Çözüldü✓ RTX 5070/5070Ti/5080 HOF FAN CURVE problemi

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,978
Arkadaşlar herkese merhaba, dün yeni rtx 5080 hof ekran kartımı montajladım. Hiçbir sorun yok fakat fan curve yapamıyorum hiçbir programdan. Çift biosu var ve her iki modda da aynı fan hızında dönüyor yaklaşık 3420 RPM çok sesli ve rahatsız edici. Aynı seriden alanlar aynı sorunu yaşıyor mu konuşalım lütfen.

Ya fan kontrolcüsü bozuk/kablosu tam takılı değil ya da psu yeterli beslemiyor olabilir. Psunu bilmiyorum ama birkaç ay önce yine az çok benzer sorunu olan arkadaş vardı onun kart da galax idi belki onla aynıdır: Modele tam bakmadım ama kartın yanları açıksa orda rgb ve fan kontrolü için pwm kablo ve girişlerini görebilirsin, kabloyu ittir belki temassızlık vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1000002514.webp

Ya fan kontrolcüsü bozuk/kablosu tam takılı değil ya da psu yeterli beslemiyor olabilir. Psunu bilmiyorum ama birkaç ay önce yine az çok benzer sorunu olan arkadaş vardı onun kart da galax idi belki onla aynıdır: Modele tam bakmadım ama kartın yanları açıksa orda rgb ve fan kontrolü için pwm kablo ve girişlerini görebilirsin, kabloyu ittir belki temassızlık vardır.

Alıntıyı görüntüle
Psu asus rog thor platinum III 1000w hocam strimer wireless kablo ile kullanıyorum

psu gpu kablosunu orjinalini deneyin ekran karti kutusundan cikani
Hocam strimer wireless kablo ile kullanıyorum bu kablo direkt gücü iletiyor diye biliyorum fan sensörleri ile alakası olabilir mi

Psu asus rog thor platinum III 1000w hocam strimer wireless kablo ile kullanıyorum

Hocam strimer wireless kablo ile kullanıyorum bu kablo direkt gücü iletiyor diye biliyorum fan sensörleri ile alakası olabilir mi
Bir de hocam HWMonitörde tüm dereceler doğru görünüyor rgb de ayarlayabiliyprum ve fanların rpm cinsinden hızı da gözükmekte. Yine de eve gidince kartı çıkarıp işaretlediğiniz yere bakacağım

PSU iyimiş, bu benim dediğim sokete kabloyu ittirmek veya psuda kabloları değiştirmek işe yaramazsa, şansızmışsınız kusurlı ürün olabilir, en azından ben başka bir şey bilmiyorum. Sıfır kartı aç demek saçma olur, üstüne lehimle de diyemem😂 zaten prosu değilim. En temizi iade ve bir daha sipariş vermek olacaktır, bütçe sorunu yoksa sipariş edin elinize gelince iade edin, en azından aynı kart gelmez.

PSU iyimiş, bu benim dediğim sokete kabloyu ittirmek veya psuda kabloları değiştirmek işe yaramazsa, şansızmışsınız kusurlı ürün olabilir, en azından ben başka bir şey bilmiyorum. Sıfır kartı aç demek saçma olur, üstüne lehimle de diyemem😂 zaten prosu değilim. En temizi iade ve bir daha sipariş vermek olacaktır, bütçe sorunu yoksa sipariş edin elinize gelince iade edin, en azından aynı kart gelmez.
Birebir değişim garantisi var hocam en kötü o şekilde yapacağız artık

ben denemiştim başka bi üründe. Direk yenisini göndermişlerdi.
Abi çözdüm sorunu Allah aşkına böyle iş mi olur adamlar ekran kartının arkasına dp girişinin oraya tuş koymuşlar mod tuşu basınca fanlar kontrol edilebilir oldu ve zero rpm aktif oldu. Eğer yaşayan arkadaşlar var ise şuraya dikkat etsin :D

Ekler

• Screenshot_20251203_183300_Gallery.webp
    Screenshot_20251203_183300_Gallery.webp
    90.4 KB · Hit: 4
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,396
Üyeler
185,721
Son üye