Yardım Yeni sistem de ryzen 5 7500f yüksek ısınma sorunu

Tugrall

80+
Reaksiyon skoru
22
Yeni sistem aldım işlemci boşta bile 80 dereceler de geziyor pugb açınca 96 ları görüyor soğutucu olarak segotep fz6 pro var

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-17 021846.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-17 021846.webp
    77.5 KB · Hit: 53
senmi montajladın.

İncehesaptan montajlı geldi
hocam termal macun kötü olabilir. incehesap ne kullanıyor bilmiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

alt bakır jelatini sökülmemiş olabilir belki. ama kritik sıcaklıklar değil bir süre kullan sonra termal bakım yapmanı tavsiye ederim.

96 yazmışsın onu fark etmedim termal macun yenileme yapabilirsin artic mx-6 ile

alt bakır jelatini sökülmemiş olabilir belki. ama kritik sıcaklıklar değil bir süre kullan sonra termal bakım yapmanı tavsiye ederim.

96 yazmışsın onu fark etmedim termal macun yenileme yapabilirsin artic mx-6 ile
Sistem içinden ayarlık vs durum yoktur dimi

Söksem geri montaj konusunda sıkıntı yaşarmıyım peki ? Elim tornavida vs tutmaya yatkın ama daha önce benzer deneyim yaşamadım

Sistem içinden ayarlık vs durum yoktur dimi

Söksem geri montaj konusunda sıkıntı yaşarmıyım peki ? Elim tornavida vs tutmaya yatkın ama daha önce benzer deneyim yaşamadım
İşlemciyi falan sökmeceğin için yaşamazsın fanı işlemcinin üstünden çekerek değil sağ sola hafifçe çevirip yavaşca ayır macundan yapışık olur

Önce ortadaki fanı sökmen lazım sonrasında iki tane vida yeri olur onları gevşet tam çıkmaz o vida başları. Ama bunu yapacaksan termal macun al açmışken kaliteli bir şey ile değişirsin

vidaları eşit bir şekilde sök biraz birini biraz diğerini şeklinde gevşet seni zorlamaz lakin sakın boş bulunup elinle destek almak için kasa dışı bir yere tutunma onun dışı basit bir işlem

İşlemciyi falan sökmeceğin için yaşamazsın fanı işlemcinin üstünden çekerek değil sağ sola hafifçe çevirip yavaşca ayır macundan yapışık olur
Önce ortadaki fanı sökmen lazım sonrasında iki tane vida yeri olur onları gevşet tam çıkmaz o vida başları. Ama bunu yapacaksan termal macun al açmışken kaliteli bir şey ile değişirsin
vidaları eşit bir şekilde sök biraz birini biraz diğerini şeklinde gevşet seni zorlamaz lakin sakın boş bulunup elinle destek almak için kasa dışı bir yere tutunma onun dışı basit bir işlem
amazon yada hepsiburada dan alırım şimdi yarın teslimat seçeneği ile önerdiğiniz marka vs nedir artic mx6 katı kıvamlı imiş sıkıntı yaşarmıyım bilemedim

Cevap veren herkese teşekkür ederim bu arada

amazon yada hepsiburada dan alırım şimdi yarın teslimat seçeneği ile önerdiğiniz marka vs nedir artic mx6 katı kıvamlı imiş sıkıntı yaşarmıyım bilemedim

Cevap veren herkese teşekkür ederim bu arada
Kıvamında sorun yaşamazsınız. Kule tipinin alt jelatini de üzerinde kalmış olabilir.

Hocam geçmiş olsun büyük ihtimal jelatini sökmeyi unutmuşlar, bence pcyi bu sorunu çözene kadar kullanmayın ne olur ne olmaz.

montaj hatasıdır normal değil zaten her işlemci boş 90 derece olur montaj hatalı olduktan sonra, yani kısaca ya işlemci montajını kontrol et pompa cpu fan kablo ve termal macun jelatin vs anlarsın onlara bak hallolur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,662
Üyeler
184,818
Son üye
Yusufkya06
Geri