Üstad anlıyorum, dediğin gibi kamerada gözüken ile gerçekte aynı değil %100 katılıyorum. ama şöyle de bi durum var bak bu kavram 2 taraflı onun açıklamasını en son yapayım.
Fark ettim renk veya hız açısından kıyaslamadın MSI monitörle, hız renk olarak değil zaten. peki ne olarak, 4bin tl lik bir monitörle yani ucuz monitörle pahalı monitörün ips glowu aynı olmamalı, ucuz monitörde böyle şeyler olmasına insanlar gözyumar kabul edilebilir ucuz aldım sorun değil ips glow her monitörde oluyor zaten 15bin verip dell almış bak onda bile hayvan gibi ips glow var diyor. ama 15bin verdiği monitörde ips glow olunca bu sefer alan adam diyorki 15bin para verdik 4binlik monitörden daha fazala ips glow var ışık sızması var başlarım böyle işe vs vs
ee noldu şimdi 4binlik monitörle 15binlik monitörün tek farkı mahmut mu gamut mu
yani belli bi fiyatın üstünde bu kadarda ips glow olmasın, olmayan modeller var çünkü gördük yani. he oluyosa alınmaz benim fikrim, oluyosa niye gidip o kadar para vereyim gider daha uygun bi monitör alırım diye çıkmaza giriyolar. kararsız kaldım emin olamadım ya bilemedm ki napsak diye yazan kaç kişi var bi baksana üstad. ee peki şöyle olsa adam bilse ki monitöre vercek 12bin özellikleri kağıt üzerindeki gibi hemen hemen ips glow da başarılı hiç tereddütte kalmadan değil 12. 13bin verip direk alır. demek istediğim o.
benim ktc'ye bi garezim yok benim bahsim genel bütün monitörlerle ilgili, ve ben ktc h27e6 konusunda ilk yazan arkadaşa ne demişim bi bak istersen.
ruaF1912 yazmış:"Monitör önerir misiniz 2K. Bütçe (15k) Curved istemiyorum"
ips glow ve satış sonrası 2yıl garanti olması vs. senin için sorun değilse ve 300 hz şartın varsa bu monitörü alabilirsin(ktc h27e6) ama önerim değil fiyat bence fazla ben bu monitörü denemek istedim sonra vazgeçtim çünkü benim 300hz şartım yok ve geridönüşlerini şikayetlerini beğenmedim arıza yapması durumunda elde mi kalcak ne olcak tam 2yıl bittiğinde bozulabilir 3 yıl garanti benim için önemli. ama almak isteyene alınabilir bir monitör yani. bu arada ips glowu aşırı olmayan da denk gelebilir diye eklemişim. burdan çıkan sonuç al yani öyle değilmi. bana fiyatı fazla geldi ve almadım diye başkaları da almayacak gibi bi kural yok değilmi.
öte yandan ben konuyu sayfa sayfa ilerleyerek okuyordum sayfa 10larda yazdım ilk mesajımı gerisini görmedim sonrasında okuya okuya devam ettim. ilk olarak
@Xeno34 arkadaşımızın paylaşımını gördüm sadece resimlerde rezalet değil kendi gözüyle gördüğü de rezaletti ki monitörü geri göndermiş.
mesela
@Rcpckr arkadaşımız ne demiş alıntıya bastımda geldimi yazdığı bilmiyorum forumda yeniyim.
"Alıcaktım ama 2 de 2 çok fazla ışık sızması var kararsız kaldım." demiş. yukarda dediğim mevzu. bilse ki monitöre vercek 12bin özellikleri kağıt üzerindeki gibi hemen hemen, ips glow da başarılı hiç tereddütte kalmayacak. veya fiyatı uygun olsa bu sefer diyecekki ips glowun mlowunu kim takar boşkoy gitsin ya bu fiyata böyle monitör mü var tereddütsüz al diyecek. imgenius ve belalibaldiz da paylaşım yapmış 23 ve 24. sayfa
Heee ben 5800tl'ye 2k jamesdonkey alıyorum diye beni hor görcekseniz. görün, evet ben alcam binicem eşşeğe vurucam kırbacı.
jamesdonkey q40'ın çok güzel incelemesi de(modart) var bu arada ama pek inanmıyorum

donanımarşivi youtubedaki arkadaşımızın yaptığı incelemelere de pek inandığımı söyleyemem malesef ips glow olarak.
baştaki meseleye geleyim, bak bu kavram 2 taraflı onun açıklamasını en son yapayım demiştim.
şimdi üstad dediğin gibi kamerada gözüken ile gerçekte aynı değil %100 katılıyorum. nasıl 2 taraflı? bazı incelemelere inanmadığımı belirttimya
şimdi kameradan çekip buraya atmışlar çok kötü görünüyo ama gerçekte o kadar da kötü değil.
tam tersi kamerada çekiyolar oled gibi mükemmel, ama gerçekte rezalet buna bi yorumun var mıdır?
örnek verecek olursak bazı inceleme kanalları ve geridönüşleri ve bizzat kendi deneyimlerim.
en iyi örnek olarak bu işin nirvanası olan itopyayı vereyim. itopya bildiğiniz üzere sattığı monitörlerin inceleme videosunu koyuyor videolarda sözde test yapıyor görüntüler gösteriyor ışık sızması testi yapıyor, videolarda mükemmel görünen sıfır ışık sızması sıfır ips glow sanki oledmiş gibi görünen monitörler, satın alıp açtığınızda bi bakıyosunuz noluyo bu ne falan gibi tepkiler veriyosunuz yani videodakiyle gram alakası yok o kadar kötü ki siyah ekrandaki görüntüler görünmüyo nerdeyse. bu da böyle tecrübe edilmesi gereken ama edilmese daha iyi diyeceğim bi durumdur.