Yardım 7800X3D PBO Ayarları

Selamlar. Phantom Spirit soğutucuyla kullandığım 7800X3D aşağıdaki PBO ayarlarıyla PUBG'de 75-80 derece arası geziyor. Sıcaklıklar bana bir tık yüksek geldi. Ayarlarda değiştirmem gereken ne olabilir?
BIOS ayarlarım:
PBO Limits: Motherboard
PBO Scalar Ctrl: 4X
CPU Boost Clock Override: Enabled(Positive)
Max CPU Boost Clock Override(+): 150 MHz
Curve Optimizer: All Cores
Curve Optimizer Sign: Negative
Curve Optimizer Magnitude: 20
9800x3d olsa sorun olmazdı ama 7800x3d için Cpu boost clock override ayarına gerek yok +150 mhz size fazla bir şey kazandırmayacak hatta sıcaklık olarak size olumsuz dönüşü oluyor. Bu ayarı auto da bırakın zaten sıcaklıklar düşecektir.

9800x3d olsa sorun olmazdı ama 7800x3d için Cpu boost clock override ayarına gerek yok +150 mhz size fazla bir şey kazandırmayacak hatta sıcaklık olarak size olumsuz dönüşü oluyor. Bu ayarı auto da bırakın zaten sıcaklıklar düşecektir.
Şimdi değiştirip deneyeceğim hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Auto'ya çektim curve optimizer ayarını da -25 yaptım ancak sıcaklıklar aynı hala. Sıkıntı ne olabilir?

Son düzenleme:
benim bildiğim pbo eksi de olur artıda olunca overclock oluyor - 50 de genel her cpu için okey seviyesidir -50 den azaltırsanızda silikon seviyesine bağlı inebildiği kadar iner onu ben her 5 azaltışımda bir 10dk cinebench testi yaptım -55 de puanım 12500 den 13000 e çıkdı derecede 61 den 57ye 4 5 azalmıştı

Hocam 60 watt limit koyunca 200 MHz kaybederek 10-15 derece sıcaklık düşürdüm. Böyle kullanmakta bir sorun olur mu?

scalar 10x yap
override 200
cpu soc voltage 1.25
cpu offset voltage 0.010
son 2 ayar sıcaklık düşüşüne etkisi olur.

Anakart marka ve modelin nedir ? hazır ayarlardan x3d için özel ayarlar oluyor çoğu anakartta.

MSI B650 Gaming Plus WiFi
bende de aynısı var bu yz gaming mode açma diyor x3d için gereksizmiş pbo advanced yapıp curveyi negative 20 yaptım çokta bişey değişmedi bende

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,917
Üyeler
187,587
Son üye
lewro
Geri