RX 7600 - Ryzen 7 5700X sistem bazı oyunlarda düşük FPS veriyor

Her oyunda mı drop oluyor? Yoksa spesifik bir oyun mu?

Yazılımsal bir sorun yoksa genelde drop bellek veya diskten kaynaklanıyor.

Bellek tüketimini kontrol edin, arka planda gereksiz uygulamaları kaldırın. Düzgün bir antivirüs ile sistemi taratın.
SSD çok doluysa biraz boşaltın. En azından disk kısmında kırmızı renkte gözükmesin. SSD uygulamasını yükleyip firmware güncellemesi falan varsa yapın.
Valorant üzerinden deniyorum şimdilik hocam.
Amd de gereksiz ayarlardan kaynaklı olabilir. Bende de oluyordu kapatınca düzelmişti, hangisi hatırlamıyorum
Bu gereksiz ayarlara rastlamadım hocam amd arayüzünde gezerken. Eksra kapatılması gereken ayar var mı acaba?

Valorant üzerinden deniyorum şimdilik hocam.

Bu gereksiz ayarlara rastlamadım hocam amd arayüzünde gezerken. Eksra kapatılması gereken ayar var mı acaba?
bi ayar hem stutter hem görüntüde titreme yapıyordu

Monitör free-sync, adaptive veya g-sync özelliki açıksa kapatın.

Ayrıca AMD kartlarda resizebar ayarı da sorun çıkarıyordu. Yukarıda attığım videoda BIOS ayarlarında açmanız öneriliyor. Sorunsuz çalışırsa performansa katkısı var, ama bu tarz durumlar da yaşatabiliyor. Onu kapatıp bir de deneyin.

AMD ekran kartları ve Intel işlemcilerinin UE5 oyunlarında çok sorun yaşadığını da söyleyebilirim.

AMD ayarlarından kastım Raedon arayüzünde Reflex, DLSS tarzı FPS artıran, gecikme azaltan 5-10 tane ayarı vardı. O tarz ayarları kapatın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,305
Üyeler
187,315
Son üye
ucaksavar91
Geri