🔴Hepsiburada Rezilligi❗️

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,449
Sa,

Kisaca Ozetgecmek gerekirse:
Hepsiburada’dan aldığım bir Wi-Fi adaptörü (Abdullah abi’nin paylaştığı) bilgisayarıma ciddi sorun çıkardı. Başta her şey normaldi ama bir süre sonra bilgisayar dondu; CPU aşırı yüklenmeye başladı, fanlar yüksek hızda çalıştı ve voltaj değerleri yanlış okumaya başladı. Görev yöneticisinde değerler negatif gözüküyordu, undervolt tablolarım bozuldu ve sistem karıştı.

Araştırınca sorunun adaptörün içindeki çipten kaynaklandığını, firmware değil, çipin Windows 11 ile uyumsuz olduğunu fark ettim. Reddit ve Microsoft forumlarında da benzer şikâyetler vardı. Bu çakışma, sistemin doğru veri okumamasına ve CPU’nun anormal çalışmasına neden olmuş.

Müşteri hizmetlerine detaylı rapor, görsel ve mantıksal kanıtlarla başvurdum. Ancak firma, sadece ürünün iadesi veya değişimi ile ilgilenebileceklerini, ortaya çıkan sistem hasarını hiçbir şekilde kabul etmediklerini söyledi. Ürün onların olmasına rağmen CPU ve sistemime verdiği zararı üstlenmiyorlar.

Bu durum mantıklı mı? Böyle bir durumda sizce ne yapılabilir?

(Normalde Cok Daha Detayliydi am cok uzun olur kimse okumaz diye kisalttim musteri temsilcisi hem oyaladi hem once tekjnik rapor istedi sonra verincede yok kabule etmiyoruz biz ilgielnmiyoruz dediler vs..)

Nasıl yani ciddi ciddi bozuldumu cihazın işlemcisi, ekran kartı vs. açıklamadan ben sadece takılı iken stabil çalışmıyor ve ayarların gitti diye anladım.

Ortada üründen kaynaklı bir zarar varsa bunu belgelendirebilirsiniz. Belgelendirip tüketici hakem heyetine şikayet ederseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.

Kanka yaşadığın olay üretim hatası + kötü paketleme kombinasyonu. Bu tamamen Hepsiburada’nın veya mağazanın inisiyatifine kalmış bir şey değil,Ama burada kritik olan şu:
Hepsiburada seni oyalamıyor kanka, sadece prosedürü uyguluyorlar. Sen ürünü DOA olarak işaretleyip iade sürecini başlat, iş çözülür.

Bilgisayarın zararı garantin varsa servisle konuş cihaz kaynaklı bir sorun deyip kullanıcı hatasi derler muhtemelen, onu ödeyip servis kaydıyla tüketici hakem heyetine başvurmak gerek. Yani en mantıklı işlem bu gibi görünüyor.

Nasıl yani ciddi ciddi bozuldumu cihazın işlemcisi, ekran kartı vs. açıklamadan ben sadece takılı iken stabil çalışmıyor ve ayarların gitti diye anladım.
Ekran Kartinda falan sorun yok Islemci bozuldu hocam Wifi Adaptorunun Framware,cipi Yazilimsal olarak cakistigi icin (windows 11'de ozellikle cok fazla sikayet var redditte bu cip'ten dolayi) Bilgisayardaki bagzi Onemli Sistemelr ve yazilimlarin bozulmasina ve onlarda Islemcinin bozulmasina sebebp oldu en basit dil ile kisaca Wi-fi Adaptoru dolayli olarak Islemcimi Bozdu (Sorunun WI-FI Adaptoru olduguda log kayitlarindan cikarilabiliyor/anlasilabiliyor)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Umursamıyorum ver mahkemeye güçlü delilin kanıtın varsa
Delil Kanit varda ChatGPT Reisin dedigine gore firmanin zarari odeme gibi bir yukumlulugu yokmus yasal olarak vs...

Ama yinede deniyecem

Kanka yaşadığın olay üretim hatası + kötü paketleme kombinasyonu. Bu tamamen Hepsiburada’nın veya mağazanın inisiyatifine kalmış bir şey değil,Ama burada kritik olan şu:
Hepsiburada seni oyalamıyor kanka, sadece prosedürü uyguluyorlar. Sen ürünü DOA olarak işaretleyip iade sürecini başlat, iş çözülür.
Hocam Sen Konuyu Okudun mu ?

Son düzenleme:
Ekran Kartinda falan sorun yok Islemci bozuldu hocam Wifi Adaptorunun Framware,cipi Yazilimsal olarak cakistigi icin (windows 11'de ozellikle cok fazla sikayet var redditte bu cip'ten dolayi) Bilgisayardaki bagzi Onemli Sistemelr ve yazilimlarin bozulmasina ve onlarda Islemcinin bozulmasina sebebp oldu en basit dil ile kisaca Wi-fi Adaptoru dolayli olarak Islemcimi Bozdu (Sorunun WI-FI Adaptoru olduguda log kayitlarindan cikarilabiliyor/anlasilabiliyor)

Delil Kanit varda ChatGPT Reisin dedigine gore firmanin zarari odeme gibi bir yukumlulugu yokmus yasal olarak vs...

Ama yinede deniyecem
işlemciyi nasıl bozdu adaptörü çıkarınca devam eden sorun ne

Bilgisayarın zararı garantin varsa servisle konuş cihaz kaynaklı bir sorun deyip kullanıcı hatasi derler muhtemelen, onu ödeyip servis kaydıyla tüketici hakem heyetine başvurmak gerek. Yani en mantıklı işlem bu gibi görünüyor.
Hocam, sistemim 2. el toplama. Sabah konuştuğum müşteri temsilcisi önce benden talep açmamı istedi. Delillerle birlikte kapsamlı bir rapor gönderince bu kez teknik servis raporu istediklerini, başka bir raporu kabul etmediklerini söyledi. Sistemimin toplama olduğunu, bu yüzden teknik servisi olmadığını ama normal bir bilgisayarcıdan rapor alabileceğimi belirttim. Bunu da kabul etmediler. Biraz tartıştıktan sonra tüketici hakem heyetine başvuracağımı söyleyip ses kaydını açtım ve teknik servis raporu dışında bir şey kabul etmediklerini doğrulamalarını istedim. 2-3 kez lafı dolandırdı, biraz daha üsteleyince ‘inisiyatif kullandım ama yetkililerden bilgi geldi, teknik rapor sunsanız da zararı karşılayamayız, sadece Wi-Fi adaptörüyle ilgileniyoruz, en fazla iade yapabiliriz’ dedi. Hatta üründen kaynaklı olsa bile zararı karşılamakla yükümlü olmadıklarını defalarca tekrar etti.

GPT’ye de sordum, yasal olarak firmaların sadece sattıkları ürünün iadesi veya değişiminden sorumlu olduğunu, dışarıdaki zararı karşılamak zorunda olmadıklarını söyledi. Yine de ben THH’ye başvuracağım.

Dostum geçmiş olsun ama 32 yaşında ilk defa böyle bir şey duyuyorum. İşlemci nasıl bozulabilir? Ayrıca bununla ilgili konu var dedin paylaşırsan incelemek isterim.

Dostum geçmiş olsun ama 32 yaşında ilk defa böyle bir şey duyuyorum. İşlemci nasıl bozulabilir? Ayrıca bununla ilgili konu var dedin paylaşırsan incelemek isterim.
evet bende gerçekten sebebini merak ettim okuduktan sonra. başta arkadaşın yazdığı gibi anladım sadece takılıyken sorun çıkardığını ama bozulmuş olması değişik. geçmiş olsun bu arada

işlemciyi nasıl bozdu adaptörü çıkarınca devam eden sorun ne
Bro Adaptor Dogrudan Islemciyi Bozamaz Zaten O bi yana Islemci zaten PC'de En zor bozulan Parcalardandir Ama Adaptorun cipi,framware'i windows ve anakart yazilimi ile cakisti bir nevi oda dolayli olarak islemci'de isi ve voltaj gibi sorunlara neden oldu oda Islemcinin Bozulmasina Suan Islemcui 0.9v civarinda geziyor donmlar droplar hatta cokmeler oluyor kfayi yiyior bagzen vs...

''Hazirladigim Rapor Deliller'i de iceren cok kapsamli ve birazda destan gibi oldugu icin burda tekrar aciklayamam kopyala yapistir ypasamda okumaya useneceginize eminim o yuzden ustte kisa ozetini yazdim yani yoksa log'larda ve farkli bir kac sey olarak Delilim var sorunun wifi adaptoru olduguna dair''

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,416
Üyeler
185,723
Son üye
merhababeninsan
Geri