Yardım İşlemcimin Frekansı Aniden Düşüş Yaşıyor

Izzy

80+
Reaksiyon skoru
12
Önecelikle herkese iyi günler dilerim. Ben uzun zamandır yaşadığım bir sorunu dile getiricem ben leptop kullanıcısıyım. Bu leptop içinde Gtx 950m ekran kartı i7 5500u işlemci ve 8gb ram var içini düzenli bir şekilde temizleyip macun değişimlerini yaptığım halde pil ayarlarından %100 aldığımda (yada biosdan turbo açtığımda) fakat bu durum son zamanlarda normal hızında yani 2.40 çalışırkende oluyor işlemcimin frakansı 2.40 dan 0.40 lara düşüyor sonra geri yükseliyor. Neden olduğunu merak ediyorum hertürlü yolu denedim ama çözüm bulamadım

Boşta ise normal, eğer oyunlarda bu şekildeyse aşırı sıcaktan işlemci throttle oluyordur. Oyunlarda sıcaklıklar kaç derece? Soğutma yetersiz geliyorsa undervolt işine yarayabilir. Biraz detay vermen gerekiyor ki tam anlayalım sorunu.

Boşta ise normal, eğer oyunlarda bu şekildeyse aşırı sıcaktan işlemci throttle oluyordur. Oyunlarda sıcaklıklar kaç derece? Soğutma yetersiz geliyorsa undervolt işine yarayabilir. Biraz detay vermen gerekiyor ki tam anlayalım sorunu.
Evet ısınması doğru ama oyun içinde kaç derece olduğunu bakmadım sorunu şöyle anlatayım meslea csgo oynuyorum 120-150 fps arası alırken anlık ve sürekli olmak üzere 0-3 fps arasına düşüp (tamamen bilgisayar yavaşlıyor) geri aynı fpslere yükseliyor görev yöneticisinden baktığımda işlemci frekansı düştüğünü gördüm. Isıınmasından dolayı olduğunu ilk benimde aklıma geldi macunu yenileyip içini temizlettim. Oyuna girdiğim ilk andan itibaren olmaya başladı son zamanlarda. Isınmaya dayalımı bilmiyorum ama pek sanmıyorum

Evet, throttle oluyor yüksek sıcaklıktan dolayı. GPU da throttle oluyor olabilir, en iyisi Afterburner ile kontrol etmek. Donanımlar 95-100 dereceye yaklaştığında frekanslarını düşürür, güç tüketimleri dip yapar. Amaç sıcaklığı kontrol edebilmek. Birkaç derece düştükten sonra frekansları tekrar yükselir ve FPS'in artar. Ardından yine aynı olay tekrarlanır. ThrottleStop ile işlemcinin çıktığı sıcaklıkları kontrol eder misin ilk olarak? Hatta TS Bench var, ufak bir işlemci testi gibi. Onu da yaparsan şahane olur.

Evet, throttle oluyor yüksek sıcaklıktan dolayı. GPU da throttle oluyor olabilir, en iyisi Afterburner ile kontrol etmek. Donanımlar 95-100 dereceye yaklaştığında frekanslarını düşürür, güç tüketimleri dip yapar. Amaç sıcaklığı kontrol edebilmek. Birkaç derece düştükten sonra frekansları tekrar yükselir ve FPS'in artar. Ardından yine aynı olay tekrarlanır. ThrottleStop ile işlemcinin çıktığı sıcaklıkları kontrol eder misin ilk olarak? Hatta TS Bench var, ufak bir işlemci testi gibi. Onu da yaparsan şahane olur.
Bana dcden ulaşabilir misin eğer bu konularda bilgiliysen lütfen bende çok anlamadığımdam dolayı ordan daha iyi anlatabilrim belki ShimShim#8130

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,491
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri