15 gün öncesine göre 2 kat daha pahalıya satılıyor. Dolayısıyla böyle bir dönemde ihtiyacın kadar ram almak çok daha mantıklı. Yani 2x16 GB almanı tavsiye ederim.

Peki bu okuma yazma oranlarında hızlı bi şey için en az kaç okuma/yazma olmalı

Ramler 15 gün öncesine göre 2 kat daha pahalıya satılıyor. Dolayısıyla böyle bir dönemde ihtiyacın kadar ram almak çok daha mantıklı. Yani 2x16 GB almanı tavsiye ederim.
Teşekkürler

Peki bu okuma yazma oranlarında hızlı bi şey için en az kaç okuma/yazma olmalı

Teşekkürler
Gen4 olsun bütçene göre gen5 tercih edebilirsin ama gerek var mı dersen yok fiyat farkı fazla, okuma yazma olarak 4000-5000mb üstü iyidir önbellek tipi DRAM özelliği olması da iyidir ama bir tık pahalı yapar

Dramli 1TB
Dramsiz 1TB F/P
dramsiz en iyilerden

Gen4 olsun bütçene göre gen5 tercih edebilirsin ama gerek var mı dersen yok fiyat farkı fazla, okuma yazma olarak 4000-5000mb üstü iyidir önbellek tipi DRAM özelliği olması da iyidir ama bir tık pahalı yapar

Dramli 1TB
Dramsiz 1TB F/P
dramsiz en iyilerden
Dram tam olarak ne oluyor acaba

bilgisayarınız için verilerin hızlı ve kısa süreli erişim için depolandığı geçici bir bellek bankasıdır. Ssdyi hızlandırır dolayısıyla sistemi hızlandırır.
Bunda varmı bu dediğinizden

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,656
Üyeler
186,085
Son üye
Ysmatl
Geri