Sistemde aşırı ram kullanımı

Reaksiyon skoru
0
Selamlar, yeni sistemimi topladım ve ihtiyacım olan uygulamaları kurdum. Fakat bugün görev yöneticisine baktığım zaman oyun vb. uygulamalar açık olmadan yaklaşık 18GB RAM kullanımıyla karşılaştım. Belirtmem gerekiyorsa, Razer kulaklığım için THX Spatial, Razer Mousem için Synapse 4 Yazılımını çalıştırıyorum. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum fakat anormal olduğunun farkındayım. Aşağıda örnek ekran görüntüleri bırakıyorum. Bu konuda ne yapmalıyım ?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-20 212355.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-20 212355.webp
    35.3 KB · Hit: 15
  • Ekran görüntüsü 2025-11-20 212934.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-20 212934.webp
    42.4 KB · Hit: 15
Selamlar, yeni sistemimi topladım ve ihtiyacım olan uygulamaları kurdum. Fakat bugün görev yöneticisine baktığım zaman oyun vb. uygulamalar açık olmadan yaklaşık 18GB RAM kullanımıyla karşılaştım. Belirtmem gerekiyorsa, Razer kulaklığım için THX Spatial, Razer Mousem için Synapse 4 Yazılımını çalıştırıyorum. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum fakat anormal olduğunun farkındayım. Aşağıda örnek ekran görüntüleri bırakıyorum. Bu konuda ne yapmalıyım ?
normal ne kadar ram varsa o kadar kullanır daha fazla performans için. ben de 8 vardı 4 kullanıyordu 16 yaptım 8.1 falan kullanıyor. sorun yok

bana normal geldi discord var oyun da açık chromda 20 sekme açık
Chrome'da sadece 2 sekme açık, neden öyle görünüyor bilmiyorum. Eski laptopumda da 32 ram vardı ama bu kadar kullanmıyordu böyle görünce sorun var sandım. Normal diyorsanız sorun yok hocam teşekkür ederim.

normal kullanım bende de bu şekilde Windows 11 yeteri kadar yiyor zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,743
Üyeler
184,974
Son üye
ardea
Geri