AMD Ryzen 7 7800X3D için Anakart önerisi

Amacım en ucuz olanı alıp geçmek değil, az para verip rezil olmak da istemiyorum.
Amacın enayi olmadan fazla gereksiz para vermeden hakkını ödemek burda da tek seçenek MSI b850 gönderdiğim ürün 8.500 TL bandında attığin linkte de kaçırma. X870 le arasındaki tek fark 1 adet usb40gb portu fiyat farkı 3500 TL

Merhaba,

Güncel sistemim ömrünü tüketti, AMD Ryzen 7 7800X3D var elimde şu an, ama hala kullanacak anakart seçemedim. Forumu alt üst ettim ancak araştırdıkça kafam daha çok karıştı. Karar veremedim.

Başından beri Asrock B650M Pro X3D WiFi PCI-E 5.0 anakartını takip ediyordum ama doğru bir seçim mi emin olamadım. Bütçem aslında 8K civarında ama bu baktığım kartların hepsi 10K üzeri neredeyse.

Güncel Sistem
Anakart: ASUS Prime-B360M-K
İşlemci: Intel i5-9400F
Ekran Kartı : MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS 12G OC 12GB GDDR6192bit
RAM : XPG Gammix D30 AX4U32008G16A-SR30 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming (Oyuncu) Ram

Aşağıya aklıma yatan 3-4 anakartı ekliyorum. Sizin de öneriniz varsa belirtir misiniz?

PCI

PCIe Gen 4.0
  1. ASUS TUF GAMING B650M-E
  2. MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
  3. Asus TUF Gaming B650-E Wi-Fi
PCIe Gen 5.0
  1. Asrock B650M Pro X3D WiFi PCI-E 5.0
  2. MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
attığınız kartlar arasında en iyisi b650 tomahawk ama o 9.5k cıvarı 8k ya kadar olan bütçede en iyi kart Gigabyte B650 Eagle AX Wi-Fi sırf b850 diye giriş seviyesi b850lere üst seviye b650 parası vermeyin

Merhaba,

Güncel sistemim ömrünü tüketti, AMD Ryzen 7 7800X3D var elimde şu an, ama hala kullanacak anakart seçemedim. Forumu alt üst ettim ancak araştırdıkça kafam daha çok karıştı. Karar veremedim.

Başından beri Asrock B650M Pro X3D WiFi PCI-E 5.0 anakartını takip ediyordum ama doğru bir seçim mi emin olamadım. Bütçem aslında 8K civarında ama bu baktığım kartların hepsi 10K üzeri neredeyse.

Güncel Sistem
Anakart: ASUS Prime-B360M-K
İşlemci: Intel i5-9400F
Ekran Kartı : MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS 12G OC 12GB GDDR6192bit
RAM : XPG Gammix D30 AX4U32008G16A-SR30 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming (Oyuncu) Ram

Aşağıya aklıma yatan 3-4 anakartı ekliyorum. Sizin de öneriniz varsa belirtir misiniz?

PCI

PCIe Gen 4.0
  1. ASUS TUF GAMING B650M-E
  2. MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
  3. Asus TUF Gaming B650-E Wi-Fi
PCIe Gen 5.0
  1. Asrock B650M Pro X3D WiFi PCI-E 5.0
  2. MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
msi tomahawk alın geçin çok başarılı ve kaliteli kompanetlere sahip tank gibi anakart.

attığınız kartlar arasında en iyisi b650 tomahawk ama o 9.5k cıvarı 8k ya kadar olan bütçede en iyi kart Gigabyte B650 Eagle AX Wi-Fi sırf b850 diye giriş seviyesi b850lere üst seviye b650 parası vermeyin
Bu ürünü aldım;

çoktan satın almışsınız iyi karttır keşke o kadar para vermişken bi 500 daha verip tomahawk alsaymışsınız

B650M-R al geç.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
çoktan satın almışsınız iyi karttır keşke o kadar para vermişken bi 500 daha verip tomahawk alsaymışsınız

İkisi birebir aynı diye biliyorum. MSI PRO 650-A ve Tomahawk arasında bi fark var mı? Açıkçası 500 daha vermiyim ve kasam zaten beyaz diye PRO 650-A aldım.

Naçizane gördüğüm bir kullanıcın yaşadığı sıkıntılar hakkında ASROCK kullandığını ve 3 tane AMD işlemcisinin bundan kaynaklı yandığı yönünde bir paylaşım yapmış. Güney koreli olması lazım 3 farklı yerden almış işlemcilerini ve 3'ünüde yakmış her şeyin stabil olduğunu OC yapmadığını felan dile getirmiş aklında bulunsun istersen bir araştırırsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Naçizane gördüğüm bir kullanıcın yaşadığı sıkıntılar hakkında ASROCK kullandığını ve 3 tane AMD işlemcisinin bundan kaynaklı yandığı yönünde bir paylaşım yapmış. Güney koreli olması lazım 3 farklı yerden almış işlemcilerini ve 3'ünüde yakmış her şeyin stabil olduğunu OC yapmadığını felan dile getirmiş aklında bulunsun istersen bir araştırırsın
konuya vakıfiyetim fazla değil o kadar bilişim uzmanı, parça konusunda da çokça bilgim olmamasına karşın naçizane yaşananı söylemek istedim

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

konuya vakıfiyetim fazla değil o kadar bilişim uzmanı, parça konusunda da çokça bilgim olmamasına karşın naçizane yaşananı söylemek istedim
ASrock Murderboards

evet benim hatam MSI PRO B650-P WIFI sandım b650-A wifi imiş birebir aynı kartlar diyebiliriz
estağfurullah hocam, sağolun yardımınız için; size bi sorum olacak;

Thermalright Phantom Spirit 120 SE kullanıyorsunuz sanırım imzanızda gördüm. Bütçem kısıtlı diye işlemciyi (AMD Ryzen 7 7800X3D) soğutmak için bu modelden hava soğutma alacağım, ya da bununla neredeyse aynı olan Thermalright Peerless Assassin düşünüyorum. Phantom Spirit'ten Memnun musunuz? Karşılaştırma videolarını izledim 2-3 derece fark var 125W testlerinde, soğutma performansı olarak Phantom Spirit daha iyi ama fark çok az.

estağfurullah hocam, sağolun yardımınız için; size bi sorum olacak;

Thermalright Phantom Spirit 120 SE kullanıyorsunuz sanırım imzanızda gördüm. Bütçem kısıtlı diye işlemciyi (AMD Ryzen 7 7800X3D) soğutmak için bu modelden hava soğutma alacağım, ya da bununla neredeyse aynı olan Thermalright Peerless Assassin düşünüyorum. Phantom Spirit'ten Memnun musunuz? Karşılaştırma videolarını izledim 2-3 derece fark var 125W testlerinde, soğutma performansı olarak Phantom Spirit daha iyi ama fark çok az.
soğutma performansından ve genel kalitesinden memnunum tek eksisi low profile ramlerde bile fan ram'e değiyor biraz daha yukarı doğru takıyorsunuz parasını net hakediyor bende corsair spec delta gibi hava akışı korkunç bir kasa var ona rağmen ağır sentetik testte bile (prime95) mx4 macun ile 62 dereceyi geçmiyor 7800x3d yi her türlü soğutursunuz

Geri