Yardım 3D Yazıcı almak mantıklı mı?

Yusufx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,215
Arkadaşım 10 binlik 3D yazıcılara bakıyor kendine. Bir şeyler yapmak istiyor ve yazıcı iyiyse bir şeyler yapıp satabilirim diye düşünüyor. Bu paraya en mantıklısı Creality Ender 3 V3 SE hızlı 3D duruyor. Başlangıç için mantıklı mı? Filement fiyatları ne kadar? Yazıcıdan anlayanları bekliyorum.

Son düzenleme:
Bende bambulara bakıyom hobi için konuyu takipteyim bilenler varsa

Bende bambulara bakıyom hobi için konuyu takipteyim bilenler varsa
Benim bu konuda sıfır bilgim var ya mesela dediğim model renkli değil mi renkli olması için bambumu almak gerekiyor falan

Arkadaşım 10 binlik 3D yazıcılara bakıyor kendine. Bir şeyler yapmak istiyor ve yazıcı iyiyse bir şeyler yapıp satabilirim diye düşünüyor. Bu paraya en mantıklısı Creality Ender 3 V3 SE hızlı 3D duruyor. Başlangıç için mantıklı mı? Filement fiyatları ne kadar? Yazıcıdan anlayanları bekliyorum.
Başlangıç için SE veyahut KE modellerini pek önermem. 2. elden 6.000 - 7.000TL'ye ELEGOO Neptune 4 bakılabilir. Filament fiyatları bayağı değişken. 360TL'ye de var 700TL'ye de. Ben şahsen en ucuzunu alıp geçiyorum. Elbette kötü yanları mevcut örneğin: genelde nemli şekilde geliyor. Bu da ipliklenme yapıyor baskıda. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte sonuçta...

Başlangıç için SE veyahut KE modellerini pek önermem. 2. elden 6.000 - 7.000TL'ye ELEGOO Neptune 4 bakılabilir. Filament fiyatları bayağı değişken. 360TL'ye de var 700TL'ye de. Ben şahsen en ucuzunu alıp geçiyorum. Elbette kötü yanları mevcut örneğin: genelde nemli şekilde geliyor. Bu da ipliklenme yapıyor baskıda. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
İkinci el yazıcı alımını tavsiye ediyor musun bide tek tek ayrı ayrı renk filementi mi almak gerekiyor hiç bilgim yok ve mesela ayda kaç baskı yapıp kaç filement harcıyorsun ne kadar masrafı oluyor bunların

Benim bu konuda sıfır bilgim var ya mesela dediğim model renkli değil mi renkli olması için bambumu almak gerekiyor falan
tek renk gibi görünüyo o bahsettiğin cihaz, bence mantıklı olan tek renk basıp boyamak, boyamak istemiyosa kendi bilir ama figür yapıp satan arkadaşımın cihazları hep bambu markaydı kendisi boyayıp satıyordu maalesef trafik kazasında vefat etti yoksa yardımcı olurduk

Öncelikle satıp para kazanma işini en son düşünün 0 dan düşük bütçeyle başlayan biri için zor. Ya çok iyi tarama ve çizim bilip istenilen parçaların taratıp veya çizip basmak lazım ki onun siparişide çok az geliyor. Ya da seri üretim farmın olucak yüksek adette ürettcen.
Başlangıç için en azından hiç bilmeyen birisiyse bambulab A1 almalı. Renkli istiyorsan A1 combo ama renkli çok filament israf ediyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Amaç figür basmaksa fdm değil sla reçine yazıcı almak daha iyi olur

İkinci el yazıcı alımını tavsiye ediyor musun bide tek tek ayrı ayrı renk filementi mi almak gerekiyor hiç bilgim yok ve mesela ayda kaç baskı yapıp kaç filement harcıyorsun ne kadar masrafı oluyor bunların
Masrafı çok tabii ki. Bunu bilipte girmeniz lazım. Ben şu anlık heralde 20kg filament kullanmışımdır. Yani yazıcının kendi fiyatını geçiyor neredeyse.(benim aldığım zamanda 8.000TL'di.) Şahsen renkli baskı hiç mi hiç önemli değil. Hem çok fazla çöp çıkartıyor hem de baskı süresini uzatıyor.

İkinci el yazıcı öneriyorum. 300 400 saat kullanılmış yazıcılar yorulmamış oluyor çünkü.

tek renk gibi görünüyo o bahsettiğin cihaz, bence mantıklı olan tek renk basıp boyamak, boyamak istemiyosa kendi bilir ama figür yapıp satan arkadaşımın cihazları hep bambu markaydı kendisi boyayıp satıyordu maalesef trafik kazasında vefat etti yoksa yardımcı olurduk
Figürler için FDM iyi değil. SLA alınması gerekli.

Masrafı çok tabii ki. Bunu bilipte girmeniz lazım. Ben şu anlık heralde 20kg filament kullanmışımdır. Yani yazıcının kendi fiyatını geçiyor neredeyse.(benim aldığım zamanda 8.000TL'di.) Şahsen renkli baskı hiç mi hiç önemli değil. Hem çok fazla çöp çıkartıyor hem de baskı süresini uzatıyor.

İkinci el yazıcı öneriyorum. 300 400 saat kullanılmış yazıcılar yorulmamış oluyor çünkü.
1 Kilo filement galiba 650tl falan çok yüksek kalitede bir şey basmıcaksan bu seni uzun süre götürür diyorlar

1 Kilo filement galiba 650tl falan çok yüksek kalitede bir şey basmıcaksan bu seni uzun süre götürür diyorlar
Uzun süre götürüp götrümemesi tamamen basacağın şeye bağlı. Büyük bir şeyse genelde 1 haftada bitiyor. 650TL değil. 360TL'ye microzey'de mevcut.

Figürler için FDM iyi değil. SLA alınması gerekli.
FDM ve SLA ne oluyo

FDM ve SLA ne oluyo
Pek iyi bir rehber değil lakin aklınızda genel bir tanı oluşturur.

Kendi bastığım şeylerden de örnek vereyim:

FDM yazıcı:

1765011259225.webp

SLA yazıcı:

1765011238479.webp

SLA yazıcı küçük şeyleri çok daha iyi basabiliyor. FDM'de genelde baskı kalitesi belirli bir sınırda. Noozle boyutunu ( 0.2 mm gibi. ) küçültseniz bile belirli bir sınır var.

Geri