🔴Hepsiburada Rezilligi❗️

Tamam güzel kardeşim bende diyorum ki sen hata raporlarını tek tek analiz etmek yerine chat ile tarattın ve hikayeyi anlattın. Bütün bunların adaptör taktıktan olduğunu söylediğinde chat koşullanıp aldığın "kritik önemli" hata raporlarını yorumlamaya başladı. Sende sorunun adaptörden kaynaklı olacağına ikna oldun doğru mu?

Şimdi sana son mesajım belli bu konu çıkmaza girecek. Sana tavsiyem BIOS bir önceki sürüme dön ve ardından chipset güncellemeyi dene. Hiçbir değişiklik yapmadan temiz windows kurup test et. İşlemci o şekilde bozulmaz çünkü. Ön göremediğin ya da farklı bir zincirleme sonucu o hale gelmiş o sistem. Hatta adaptörün alakası dahi olmayabilir. Bu arada amacım sana muhalefet olmak değil, konuya bakan arkadaşların bunu doğrudan kabul etmek yerine olmayacağını da görmesidir. Yoksa sorunsuz ucuz bir ürün de olabilir. İyi forumlar tekrar.
Hocam Bende diyorum ki Chat ile taratmadim cunku olay saatini biliyorum o saat ler arasindaki hata raporlarini analiz ettim toplasan 10-20 tane bir sey 3-5 gun falan gecti uzerinden hatirlamiyom kac taneydi suan saat gecenin 3'u asiri uykuluym oyle bir bakayim derken gordum meseajini O yuzden tekrar tek tek analiz edip daha detayli aciklayamam

Ama Kisaca benim dedigimin olkma olasiligi senin dediginin olma ihtimaline kiyasla cok ama cok daha yuksek Raporlar incelendigi taktirde
(benim PC'imin basina gelen sorundan bahsediyorum yani baskasi bu wifi adaptorunu tkatiginda bu sorunu yasama ihtimal;i dah yuksek anlaminda degil benim sorunumun sebebinin adaptor oldugu konusunda dedim onu)

He Zaten dedıgım gıbı kolay kolay Bozulmaz ıslemcı en zor bozulan parcadır o yuzden bırazda bı sekılde benım sansızlıgıma denk geldıgını belırttım zaten ustte aksı takdırde bu wıfı adapatoru kesınlıkle veya cok yuksek ıhtınmal ıle bu sorunu sızdede yapacak demıyorum dedııgınız gıbı dusuk bır ıohtımal ve o dusuk bır ıhtımalde bana denk geldı anladıız umarım demek sıtedıgımı

Kardeşim sen zaten voltaj ayarı yaptığında uyarı veriyor sorun çıkabilir hatta garanti dışı kalabilir diye hepsini geç satılan ürün usb killer tarzı bişey değil tescilli belgeli. hepsiburada onu satan aracı. Ben iade alırım ya da gerekirse değiştiririm demesi çok normal. Boşuna gidersin mahkemelere sen bilirsin

Ekran Kartinda falan sorun yok Islemci bozuldu hocam Wifi Adaptorunun Framware,cipi Yazilimsal olarak cakistigi icin (windows 11'de ozellikle cok fazla sikayet var redditte bu cip'ten dolayi) Bilgisayardaki bagzi Onemli Sistemelr ve yazilimlarin bozulmasina ve onlarda Islemcinin bozulmasina sebebp oldu en basit dil ile kisaca Wi-fi Adaptoru dolayli olarak Islemcimi Bozdu (Sorunun WI-FI Adaptoru olduguda log kayitlarindan cikarilabiliyor/anlasilabiliyor)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Delil Kanit varda ChatGPT Reisin dedigine gore firmanin zarari odeme gibi bir yukumlulugu yokmus yasal olarak vs...

Ama yinede deniyecem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Sen Konuyu Okudun mu ?
Yazılımın bir işlemciyi kısa sürede bozma ihtimali imkansıza yakın. Zaten güncel hiçbir işlemci işlemciyi bozacak değerlere herhangi bir müdahale ile çıkmaz korumaları vardır. En fazla stabil olmayan saçma değerlere ayarlanabilir bu ayarla kullanılan işlemci aylar veya yıllar içinde normalden hızlı yıpranıp sonunda bozabilir ama anında olmaz. İşlemcinin ayarlarıyla oynanması gibi bir durum olduğunu düşünüyorsan bunu düzeltmenin de yazılımsal bir yolu vardır yani.

USB portunun verebildiği maksimum voltaj değeri zaten 5V, ürün nasıl olur da sisteminizdeki işlemciyi bozabilir ? sistem de başka bir olay döngüsü yaşanmış gibi ama konu içerisinde detay verilmemiş.

USB portunun verebildiği maksimum voltaj değeri zaten 5V, ürün nasıl olur da sisteminizdeki işlemciyi bozabilir ? sistem de başka bir olay döngüsü yaşanmış gibi ama konu içerisinde detay verilmemiş.
Hocam Niye gelen gecen USB Portunu Sorun olarak baz aliyor ?

Sorun USB Portu degil Sorun WI-FI Adaptorunun Frawamware'nin Anakartimin Undervolt yazilimi ile cakisip anakart ile islemci arasindaki yazilismal yanlis voltaj haberlesmesi sonucu vs...

Ya karisik yazdim ama kisa framware cakismasindan dogan bir sorun (Bakin herkeste boyle olcak demiyorum arkadaslarinda belirttigi Gibi bunun Olam Olasiligi yok denecek kadar az ama arkadaslar sunu atliyor yok denecek kadar az olmasi Hic kimsenin basina kesainlikle gelmez demek degil mesela Redit'te baksaniz bu nasil oluyor diyeceginiz bir cok Sorun gorursunuz ama mesela 1-10 milyonda 1 insan o sorunu yasiyor neden ? cunku teknoloji her zaman kusursuz degildir birazda sans isi mesela Bgazi islemciler -0.950v kadar undervolt yapialbilirken bagzilari -0.100 degerinde under volt yapialmiyor yani 1.4v tan 1.3 volta inemiyor undervolt isle sabit sekilde neden ? cunku her uretilen parca ayni kalitede degil vs...)

Neyse Biktim cidden su muhalefet olan insanlardan Lanet olsun bos ver umursamiyorum artik

Yani mantıken Hepsiburada bozdu diyemezsin. Adamlar Satıcı. Para alacaksan Cihazı üreten adamdan almalısın. Hepsiburada üzerine düşeni yapmış bence. Ürünler arızalandığında bile yetkili servisler bakar Satıcı değil. Yanlış bilgilendirme var dersen de yine üretici firmanın verdiği bilgiler yayınlanıyor. Başına gelene üzüldüm ama konu muhatabın yanlış bence.

Yani mantıken Hepsiburada bozdu diyemezsin. Adamlar Satıcı. Para alacaksan Cihazı üreten adamdan almalısın. Hepsiburada üzerine düşeni yapmış bence. Ürünler arızalandığında bile yetkili servisler bakar Satıcı değil. Yanlış bilgilendirme var dersen de yine üretici firmanın verdiği bilgiler yayınlanıyor. Başına gelene üzüldüm ama konu muhatabın yanlış bence.
Hocam 2 kisiye de aciklamistim yukarda Tekrar ozet geceyim

Bakın normal şartlarda haklısınız. Mesela ürün TP-Link’in olsa muhatabım TP-Link olacaktı. Ama ürün NoName, Türkiye’de herhangi bir yetkili servisi vs. yok. Bak mesela Sony çekildi Türkiye’den ama en azından onun yerine şu an TR’de muhatap olunacak Bilkom var, resmi distribütör olarak. Ama adamların firması falan yok TR’de, ucuz NoName ürün olduğu için. Ama böyle olsa gene okeyim yani işlemcimi bozduysalar gerçi ücretini ödemezlerdi ama en azından bilgilendireceğim bir muhatabım var derdik, kötü hizmet derdik geçerdik.

Ama asıl sorun firmanın kendisi ortada yok. Studz yazın internete, hatta Çincesini yazın yine yok. Yani merdiven altı ürün gibi düşünün, yani Çinlinin biri evinden üzerine marka basıp piyasaya yayıyor muhtemelen XD Anlatabiliyor muyum yani herhangi bir muhatabı yok ortada. Ürünün satıcısı da Hepsiburada’nın ta kendisi, ürünü kendileri satıyorlar yani Çin’den tedarik etmişler no-name olarak, hatta kim bilir üzerindeki markayı bile kendileri bastırmıştır XD Neyse yani ortada Hepsiburada dışında muhatap yok. Bu durumda kimle muhatap olmalıyım lütfen söyler misiniz?

Hocam 2 kisiye de aciklamistim yukarda Tekrar ozet geceyim

Bakın normal şartlarda haklısınız. Mesela ürün TP-Link’in olsa muhatabım TP-Link olacaktı. Ama ürün NoName, Türkiye’de herhangi bir yetkili servisi vs. yok. Bak mesela Sony çekildi Türkiye’den ama en azından onun yerine şu an TR’de muhatap olunacak Bilkom var, resmi distribütör olarak. Ama adamların firması falan yok TR’de, ucuz NoName ürün olduğu için. Ama böyle olsa gene okeyim yani işlemcimi bozduysalar gerçi ücretini ödemezlerdi ama en azından bilgilendireceğim bir muhatabım var derdik, kötü hizmet derdik geçerdik.

Ama asıl sorun firmanın kendisi ortada yok. Studz yazın internete, hatta Çincesini yazın yine yok. Yani merdiven altı ürün gibi düşünün, yani Çinlinin biri evinden üzerine marka basıp piyasaya yayıyor muhtemelen XD Anlatabiliyor muyum yani herhangi bir muhatabı yok ortada. Ürünün satıcısı da Hepsiburada’nın ta kendisi, ürünü kendileri satıyorlar yani Çin’den tedarik etmişler no-name olarak, hatta kim bilir üzerindeki markayı bile kendileri bastırmıştır XD Neyse yani ortada Hepsiburada dışında muhatap yok. Bu durumda kimle muhatap olmalıyım lütfen söyler misiniz?
Hmm tamam hocam kusura bakma ben indirimde ki bir ürün vardı ondan bahsediyorsun sanıyordum. Başka bir ürünmüş. Gerçekten can sıkıcı bir durum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,435
Üyeler
185,723
Son üye
helinapos
Geri