Siz atın ben bakıp ona göre yorumlarımIkinci el olur mu peki
4 slotu 8gb ram ile doldurmanı önermem zira 32 bile düşük artık 4 slot ram en son sorunluydu birde bana kalırsa tek modül 16 alSistem topluyorum birtek ramlerim eksik 4 slotum var şimdilik 16 ile başlayacağım o yüzden 2x8 16 gb ddr5 ram arıyorum uyguna bulup atarsanız çok müteşekkir olurum
aynı fıkırdeyım ılerıde teker teker alabılır4 slotu 8gb ram ile doldurmanı önermem zira 32 bile düşük artık 4 slot ram en son sorunluydu birde bana kalırsa tek modül 16 al
1x16 al 2x8 almanın mantığı yok DDR5 de. 2x16 olunca işe yarıyor dual channel işi.Sistem topluyorum birtek ramlerim eksik 4 slotum var şimdilik 16 ile başlayacağım o yüzden 2x8 16 gb ddr5 ram arıyorum uyguna bulup atarsanız çok müteşekkir olurum
Hocam nedenini sorabilir miyim size aralarında pek bir farkı yok 4x8 de dual channel yapacak neden mantığı olmasın1x16 al 2x8 almanın mantığı yok DDR5 de. 2x16 olunca işe yarıyor dual channel işi.
4 slot kullanımda baya performans kaybı oluyor AMD de.Hocam nedenini sorabilir miyim size aralarında pek bir farkı yok 4x8 de dual channel yapacak neden mantığı olmasın
Anakart ve işlemciye göre 6000mhznin altına düşebiliyor ramler 4 slot dolunca.Hocam nedenini sorabilir miyim size aralarında pek bir farkı yok 4x8 de dual channel yapacak neden mantığı olmasın
Alakasız. 2x8 de olsa çift kanal çift kanaldır. Sadece ddr4teki kadar fark ettirmiyor çift kanal yapmak.1x16 al 2x8 almanın mantığı yok DDR5 de. 2x16 olunca işe yarıyor dual channel işi.
Öyle değil 8GB modüllerin hızı 16GB ve üstünden çok daha düşük çünkü tek taraflı bellek var, DDR5 normalde 16GB den başlayan bir yapıya sahip. O yüzden Dual yapınca bile tek 16GB den öyle çok fazla hızlı kalmıyor. Ben zaten o mesajda da çift kanal kullanamaz demedim yapmanın anlamı olmaz dedim.Anakart ve işlemciye göre 6000mhznin altına düşebiliyor ramler 4 slot dolunca.
Alakasız. 2x8 de olsa çift kanal çift kanaldır. Sadece ddr4teki kadar fark ettirmiyor çift kanal yapmak.
Hocam anladım dediğinizi zaten alacağım ramler 5200 5600 Mhz civarında olacağı için sıkıntı yapmayacak ben zaten bunu düşünerek sizden 2x8 ram önerisi istedim konu buralara geldiÖyle değil 8GB modüllerin hızı 16GB ve üstünden çok daha düşük çünkü tek taraflı bellek var, DDR5 normalde 16GB den başlayan bir yapıya sahip. O yüzden Dual yapınca bile tek 16GB den öyle çok fazla hızlı kalmıyor. Ben zaten o mesajda da çift kanal kullanamaz demedim yapmanın anlamı olmaz dedim.
Hocam anladım dediğinizi zaten alacağım ramler 5200 5600 Mhz civarında olacağı için sıkıntı yapmayacak ben zaten bunu düşünerek sizden 2x8 ram önerisi istedim konu buralara neden geldi bilmiyorumÖyle değil 8GB modüllerin hızı 16GB ve üstünden çok daha düşük çünkü tek taraflı bellek var, DDR5 normalde 16GB den başlayan bir yapıya sahip. O yüzden Dual yapınca bile tek 16GB den öyle çok fazla hızlı kalmıyor. Ben zaten o mesajda da çift kanal kullanamaz demedim yapmanın anlamı olmaz dedim.
sen bence yapay zeka'ya sorHocam anladım dediğinizi zaten alacağım ramler 5200 5600 Mhz civarında olacağı için sıkıntı yapmayacak ben zaten bunu düşünerek sizden 2x8 ram önerisi istedim konu buralara geldi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam anladım dediğinizi zaten alacağım ramler 5200 5600 Mhz civarında olacağı için sıkıntı yapmayacak ben zaten bunu düşünerek sizden 2x8 ram önerisi istedim konu buralara neden geldi bilmiyorum