Anakart oyunlarda sesi etkiler mi?

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
1,209
Merhabalar, evet konu ismi biraz garip ancak yaşadığım sorunu ben buna bağlıyorum açıkçası, sorunuma gelirsek ise şu şekilde; ben steam pubg oynuyorum ve oyunda rakip oyuncuların ayak seslerini ve araç seslerini alamıyorum ancak arkadaşım çok iyi bir şekilde benden daha uzak mesafeden ayak sesi ve araba sesi alabiliyor. Bende başlarda kulaklığımda bir problem vardır diyerekten halihazırda kullandığım Corsair HS35 kulaklığımın yerine Asus rog cetra 2 core aldım ancak yine durum değişmedi yine oyunda ayak ve araba seslerini arkadaşım kadar iyi alamıyorum. Onun anakartı asus b450m dragon, kulaklığı ise gamepower jin 7.1. Sizce sorun benim anakartım da mı? Ne yapmam lazım?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Merhabalar, evet konu ismi biraz garip ancak yaşadığım sorunu ben buna bağlıyorum açıkçası, sorunuma gelirsek ise şu şekilde; ben steam pubg oynuyorum ve oyunda rakip oyuncuların ayak seslerini ve araç seslerini alamıyorum ancak arkadaşım çok iyi bir şekilde benden daha uzak mesafeden ayak sesi ve araba sesi alabiliyor. Bende başlarda kulaklığımda bir problem vardır diyerekten halihazırda kullandığım Corsair HS35 kulaklığımın yerine Asus rog cetra 2 core aldım ancak yine durum değişmedi yine oyunda ayak ve araba seslerini arkadaşım kadar iyi alamıyorum. Onun anakartı asus b450m dragon, kulaklığı ise gamepower jin 7.1. Sizce sorun benim anakartım da mı? Ne yapmam lazım?
Ses kartı etkiler ama daha çok üst düzey kulaklıklarda

Kulaklıkların jaklı mı yoksa USB li mi bilmiyorum. Anakartın arka panelindeki jak girişlerini kullanıyorsan, evet, anakartın onboard ses kartı sesin kalitesini etkiler, yok ben USB li kulaklık kullanıyorum diyorsan anakartın onboard ses kartının hiç bir önemi olmaz.

Kulaklıkların jaklı mı yoksa USB li mi bilmiyorum. Anakartın arka panelindeki jak girişlerini kullanıyorsan, evet, anakartın onboard ses kartı sesin kalitesini etkiler, yok ben USB li kulaklık kullanıyorum diyorsan anakartın onboard ses kartının hiç bir önemi olmaz.
Jaklı kulaklık kullanıyorum ve kasanın ön paneline bağlı kulaklığım.

Arka paneldeki jak girişlerini kullan, öndekiler de sonuç olarak anakarta USB hattı üzerinden bağlanıyor. En sağlıklısı arka paneli kullanmak, eğer yine yetersiz geliyorsa iyi bir ses kartı almayı düşünebilirsiniz.

Jak girişli kulaklıkarda etkiler. USB girişli ise kulaklığın kendi içerisinde ses kartı oluyor. Onlarda sesleri daha net ve güçlü duymanız lazım. Ama şöyle diyeyim oyuncu kulaklığı konsepti RGB kasa gibi bir tık fiyat şişirme. Üst düzey ürünlerde oyuncu kulaklığı almak yerine IEM, stüdyo kulaklığı falan almak çok daha mantıklı.

Kulaklıklar jak girişli ise şu konuda önerdiklerimi deneyin. EQ Apo ayarını USB girişli kulaklıklarda da deneyebilirsiniz.

Arka ve önde aşırı hatta hiç fark yok. Hatta kulaklık için Realtek ön tarafı öneriyor. Arkaya hoparlör takılmasını belirtiyor. Tabii ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,763
Üyeler
186,789
Son üye
Dartanyan
Geri