RX 7600 Driver sorunu

MrHakkı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
123
Selamlar. Benim ekran kartı sıkıntılı biraz. çoğu sürümde rust oyunu çöküyor. Redditte birisi 24.8.1 sürümünde sorun olmadığını söylemiş ben de denedim gerçekten sorun yoktu fakat bilgisayarı kapatıp açtığımda amd software'ı açamıyorum ssteki uyarıyı veriyor. 24.8.1 sürümünde sabit kalmayı nasıl yapabilirim?

şu ana kadar yaptıklarım;

-internet takılı değilken DDU ile güvenli modda driverı kaldırdım.
-internet takılı değilken 24.8.1 sürücüsünü kurdum.
-Windows update'ı durdurdum.
-Güvenlik duvarı ayarlarından giden ve gelen kurallardan amd'ye erişim engeli verdim.

Ekler

• 1766478066608.webp
    1766478066608.webp
    11.6 KB · Hit: 18
rust ıslemcı agırlıklı bır oyun belkı ıslemcıden dolayı atıyor olabılır chipsetını guncel tut
her oyunda mı bu sorunu yasıyorsun

rust ıslemcı agırlıklı bır oyun belkı ıslemcıden dolayı atıyor olabılır chipsetını guncel tut
her oyunda mı bu sorunu yasıyorsun
bi keresinde chipseti de driverla beraber tamamen temizleyip güncel kurdum fakat aynı sorun devam etmişti. bir tek rustta oluyor bu sorun. bu ekran kartında aynı sorunu yaşayanlar var. kimisi mhz çok fazla diye 2300e çekip düzeltiyor kimisi başlangıç ayarlarından düzeltiyor fakat hiçbiri çözüm olmadı. tek çözüm olan şey 24.8.1 sürümünde oynamak fakat bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra sste de olduğu gibi sürüm uyuşmazlığı yaşanıyor. benim çözüm olarak istediğim şey, 24.8.1 sürümünde kalabilmek.

Microsoft'un resmi wushowhide.diagcab aracını indir. DDU ile sürücünü silip 24.8.1'i tekrar kurduktan hemen sonra bu aracı çalıştır ve listede çıkacak olan AMD güncellemesini hide updates diyerek gizle. Alternatif olarak arama çubuğuna sysdm.cpl yazıp Donanım - Aygıt Kurulum Ayarları menüsünden Hayır seçeneğini işaretleyerek Windows'un donanım sürücülerine karışmasını genel olarak da kapatabilirsin.

bi keresinde chipseti de driverla beraber tamamen temizleyip güncel kurdum fakat aynı sorun devam etmişti. bir tek rustta oluyor bu sorun. bu ekran kartında aynı sorunu yaşayanlar var. kimisi mhz çok fazla diye 2300e çekip düzeltiyor kimisi başlangıç ayarlarından düzeltiyor fakat hiçbiri çözüm olmadı. tek çözüm olan şey 24.8.1 sürümünde oynamak fakat bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra sste de olduğu gibi sürüm uyuşmazlığı yaşanıyor. benim çözüm olarak istediğim şey, 24.8.1 sürümünde kalabilmek.
hocam o zaman kart sıkıntılı olmujs olmuyor oyun sıkıntılı oluyor cok eskı bır oyun oyunun osyalarını dogrulayıpo denermısın ve bu arada herseyını en gıncele cek wındows ve bıos dahıl ondan sonra dene eger yıne olmazsa sıl tekrar yukle

Microsoft'un resmi wushowhide.diagcab aracını indir. DDU ile sürücünü silip 24.8.1'i tekrar kurduktan hemen sonra bu aracı çalıştır ve listede çıkacak olan AMD güncellemesini hide updates diyerek gizle. Alternatif olarak arama çubuğuna sysdm.cpl yazıp Donanım - Aygıt Kurulum Ayarları menüsünden Hayır seçeneğini işaretleyerek Windows'un donanım sürücülerine karışmasını genel olarak da kapatabilirsin.
hocam dediğiniz programı, güvenli modda driverı kaldırdıktan hemen sonra güvenli moddayken mi açıp dediklerinizi yapayım?

Bu kadar uğraşmasına gerek yok. DDU ayarlarında otomatik sürücü güncellemeyi kapatabilir.

Bu kadar uğraşmasına gerek yok. DDU ayarlarında otomatik sürücü güncellemeyi kapatabilir.

yaptım zaten olmadı yine

Geri