Ara sıra yaşanıyorsa anakarttaki mosfetler ısınıyordur. Benzer sorunu ben de yaşıyordum. Mosfetler için şunlardan aldım, daha çok BF6 ve CoD oynarken yaşıyordum, bu neredeyse yok etti. İçinden 1 büyük iki küçük geliyor. Bir tane yerde 2-3 tanesi için bir büyük ve geriye kalan küçükleri kullandım. Bundan üç adet almışım.
SANEC Alüminyum Soğutucu Set (Heat Sink) A4988 DRV8825 Raspberry 3 Adet : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Bütçen yetiyorsa 5 adet almanı öneririm. Yedekte hem dursun hem de üstteki mosfetlere de uygula. Gerçi şart değil kasa arkasında olan mosfetlere uygulasan yeterli. Farklı ürünler de var. Ama bunun içinden termal bant çıktığını belirteyim. Direkt mosfet üstüne yapıştırabiliyorsun.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca sıvı soğutucu kullanıyorsan hava soğutmaya geçmek, yan kapağı açmak yani anakarttaki sıcaklığı dağıtmak fayda sağlayabilir.
İstiyorsan öncesinde cam kapağı aç ve kasanın havayı rahat atması için açık yer masa vb. yakınsa uzaklaştır. Sonra oyunu öyle oyna ve test et. Eğer takılma gidiyorsa dediğim sorundur.
Bunun dışında PS özel oyunları yüksek ayarda 16-18 GB bellek tüketiyordu. Eğer bellek miktarın 16 GB ise yetersiz belirteyim.
Ayrıca PCGW sayfasına bir göz atın. Kumlanma dediğin kasma kaynaklı yaşanan yavaşlamadan dolayı olmuyorsa, PCGW'de post efekt için bir mod önermişler onu da deneyebilirsin.
www.pcgamingwiki.com