Çözüldü✓ RTX 3060 Ti Yerine Hangi Ekran Kartını Tercih Etmeliyim ?

Bugün Oblivion Remastered oyununda test yaptım. 14 bin küsürlerde kullandı RAM'i. Dediğiniz gibi yayın vs. açsam arkada chrome sekmesi açsam sıkıntıya girmeye başlıyor. Rami de yükseltmek lazım olacak. O zaman kararımı verdim gibi. 4070 ti super veya 5070 alıp ramleri 32 yapacam. DD4 ram alırım. 8 bine falan hallolur. 35 e de ekran kartı desek 43 civarı tutar. Sağolasın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum cidden güzel ve beni çeken bir tavsiye yapmışsın. Totalde düşünürsen aşırı mantıklı dediğin şey. Ama bunu engelleyen 2 tane etmen var. 1. si evliyim eşim var. Direkt eşime verme ihtimalim var pc yi. 2. etmen de şu: Bu sistemi kaça koysam gider mesela ben hiç anlamam bu ticari işlerden? Var mı bir fikrin?
Sistemi DDR4 tarafında daha fazla yükseltme yapma.

12400f ile 4070 kullananlar var hocam, ryzen 5 5600 ile de 5060 ti sistemler satılıyor. Böyle düşününce o işlemciyle 5070 ti kullanılabilir.

Bu arada yayınla felan uğraşmayacaksan biraz daha iyi PSU ile 9070xt çekebilirsin. Tabi alacağın modelin derecelerini ve kronik sorunu olup olmadığını ayırt ederek.

Herkese merhaba. Forumdaki ilk konum olacak, eğer hatalarım olursa affedin. Arkadaşlar, güncel sistemimi .png olarak ekledim. Anakartımda 1 adet PCIe 4.0 x16 yuvası bulunuyor. DD4 destekli ve AM4 uyumlu anakart oluyor kendisi ve ASUS'un sitesinden baktığımda 5100+ Mhz yazmışlar. Ama sistemi satın aldığım sitede özelliklerde 4800 Mhz yazmışlar. Sorum şu: Ben ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Monitörüm 2k bir monitör ve belki gelecekte 4k monitör kullanabilirim. Düşük ihtimal de olsa bilin istedim. 1080p monitör, bana sanki piksel pikselmiş gibi kötü görünüyor. O yüzden hiç kullanmayı düşünmüyorum. Elimde 4 seçenek var:
1) RTX 4070 TI SUPER 16 GB EKRAN KARTI = 35.000 TL - 45.000 TL
2) RTX 5060 TI 16 GB EKRAN KARTI = 22.000 TL - 30.000 TL
3) RTX 5070 12 GB EKRAN KARTI = 28.500 TL - 40.000 TL
4) RTX 5070 TI 16 GB EKRAN KARTI = 46.000 TL - 60.000 TL
Konuyu asıl açma sebebim ise şu: Şimdi diyelim kıydım paraya RTX 5070 TI aldım. Bu benim DD4 sistemimde ne gibi dezavantajlara yol açar ? İşlemcim darboğaz yapar mı ? PSU yeter mi ? RTX 4070 TI SUPER daha mı iyi olur ? Bir türlü karar veremiyorum. Şu 5000 serilerinde yeni gelen Multi Frame Gen aynı anda birden fazla görüntü üretme özelliğinden dolayı. Şu işi bi el birliğiyle çözelim arkadaşlar. Zaten fakirim, param çöp olmasın. Hangisini tercih etmeliyim? Bütçem 40.000 TL' ye kadar rahat çıkar. 60.000 TL' yi denerim. Emin değilim. :) Teşekkürler.​
rami 32 yap ekran kartını da 5070 al geç

Bugün Oblivion Remastered oyununda test yaptım. 14 bin küsürlerde kullandı RAM'i. Dediğiniz gibi yayın vs. açsam arkada chrome sekmesi açsam sıkıntıya girmeye başlıyor. Rami de yükseltmek lazım olacak. O zaman kararımı verdim gibi. 4070 ti super veya 5070 alıp ramleri 32 yapacam. DD4 ram alırım. 8 bine falan hallolur. 35 e de ekran kartı desek 43 civarı tutar. Sağolasın.

Dostum cidden güzel ve beni çeken bir tavsiye yapmışsın. Totalde düşünürsen aşırı mantıklı dediğin şey. Ama bunu engelleyen 2 tane etmen var. 1. si evliyim eşim var. Direkt eşime verme ihtimalim var pc yi. 2. etmen de şu: Bu sistemi kaça koysam gider mesela ben hiç anlamam bu ticari işlerden? Var mı bir fikrin?
Hocam fiyat işlerinden çok anlamamakla beraber sisteminin parçalarının kaliteli olduğundan 30-35 k edeceğini düşünüyorum

Sistemi DDR4 tarafında daha fazla yükseltme yapma.
Doğru diyorsun hocam ekran kartını yükselticem şimdilik aşırıya da kaçmadan 5070 alacam 30-35 bin bandında. 3060 Ti ekran kartımı da satmayı düşünüyorum.

Hocam fiyat işlerinden çok anlamamakla beraber sisteminin parçalarının kaliteli olduğundan 30-35 k edeceğini düşünüyorum
Dün bir arkadaşa DDR5 sistem toplayalım dedik kalitesiz parçalarla 50-60 ları buluyor. Ben en iyisi hocam ekran kartımı 10-15 bin civarına satıp 30-35 bine 5070 alıp 20 bin tl maliyetle sistemi yükseltme kararı aldım. Sağolun güzel fikirleriniz için. Yol gösterdiniz bana.

Hocam ddr4 sisteme fazla olmazmı paraya yazık
Hocam 10-15 bine Asus Tuf Gaming Rtx 3060 ti ekran kartımı satıp 30-35 bine 5070 almayı düşünüyorum. Ekran kartımı 15 binden koysam abartmış olur muyum var mı bi fiyat bilginiz? Genelde zotacları falan 11 binden koymuşlar. Benimki Tuf Gaming. Bugün mesela Oblivion Remastered oyununda arka planda programlar açıkken 1 saat high grafikler dlss kalite modunda 63-110 fps arası gitti geldi ortama göre ve 63 dereceyi geçmedi kartın sıcaklığı.

Son düzenleme:
Yani ama belki ilerde DDR5'e geçer
İşsiz olduğum için böyle oldu. Şu sıralar minimum masrafla yükseltme yapıp 3-4 sene zaman kazanıp ardından parayı bulursam en son teknoloji full+full ddr6 varsa ddr6 rtx6000 serisi direkt geçiş yapmayı planlıyorum. Nasip işi bakalım burası Türkiye. Hiçbir şey belli olmaz.

rami 32 yap ekran kartını da 5070 al geç
Önce 5070 kendi kartımı satmak sonra ram. Doğru dedin hocam. Yol çizildi. Sağolun cevaplar için.

Doğru diyorsun hocam ekran kartını yükselticem şimdilik aşırıya da kaçmadan 5070 alacam 30-35 bin bandında. 3060 Ti ekran kartımı da satmayı düşünüyorum.

Dün bir arkadaşa DDR5 sistem toplayalım dedik kalitesiz parçalarla 50-60 ları buluyor. Ben en iyisi hocam ekran kartımı 10-15 bin civarına satıp 30-35 bine 5070 alıp 20 bin tl maliyetle sistemi yükseltme kararı aldım. Sağolun güzel fikirleriniz için. Yol gösterdiniz bana.

Hocam 10-15 bine Asus Tuf Gaming Rtx 3060 ti ekran kartımı satıp 30-35 bine 5070 almayı düşünüyorum. Ekran kartımı 15 binden koysam abartmış olur muyum var mı bi fiyat bilginiz? Genelde zotacları falan 11 binden koymuşlar. Benimki Tuf Gaming. Bugün mesela Oblivion Remastered oyununda arka planda programlar açıkken 1 saat high grafikler dlss kalite modunda 63-110 fps arası gitti geldi ortama göre ve 63 dereceyi geçmedi kartın sıcaklığı.
15 e 3080-3080 ti falan bulunuyor 11 yazın şansınızı deneyin 9k nın altına vermeyin

15 e 3080-3080 ti falan bulunuyor 11 yazın şansınızı deneyin 9k nın altına vermeyin
Baktım fiyatlara evet dediğiniz gibi. Lakin Tuf Gaming koyan 1 kişi gördüm o da 17.000'e koymuş. Tahminim 13 bin civarı verir. Tecrübeme göre Tuf gaming uzun ömürlü oluyor. Bileşenleri sıcaklık değerleri vs. gayet güzel. Mesela kasamın temizlenmesi gerek şu halde bile 63-64 dereceyi geçmiyor 2.5 yıllık kart. Bakalım bi deneyeyim şansımı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,904
Üyeler
186,262
Son üye
uhmets
Geri