Çözüldü✓ Düzenleme : Topladım am4 sistem nasıl olmuş..?

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
540
Konu Düzenlemesi Herkese Teşekkür ederim: Arkadaşlar sistem pahalı olmuş olabilir 2 gündür konular açıp cevaplanmayan konular da var ve yardımcı olan arkadaşlar için çok teşekkür ederim. Lakin parasal olarak bir bütçem yok. Bu yüzden gereksiz pahalı alımlar olmuş olabilir. Özel olarak epilepsi hastalığım var bu yüzden çalışamıyorum. Artık çok fazla konu açtığım için daha fazla kimseyi rahatsız etmek istemedim. İnşallah gelecek yıllar da çok daha iyisi olur o zaman tekrar bu hesaptan paylaşım yaparım. İyi kötü değerlendirmeniz için teşekkür ederim. :) Yeni Yılınız En Güzel Şekilde Sağlıcakla ve Mutlulukla diliyorum.
Saygılarımla. 🙏💙

Amazon üzerinden full 9 taksit ile almaya çalıştım çoğunuz am5 geç sen daha iyi olurdu diyecekler ancak am5 geçmek yerine am6 çıktığında geçmeyi tercih ederim.

Her neyse sistem bu şekilde. Aldım Kargo da şuan.
~~
E.Kartı : GİGABYTE RX 9060 xt 16gb - 19.399TL (Fiyat Hatası Olduğu İçin İndirim iade edilecek "18.350 TL")

İşlemci : R5 - 5600x - 6.180 TL

Kule Tipi Soğutucu : ThermalRight Assasasin King 120 se : 1.049 TL

Anakart : MSI MPG B550 Gaming - 6.199 TL

Kasa : MSI MPG VELOX 100R Beyaz - 4.173 TL

Psu : MSI MAG 650W 80+ bronze - 2.999 TL

Monitör : Koorui Monitör 34 İnç 4K 165hz - 9.249 TL

Ram 4x8 : Elde bulunmakta.
240gb Ssd sata - 1TB m.2 : Elde bulunmakta.

Toplam : 48.199 TL ediyor. 9 taksit ile 5.355 TL.

Son düzenleme:
hiç olmamış gibi ya

işlemci çok pahalı almışın

bence gayet okey
taksit fiyatına bakacak olursam.

Keşke ddr4 için bu kadar yatırım yapmasaydınız (işlemci yerinde tercih olmuş ama 32 gb yerine 16 alıp anakartıda giriş seviye alsanız sizi am6 çıkana kadar hayli idare ederdi diye düşünmekteyim). Ancak bunun dışında sistemin bileşenlerini oldukça güzel seçmişsin hatta 1-2 sene önce senin anakarttan almayı planlıyordum da sonra vazgeçtim. Hayırlı olsun kardeşim güle güle kullanırsın inşallah 😄

yani illa taksitli olacaksa 9060xt 16gb + 7500f sistem peşin fiyata 9 taksit var parça kalitesi tabi ki aynı değil ama yine de o paraya ddr4 almaktan daha iyi
Daha mantıklı

bende de benzer sistem var squad oynuyorum uncharted 4 ve nfs heat oynuyorum
ryzen 5 5600
b550 eagle
4x8 gb corsair
artic esport duo soğutucu
rx7700xt nitro pls

işlemcim surekli 3.8 de oc lu anasını ağlatıyorum işlemci ne oolursa olsun 50 dereceyi henuz geçmedi.

Bana daha çok elde ram olduğundan am4 toplamak zorunda hissetmişsin gibi geldi ki haklılık payın da var. Çünkü parçalara bakarsak aynı fiyatlara 7500f işlemcili am5 sistem de toplardın ama ram alamazdın tabii bu fahiş fiyatlara.

Amazon üzerinden full 9 taksit ile almaya çalıştım çoğunuz am5 geç sen daha iyi olurdu diyecekler ancak am5 geçmek yerine am6 çıktığında geçmeyi tercih ederim.

Her neyse sistem bu şekilde. Aldım Kargo da şuan.
~~
E.Kartı : GİGABYTE RX 9060 xt 16gb - 19.399TL (Fiyat Hatası Olduğu İçin İndirim iade edilecek "18.350 TL")

İşlemci : R5 - 5600x - 6.180 TL

Kule Tipi Soğutucu : ThermalRight Assasasin King 120 se : 1.049 TL

Anakart : MSI MPG B550 Gaming - 6.199 TL

Kasa : MSI MPG VELOX 100R Beyaz - 4.173 TL

Psu : MSI MAG 650W 80+ bronze - 2.999 TL

Monitör : Koorui Monitör 34 İnç 4K 165hz - 9.249 TL

Ram 4x8 : Elde bulunmakta.
240gb Ssd sata - 1TB m.2 : Elde bulunmakta.

Toplam : 48.199 TL ediyor. 9 taksit ile 5.355 TL.
Taksitli fiyatı gayet iyi hocam güle güle kullan.

yani illa taksitli olacaksa 9060xt 16gb + 7500f sistem peşin fiyata 9 taksit var parça kalitesi tabi ki aynı değil ama yine de o paraya ddr4 almaktan daha iyi
Daha mantıklı
Öyle hocam ama biraz da keyif işi vardı monitör olsun ve sayre evet am5 geçilir diyenler belki ama tüm parçaları tek seferde almadım ilkten ekran kartı uygun diye aldım monitör derken sonradan diğer parçaları alayım geçiyim dedim. Zarara mı olabilir ama kolay kolay 3-4 yıl içinde sistem değiştirmem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana daha çok elde ram olduğundan am4 toplamak zorunda hissetmişsin gibi geldi ki haklılık payın da var. Çünkü parçalara bakarsak aynı fiyatlara 7500f işlemcili am5 sistem de toplardın ama ram alamazdın tabii bu fahiş fiyatlara.
Taksitli fiyatı gayet iyi hocam güle güle kullan.
Teşekkürler hocam. Gönül isterdi daha iyisi olsun lakin kaç gündür konu kirliliği yaratıyordum artık kasa psu sipariş verdim çekildim kenara. 🙌😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha ucuza 5600 varken neden 5600x. F/P olmamış
Hocam normal de bende 5600x vardı akılsızlığım dan dolayı sıfır ürünü 4.400 sattım. Şimdi dönüp piyasa da daha uygun olmasına rağmen Amazon dan 9 taksite bağlayıp aldım. Evet neredeyse 2-3k fazla ödemiş oluyorum bir kere oldu yapacak bir şey yok. : )

Geri