Elektrikli scooterlerin ömürleri kaç km?

Akabinde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
346
Bu Onvonun falan scooterleri var elektrikli, RX4'ten bahsediyorum. Bunlarla motosikletlerde olduğu gibi 20-30k km yapılabiliyor mu? Ömürleri ne kadar bunların? Pilleri 300-500 kere şarj edince ölüyormuş.
Pili ölünce yenisiyle değiştirip kullanabiliyor muyuz? Aşağı yukarı kaç TL bunların pilleri? Sırf pil değişimiyle bunlar 20k km kullanılabılıyor mu mesela? 125cc motosiklet fiyatına satılıyorlar neredeyse.

elektrikli bisikletim var 5.000 km sürdüm bunu 5 sene oldu alalı. Hala hissedilir bir fark yaşamadım. biraz nasıl karakterde sürdüğüne bağlı. yokuşlarda ve sürekli yüksek performansta sürerse baya hızlı eskiyorlar. yoksa kayıp çok az oluyor.

Bu Onvonun falan scooterleri var elektrikli, RX4'ten bahsediyorum. Bunlarla motosikletlerde olduğu gibi 20-30k km yapılabiliyor mu? Ömürleri ne kadar bunların? Pilleri 300-500 kere şarj edince ölüyormuş.
Pili ölünce yenisiyle değiştirip kullanabiliyor muyuz? Aşağı yukarı kaç TL bunların pilleri? Sırf pil değişimiyle bunlar 20k km kullanılabılıyor mu mesela? 125cc motosiklet fiyatına satılıyorlar neredeyse.
Yani normal bir batarya ömrü 300-500 döngü arası zaten motorda olsun beyinde olsun pek sorun olacağını sanmıyorum ama bunlar zamanla yenilenebilen şeyler şase sağlam kaldığı sürece sorun olmaz ama uyarayım bu scooterlar çok sakat bende onvo 12x plus var İstanbul Gibi Yerde Herkes Darlıyor Sıkıştırıyor Bunu Bilerek Almanı Tavsiye Ederim

Yani normal bir batarya ömrü 300-500 döngü arası zaten motorda olsun beyinde olsun pek sorun olacağını sanmıyorum ama bunlar zamanla yenilenebilen şeyler şase sağlam kaldığı sürece sorun olmaz ama uyarayım bu scooterlar çok sakat bende onvo 12x plus var İstanbul Gibi Yerde Herkes Darlıyor Sıkıştırıyor Bunu Bilerek Almanı Tavsiye Ederim
Sadece İstanbul değil baya yerde şu kiralanan scooterlardan kullandım hızlı akan yollara da çok çıkmadım ona rağmen çok riskli geliyor bana. 20-25 ile giderken bile güven vermeyen bir alet ama bunun güçlü versiyonlarını alıp 50-70 hızlar yapıyorlar aklım almıyor.

Sadece İstanbul değil baya yerde şu kiralanan scooterlardan kullandım hızlı akan yollara da çok çıkmadım ona rağmen çok riskli geliyor bana. 20-25 ile giderken bile güven vermeyen bir alet ama bunun güçlü versiyonlarını alıp 50-70 hızlar yapıyorlar aklım almıyor.
Evet bendeki 50 ile gidiyo düz yolda bi anda dirensiyon kaymasıyla yerde buldum kendimi kaldırımla cilveleşirken

20-30'la gitmek 60-70'le gitmekten daha tehlikeli arkadaşlar. Yola çıkacaksanız şehir içi de olsa trafiğe uyum sağlayacak hızda olmalısınız zaten. Aksi taktirde değil araba, tır-kamyon gelir sıkıştırır sizi geçmek için. Hiç 20-30k km kullanan var mıdır acaba bunları.
elektrikli bisikletim var 5.000 km sürdüm bunu 5 sene oldu alalı.
2 ay önce 80cc scooter aldım 2k kmde şu an. :D

20-30'la gitmek 60-70'le gitmekten daha tehlikeli arkadaşlar. Yola çıkacaksanız şehir içi de olsa trafiğe uyum sağlayacak hızda olmalısınız zaten. Aksi taktirde değil araba, tır-kamyon gelir sıkıştırır sizi geçmek için. Hiç 20-30k km kullanan var mıdır acaba bunları.

2 ay önce 80cc scooter aldım 2k kmde şu an. :D
Scooterın dengesi hiç iyi değil, yavaş gitsen trafikten dolayı ayrı dert az hızlı gideyim desen düşme ihtimali çok artıyor o ayrı dert.

20-30K zor bence, zaten nasıl kullanılabilir ki o kilometreyi yapsın 😀

skuterle bisiklet başka şimdi :D
20-30K zor bence, zaten nasıl kullanılabilir ki o kilometreyi yapsın 😀
Ben okula her gün git gel 30 km yapıyorum 80cc scooterle. Ama başıma açtığı masraflardan çok sıkıldığımdan değiştirsem mi demiştim. 50-60'la gitse yeter bana. Her gün 30 km çekilmez mi diyorsunuz? Aylık 1k ya yakın km yapıyorum.

Ben okula her gün git gel 30 km yapıyorum 80cc scooterle. Ama başıma açtığı masraflardan çok sıkıldığımdan değiştirsem mi demiştim. 50-60'la gitse yeter bana. Her gün 30 km çekilmez mi diyorsunuz? Aylık 1k ya yakın km yapıyorum.
Her gün 30KM 80cc motorla bile bir tık zorken scooter ile her gün o yolu yapmazdım şahsen. Motorla devam etmeni öneririm, mesele benzin masrafı vs ise elektrikli motor alınabilir ama onların da performansı kötü bence o yüzden çok sıkıntı değilse benzinden devam 😀

Uzun yıllar götürür arada bakımını taminiri yaparsın surekli yeni bir tane almaya gerek kalmaz.

kanka ömürleri çok az içinden markasız pil çıkıyor dandik çin malı ben pilciyim yüzlerce batarya yaptım bıraktım o işi ama kendime yaptığımla hesap edersek 48 volt 20 amper bir batarya için 91 tane pil lazım oluyor eve 3200 mah pillerin tanesi 120 lira, 11 bin pili tutuyor, devre kartı var bms diyoruz onun da fiyatı 1500 lira, nikel şeritleri kaplaması koruması derken 1500 lira da onun masrafı, kısacası 14 bin masrafı var bunu satsalar sana 18den aşağı satmazlar byqee diye site var 2. el pillerden yapıyor daha ucuza geliyor öyle bi düşünürsün pilin bitince de masraflı iş yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,852
Üyeler
186,802
Son üye
egemen64
Geri