🔥İndirim KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot 10.999TL

İnşallah sorunsuz gelir kullanırsınız şuanlık problem yok gibi ilerleyen zamanlarda sorun çıkmazsa çok güzel olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkür ederim
Sağ olun hocam inşallah bir de güzel bir ayar bulursak hocam renk olsun görüntü olsun çok iyi olur ben araştırdım da bulamadım çoğu kişi de bundan şikayetçiymiş güzel bir renk ayarı bulamadıkları için bulursanız hocam bizi de bilgilendirir misiniz

Hocam bende Oled G6 360hz var en iyi renk ayarı nedir renkler çok patlak duruyor
Oversaturation ise 3 farklı çözümü var. Yanlış renkler ise 1 çözümü var.

Oversaturation için
1- Novideosrgb programı

2- srgb moduna almak.
3- amd adrenalin üzerinden renk gamutunu srgb ye sınırlamak.

Eğer yanlış renklerse eksik veya yanlış yaptığınız ayarlar vardır.

1-Nvidia denetim masasından doygunluk, gama, parlaklık gibi ayarları değiştirmeyin.
2-Monitörün doğru görüntü modu ayarını bulun.
3-gama ayarını değiştirin
4-renk sıcaklığını ayarlayın

Diğer görüntü ayarlarına dokunmayın. Genel de optimum deneyim bu dur.

Samsung g6 için pc monitors ün ayar önerisi var. Ona bir göz atın. Ama üniteden üniteye rnek doğruluğu, renk sıcaklığı vs değiştiği için bire bir tutmayabilir.

CS2'yi 4:3 Oynayanlar için:
Nvidia denetim masasından çözünürlüğü 1920x1080 e alıp o şekilde oyuna girin monitör 300hz de kalıyor.
1080p nin üstünde olduğu zaman monitör kendini 144 hertz'e sabitliyor.

Profesyonel mod>Native
Ön ayar> Kullanıcı
Renk sıcaklığı> Kullanıcı (önerim Manuel ayarlamanız yönünde olur ama biraz uğraştırır)
Gamma> 2.2 veya 2.4 ama sizin tercihinize kalmış.
Koorui G2721E 320hz monitör amazonda 10499 TL bununla arasında fark var mı acaba?

Koorui G2721E 320hz monitör amazonda 10499 TL bununla arasında fark var mı acaba?
İkiside var şuan ktc gayet iyi koorui yi akşam kurucam 200 Hz versiyonu gayet iyiydi duruma göre editlerim burayı + olarak g65 de mevcut hepsini yazıcam

İkiside var şuan ktc gayet iyi koorui yi akşam kurucam 200 Hz versiyonu gayet iyiydi duruma göre editlerim burayı + olarak g65 de mevcut hepsini yazıcam
Koorui, ktc, g65b, aw2725df gibi modeller arasında geçiş yapma sebebiniz neydi merak ettim doğrusu. İş için mi birden fazla monitör kullanıyorsunuz?

Koorui, ktc, g65b, aw2725df gibi modeller arasında geçiş yapma sebebiniz neydi merak ettim doğrusu. İş için mi birden fazla monitör kullanıyorsunuz?
Valla bu ara gerçekten hepsini denemiş bulundum, tamamen zevk işi diyebilirim, 27 serisine oledle başladım sonra Asus aqlm1a gibi bir model vardı onunla devam ettim ama Asu malzeme kalitesi vs sevmedim, aw2725df de çok güzeldi mesela, oledde kullandım ama bakımı vs benim uğraşamayacağımı düşündüm tekrar IPS döndüm, g65byi almadan önce koorui 27 200 Hz kullanıyordum onun da paneli renkleri vs çok güzeldi, hem wow hem CS faceit 10 lvl seviyesinde oynuyorum ikiside her iki oyun tarzı için yeterliydi ama g65b va olmasına rağmen gözüme hiç batmadı hatta bu üç markadan en iyi görüntü kalitesini ve en güzel renkleri doygunluğu veren g65b baya bir fark var hatta öyle söyleyebilirim, 320 koorui bugun geldi net hepsini karşılaştırabileceğim artık bakalım ama ktc kalacak gibi duruyor çünkü csde ekranı 4:3 veya 24.5 a düşürmek çok işe yarıyor

Valla bu ara gerçekten hepsini denemiş bulundum, tamamen zevk işi diyebilirim, 27 serisine oledle başladım sonra Asus aqlm1a gibi bir model vardı onunla devam ettim ama Asu malzeme kalitesi vs sevmedim, aw2725df de çok güzeldi mesela, oledde kullandım ama bakımı vs benim uğraşamayacağımı düşündüm tekrar IPS döndüm, g65byi almadan önce koorui 27 200 Hz kullanıyordum onun da paneli renkleri vs çok güzeldi, hem wow hem CS faceit 10 lvl seviyesinde oynuyorum ikiside her iki oyun tarzı için yeterliydi ama g65b va olmasına rağmen gözüme hiç batmadı hatta bu üç markadan en iyi görüntü kalitesini ve en güzel renkleri doygunluğu veren g65b baya bir fark var hatta öyle söyleyebilirim, 320 koorui bugun geldi net hepsini karşılaştırabileceğim artık bakalım ama ktc kalacak gibi duruyor çünkü csde ekranı 4:3 veya 24.5 a düşürmek çok işe yarıyor
G65b için boşuna rehber konusu açmadım hocam. O kadar çok önerdim ki rehber konusuna gelip samsung fanboyusun diyen bile oldu. Raporladım kullanıcının mesajı silindi ama konuyu da mesaj gönderimine kapattılar. İşin ilginç tarafı g65b ye soluk diyen tek tük kullanıcı da gördüm.

Örnek:

Test cihazları yalan söylemez, bazılarının gözleri ya seçemiyor ya da başka bir sıkıntı var.
3836.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yorumumda sabit hala g65b yi hepsine tercih ederim. 🙂 Eğer aw2725df almasaydım ya neo g7 ya da G65b alıcaktım bende.
Daha doygun renkler görmek istiyorsan H27e6, daha yüksek kontrast istiyorsan g65b. H27e6 IPS olmasından ötürü black smearing ten hiç etkilenmiyor, VRR flicker çok az, scanline şikayeti yok ve görüş açıları daha iyi. G65b de black smearing az olsa da var, VRR flicker ve scanline şikayetleri de geçmişte oldu. Firmware güncellemesiyle scanline muhabbetini fixlediler yüksek ihtimal. Scanline şikayeti pek yok. Olanlar da sadece bazı renkler de özellikle dikkat edersem görebiliyorum diyor. Normal kullanımda anlaşılmıyor. VRR flicker dan şikayetçi olanda var olmayan da var. Çözümü gsync kapatmak.

Benim kişisel tercihim kontrast oranı yönünde. Yani g65b benim için daha iyi. Genel olarak ise H27e6 IPS olmasından ötürü daha az problemli ve h27e6 modeli çoğu IPS ten yüksek renk gamutuna ve parlaklığa sahip. 300hz olması da çok yönlülüğünü artırıyor. Ergonomisi iyi ve osd menüsü zengin.

Ben doğal renkleri seviyorum, haliyle kontrast çok önemli benim için. Örneğin dizi izlerken doygun renklerden ötürü insan teni kırmızımsı gözükecek. Bu yüzden renk gamutunu srgb ye sınırlayacağım. Kontrast burada devreye giriyor. Eğer srgb renk uzayın da kullanırsanız ve monitörün kontrast oranı düşükse görüntü soluk olur. IPS glow da cabası. Eğer üretkenlikle uğraşıyorsanız, fps oyunları ağırlıklı kullanıyorsanız H27e6 alabilirsiniz. Ben daha çok dizi, film izlemek istiyorum hikayeli oyunlarda doygun renkler kadar siyahlara da önem veriyorum diyorsanız g65b.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,272
Üyeler
184,913
Son üye
Nerepla21
Geri