🔥İndirim Corsair Xeneon WOLED 2k 240Hz Monitör 23.999₺!

arkadaşlar bu ürünü abime aldım, ilk kendime almıştım, ölü piksel çıktı, itopyadan değişime gönderdim 1 haftadır henüz dönüş olmadı, ilk oled panel falan değil, 3. nesil lg paneli kullanıyor, şu anda en yeni 4. nesil tandem oled var, bilip bilmeden konuşmayalım lütfen, 2-3 gün kullanma fırsatına sahip oldum, şu anda g61 kullanıyorum, değişimden gelince abime vereceğim o monitörü, ürün ilk olarak 2023 yılında tanıtıldı, 1. nesil oled nasıl olsun, insanları yanlış yönlendirmeyin, samsung oledden farklı olarak daha mat bir oled, fps oyunlarında gayet başarılı, samsung parlak oled geçiyor, ancak corsair monitörün köşeleri daha ince, daha estetik duruyor, ayrıca kutu içeriği daha dolu, arka kasasında type c ile bile görüntü aktarım yapabiliyor, kasa olarak daha donanımlı, ayrıca 3 yıl ölü piksel garantisi veriyor, samsung tarafında böyle bir şey yok, samsung daha sıcak renk tonlarına sahip, her iki monitör de hakkını veriyor, ben 22 k ya itopyadan almıştım bu arada, her iki cihaz da gayet güzel alınır
Monitörün çıkış tarihine bakarak monitör nesli öğrenilmez üreticinin verdiği bilgilere bakılarak öğrenilir. Corsair in verdiği bilgilere baktığımda bu monitör gen 1 olduğunu doğruluyor.

Samsung da parlak oled değil mat kaplama kullanıyor.

Soldaki glossy qd oled gen 3, sağdaki ise G6 gen 3 mat oled;
4130.webp

Bu ürün 3. nesil OLED panel kullanıyor diye biliyorum. Forumda herkes 1. nesil demiş emin misiniz? 21.999 TL ye düştüğünde alınabilir bu fiyata hala düz panel IPS, VA monitör alıyorlar kötüleme işini biraz fazla abarttınız sanki.

Bu ürün 3. nesil OLED panel kullanıyor diye biliyorum. Forumda herkes 1. nesil demiş emin misiniz? 21.999 TL ye düştüğünde alınabilir bu fiyata hala düz panel IPS, VA monitör alıyorlar kötüleme işini biraz fazla abarttınız sanki.
Evet eminim gen 1 bu monitör. PG27AQDM ve 27gr95qe b modelleriyle aynı paneli kullanıyor. Kötülemekte de haklılar. PG27AQDM si 1 yıl dolmadan yanan kullanıcı vardı.
4095.webp

Ayrıca parlaklık 160nit ile çok düşük, metin okuma performansı berbat, renk gamutu muadillerinden zayıf, yeni teknolojiler yok, kaplaması kötü vs alınabilecek bir model değil. Bu kadar çıkmışken ya QD-Oled ya da daha yeni nesil W-Oledlere yönelmek gerekir.

Bunun vesa desteği var mı? Uğraşsalar bu kadar kötü bir stant tasarımı yapamazlar

Bunun vesa desteği var mı? Uğraşsalar bu kadar kötü bir stant tasarımı yapamazlar

1300 peak parlaklık gen 2 ile geldi, MLA+ da gen 3 ile geldi. Bu monitör MLA+ pazarlamadığı gibi 1000nit parlaklığı olduğunu söylüyor. Bariz bir şekilde gen 1 bu.
Desktop Screenshot 2025.12.02 - 16.02.27.77.webp
Desktop Screenshot 2025.12.02 - 16.03.08.71.webp

Rtings zaten bu model için PG27AQDM ve 27GR95QE-B modelleriyle aynı paneli kullandığını söylüyor.
Desktop Screenshot 2025.12.02 - 16.06.00.64.webp

İlk çıktığında parlaklığı yok denecek kadar azdı ama update ile biraz yükseltmişler. Yine de düşük. Her şeyini geçtim ilk nesil paneller artık alınmaz.
Desktop Screenshot 2025.12.02 - 16.07.59.88.webp

Evet eminim gen 1 bu monitör. PG27AQDM ve 27gr95qe b modelleriyle aynı paneli kullanıyor. Kötülemekte de haklılar. PG27AQDM si 1 yıl dolmadan yanan kullanıcı vardı.
Alıntıyı görüntüle

Ayrıca parlaklık 160nit ile çok düşük, metin okuma performansı berbat, renk gamutu muadillerinden zayıf, yeni teknolojiler yok, kaplaması kötü vs alınabilecek bir model değil. Bu kadar çıkmışken ya QD-Oled ya da daha yeni nesil W-Oledlere yönelmek gerekir.
Aşağıdaki linkte 3. nesil olarak bilgi verilmiş ama birinci nesil olduğuna eminseniz doğrudur. Aslında ben 20 küsür bütçem var o zaman IPS, Va alayım bu kötüymüş diyecekler için yorum yaptım. Her durumda tercihim bu model de olsa benzer model de OLED'den yana olur.

Aşağıdaki linkte 3. nesil olarak bilgi verilmiş ama birinci nesil olduğuna eminseniz doğrudur. Aslında ben 20 küsür bütçem var o zaman IPS, Va alayım bu kötüymüş diyecekler için yorum yaptım. Her durumda tercihim bu model de olsa benzer model de OLED'den yana olur.

Burada neden böyle denilmiş bilmiyorum ama 3.nesil olamaz bu monitör. Kendi sitesinde peak brightness 1000 diyor. Gen 3 te bu 1300nit'e yükseldi. Zaten SDR parlaklığı bile aşırı düşük çıkıyor. XG27AQDMG de MLA+ var 300nit görüyor bu monitör. MLA+ parlaklığı artırmak için yapıldı 130-160nit çıkan bir monitör de MLA+ var demek saçma olur.

Gen 3 de zaten 27inç 240hz bir woled panel üretilmedi. Sadece XG27AQDMG var onda da gen 2 panelin üstüne MLA+ teknolojisi eklenmiş. Karma bir model.
Desktop Screenshot 2025.12.02 - 16.15.46.59.webp
Desktop Screenshot 2025.12.02 - 16.16.06.10.webp

2023 değil, 2022. Rev. farkı varsa bilemeyeceğim, mutlaka belirtilirdi.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlike, qd olacaksa parlak olması şart.
Zaten monitörlerdeki mat olma olayına hep tav olmuşumdur. Eski tüplü monitörler ne güzel parlak ekrandı. Hep parlak ekranlı monitör görünce imrenirdim ve görüntü bana daha güzel gelirdi. Nasipse g8 34” alıp bu hayalime kavuşacağız. Parlak diye hatırlıyorum.

Zaten monitörlerdeki mat olma olayına hep tav olmuşumdur. Eski tüplü monitörler ne güzel parlak ekrandı. Hep parlak ekranlı monitör görünce imrenirdim ve görüntü bana daha güzel gelirdi. Nasipse g8 34” alıp bu hayalime kavuşacağız. Parlak diye hatırlıyorum.
Sürekli ışık vuran yerde de sıkıntı ua

Monitörün çıkış tarihine bakarak monitör nesli öğrenilmez üreticinin verdiği bilgilere bakılarak öğrenilir. Corsair in verdiği bilgilere baktığımda bu monitör gen 1 olduğunu doğruluyor.

Samsung da parlak oled değil mat kaplama kullanıyor.

Soldaki glossy qd oled gen 3, sağdaki ise G6 gen 3 mat oled;
Alıntıyı görüntüle
Harbiden ben Samsung'u kullanıp mat Olede alışamadığım için iade etmiştim. Arkadaş parlak diyince kafam karıştı, farklı üründen mi bahsediyor acaba dedim :D

Geri