Daha doygun renkler görmek istiyorsan H27e6, daha yüksek kontrast istiyorsan g65b. H27e6 IPS olmasından ötürü black smearing ten hiç etkilenmiyor, VRR flicker çok az, scanline şikayeti yok ve görüş açıları daha iyi. G65b de black smearing az olsa da var, VRR flicker ve scanline şikayetleri de geçmişte oldu. Firmware güncellemesiyle scanline muhabbetini fixlediler yüksek ihtimal. Scanline şikayeti pek yok. Olanlar da sadece bazı renkler de özellikle dikkat edersem görebiliyorum diyor. Normal kullanımda anlaşılmıyor. VRR flicker dan şikayetçi olanda var olmayan da var. Çözümü gsync kapatmak.
Benim kişisel tercihim kontrast oranı yönünde. Yani g65b benim için daha iyi. Genel olarak ise H27e6 IPS olmasından ötürü daha az problemli ve h27e6 modeli çoğu IPS ten yüksek renk gamutuna ve parlaklığa sahip. 300hz olması da çok yönlülüğünü artırıyor. Ergonomisi iyi ve osd menüsü zengin.
Ben doğal renkleri seviyorum, haliyle kontrast çok önemli benim için. Örneğin dizi izlerken doygun renklerden ötürü insan teni kırmızımsı gözükecek. Bu yüzden renk gamutunu srgb ye sınırlayacağım. Kontrast burada devreye giriyor. Eğer srgb renk uzayın da kullanırsanız ve monitörün kontrast oranı düşükse görüntü soluk olur. IPS glow da cabası. Eğer üretkenlikle uğraşıyorsanız, fps oyunları ağırlıklı kullanıyorsanız H27e6 alabilirsiniz. Ben daha çok dizi, film izlemek istiyorum hikayeli oyunlarda doygun renkler kadar siyahlara da önem veriyorum diyorsanız g65b.
NVIDIA ekran kartları Geniş gamut monitörlerde sRGB içerikler izlerken görüntü aşırı doygun gözükebiliyor. Örneğin YouTube'da video izlerken insan teninin kırmızımsı gibi gözükmesine yol açabiliyor. Açıkçası bana göre acayip irite edici bir durum. Oyunlarda bu genel olarak bir sorun olmuyor...
www.technopat.net