DDR4 RAM YARDIM

yeniok

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar,abiler herkese merhaba. Benim şu anda kullanmış olduğum laptop'un 4 gb rami var ve ben bunu yükseltmek istiyorum. Bilgisayarın ram türü DDR4, ben gidip başka bir markanın DDR4 ramini alırsam ve takarsam eğer bilgisayarımda her hangi bir sorun oluşur mu?

Bellek Hızı Aynı Olanından Alman Yeterlidir.

Markada sorun olmaz. Hızı(mhz değeri) ve de gecikme süresi(cl değeri) aynı olması yeterlidir.

Arkadaşlar,abiler herkese merhaba. Benim şu anda kullanmış olduğum laptop'un 4 gb rami var ve ben bunu yükseltmek istiyorum. Bilgisayarın ram türü DDR4, ben gidip başka bir markanın DDR4 ramini alırsam ve takarsam eğer bilgisayarımda her hangi bir sorun oluşur mu?
Günlük yoğun kullanımda bile 4 GB RAM'in yetersiz olduğunu söyleyebileceğimiz durumlar oluyor. RAM yükseltmesi doğrudan FPS artışı demek olmasa bile 4 GB ile 8 GB RAM arasındaki performans farkı da gözle görülür olacaktır. O sebeple oyunlar için en az 8 GB RAM'e sahip olmalısınız. Oyunlardaki FPS'i arttırmak istiyorsanız da ekran kartı değişecek. Yoksa yalnızca var olan teklemeler, takılmalar gibi sorunları çözer RAM yükseltmesi.

Sıkıntı olmaz ama özelliklerini aynı tut ve unutma ki laptop RAM i farklıdır.:)

CL ve Mhz değerine dikkat ederek alın CL uyumlu olması şart ama Mhz için düşük olanın freakansında çalışır

bellek hızı, cl değeri uygun olan olan ramlerden birini seçin.cl değeri kesinlikle aynı olmak zorunda

Günlük yoğun kullanımda bile 4 GB RAM'in yetersiz olduğunu söyleyebileceğimiz durumlar oluyor. RAM yükseltmesi doğrudan FPS artışı demek olmasa bile 4 GB ile 8 GB RAM arasındaki performans farkı da gözle görülür olacaktır. O sebeple oyunlar için en az 8 GB RAM'e sahip olmalısınız. Oyunlardaki FPS'i arttırmak istiyorsanız da ekran kartı değişecek. Yoksa yalnızca var olan teklemeler, takılmalar gibi sorunları çözer RAM yükseltmesi.
Oyunlarımda sürekli donmalar ve kasmalar yaşıyorum ve üstüne üstlük arkadan müzik falan açmaya çalıştığımda bilgisayarın kaloriferden farkı olmuyor. Bunları azda olsa hafifletir mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,121
Üyeler
186,990
Son üye
DasIstNoggerMAN
Geri