Yardım Modem önerisi lütfen

Praxy

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar 50mbps internet kullanıyorum modemim 10 yıllık falan , modemden bilgisayara ethernet ile bağlandığımda bizim 47 den aşağı düşmüyor fakat wifi ile hız testi yapınca 30 mbps den yukarı çıkmıyor bütün ayarları yaptım arayüzden fakat wifi yayma konusunda modemim çok kötü yeni bir modem almak istiyorum öneriniz nelerdir bütçe Max 2k

Arkadaşlar 50mbps internet kullanıyorum modemim 10 yıllık falan , modemden bilgisayara ethernet ile bağlandığımda bizim 47 den aşağı düşmüyor fakat wifi ile hız testi yapınca 30 mbps den yukarı çıkmıyor bütün ayarları yaptım arayüzden fakat wifi yayma konusunda modemim çok kötü yeni bir modem almak istiyorum öneriniz nelerdir bütçe Max 2k
2.4 Ghz vardır sadece, ondan düşüktür. Dimi?

Tek port ethernet wifi5 istiyorsan:
Keenetic Explorer DSL (yeni seri) üzeri üçgen şeklinde mesh

4 port ethernet wifi5 istiyorsan:
Keenetic Speedster DSL (yeni seri) üzeri üçgen şeklinde mesh

4 port ethernet wifi 6 istiyorsan:
Keenetic Hopper DSL (yeni seri) üzeri üçgen şeklinde mesh

Evet sadece 2.4 GHz var . Benim isteğim bilgisayara gittiği gibi wifi da aynı performans versin.
Wifi de aynı performansı 5 Ghz modunda alırsın ama oda değiştirdiğinde sinyal çok düşer. Aynı odada 5 GHz ile ethernet gibi hız alırsın.
2.4 e göre sinyal kapsaması çok kötü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wifi de aynı performansı 5 Ghz modunda alırsın ama oda değiştirdiğinde sinyal çok düşer. Aynı odada 5 GHz ile ethernet gibi hız alırsın.
2.4 e göre sinyal kapsaması çok kötü.
Keenetic in ürünleri ben de tavsiye ederim. Hem sade, hem sağlam,arayüzü çok iyi ve özellikleri de çok fazla ama biraz bütçeni aşabilir belki
2.el temiz bulursan da Keenetic alabilirsin. @KYTECHNGAMING Kemal Bey yardımcı olur sana

Fiber mi VDSL mi?

Modemden 40mhz, üst, kanal 7 veya 1-11-otomatik yapıp deneyin.
Tp-link vr2100, vr600 v3, vr 400 v3
Kablosuz performansını denemeden bilemezsiniz; 5 ghz olsada, onun garantisini kimse veremez.

Kablosuz performansını denemeden bilemezsiniz; 5 ghz olsada, onun garantisini kimse veremez.
İlk dediğinizi denedim hocam sonuç aynı .

Fiber mi VDSL mi?
VDSL

Modemimin modeli TD-W9970 bu arada

Telekom'un öodemi galiba, o modemler biraz sıkıntılı. Uzun süre kullanımda, adaptördende olabilir. Elinizde muadil bir adaptör varsa onla da deneyin; değişim olmaz ise yeni 5ghz bir modemin faydası olabilir.

Telekom'un öodemi galiba, o modemler biraz sıkıntılı. Uzun süre kullanımda, adaptördende olabilir. Elinizde muadil bir adaptör varsa onla da deneyin; değişim olmaz ise yeni 5ghz bir modemin faydası olabilir.
Evet Telekomun eski modemlerinden . Adaptör ihtimalini düşünmemiştim hocam şimdi başka adaptör ile denedim 30 mbpslerden şuan 37 - 40 arası hız vermeye başladı bu bile fark etti wifi hızından teşekkür ederim ilginiz için , tam hız almak isterdim fakat bunada şükür diyeceğim ilk fırsatta modemi değiştirmek kaydıyla tabi :)

O modemler 2.4 ghz modunda daha fazla vermez zaten. Birkaç sene sonra müzayedelerde antika olarak satılır 9970 ler :)

Geçmiş olsun; adaptör mühim; ver voltajı al hızı misali. 🤭

Çok beklentili olmamak lazım; kapasitesi belli.
Bozuluncaya kadar; idare eder. Boşuna masraf yapmaktansa.

Geçmiş olsun; adaptör mühim; ver voltajı al hızı misali. 🤭

Çok beklentili olmamak lazım; kapasitesi belli.
Bozuluncaya kadar; idare eder. Boşuna masraf yapmaktansa.
Aslında bütün İSS'larına Fiber internet için başvuru yaptım gitmedik yer bırakmadım ama bir türlü altyapı getiremedim 6 katlı binamız var ve sadece TTNet'in Max 50 Mbps hızı mevcut . Santrale mesafem 250 metre karşı binamda Türknet ve TTNet 100 mbps ve 1000 mbps hızları var ama bir türlü gelemedi bana gelse bunlara gerek kalmayacak :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,816
Üyeler
184,843
Son üye
erturk1298
Geri