Pc tlou 1 drop yiyorum

Scorpiw

80+
Reaksiyon skoru
15
Merhaba arkadaşlar şimdi sorunum tloun1 ile alakalı oyunu geçen indirdim grafikler ultra yüksek ayarlarda ekran kartım 4060 ti 16 gb wramli modeli işlemcim 14400 f bana göre yeterli günümüz oyunları rahat bir şekilde oynayabiliyorum lakin tlou 1de dlla açtığımda ghosting daha sonra saclar da kumlanma ve karıncalanma daha sonra aninfps droplar yiyorum 80-90 fps arası alıyorum ama mouse etrafa cevirken yag gibi akması geren yerde takılarak etrafa dönüyor tabi herzmn deil nedendir böyle acaba

aynı konuyu drop konusunu bende actım ve cozumu fps sabıyleyıp oynamak buyuk ıhtımalle
atıyorrum 100 fps alıyorsan onu 90a sabıtleyıp denermısn

%1 ve %0.1 fpsleri önemli
Eğer 70 civarlarına düşüyorsa fps i 60 sabitleyip oynayabilirsiniz. Oyun zaten 60fps için tasarlanmış

Ara sıra yaşanıyorsa anakarttaki mosfetler ısınıyordur. Benzer sorunu ben de yaşıyordum. Mosfetler için şunlardan aldım, daha çok BF6 ve CoD oynarken yaşıyordum, bu neredeyse yok etti. İçinden 1 büyük iki küçük geliyor. Bir tane yerde 2-3 tanesi için bir büyük ve geriye kalan küçükleri kullandım. Bundan üç adet almışım.

Bütçen yetiyorsa 5 adet almanı öneririm. Yedekte hem dursun hem de üstteki mosfetlere de uygula. Gerçi şart değil kasa arkasında olan mosfetlere uygulasan yeterli. Farklı ürünler de var. Ama bunun içinden termal bant çıktığını belirteyim. Direkt mosfet üstüne yapıştırabiliyorsun.

2025-12-29_14-26.webp

Ayrıca sıvı soğutucu kullanıyorsan hava soğutmaya geçmek, yan kapağı açmak yani anakarttaki sıcaklığı dağıtmak fayda sağlayabilir.

İstiyorsan öncesinde cam kapağı aç ve kasanın havayı rahat atması için açık yer masa vb. yakınsa uzaklaştır. Sonra oyunu öyle oyna ve test et. Eğer takılma gidiyorsa dediğim sorundur.

Bunun dışında PS özel oyunları yüksek ayarda 16-18 GB bellek tüketiyordu. Eğer bellek miktarın 16 GB ise yetersiz belirteyim.

Ayrıca PCGW sayfasına bir göz atın. Kumlanma dediğin kasma kaynaklı yaşanan yavaşlamadan dolayı olmuyorsa, PCGW'de post efekt için bir mod önermişler onu da deneyebilirsin.

aynı konuyu drop konusunu bende actım ve cozumu fps sabıyleyıp oynamak buyuk ıhtımalle
atıyorrum 100 fps alıyorsan onu 90a sabıtleyıp denermısn
Bi deneyecem knk
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ara sıra yaşanıyorsa anakarttaki mosfetler ısınıyordur. Benzer sorunu ben de yaşıyordum. Mosfetler için şunlardan aldım, daha çok BF6 ve CoD oynarken yaşıyordum, bu neredeyse yok etti. İçinden 1 büyük iki küçük geliyor. Bir tane yerde 2-3 tanesi için bir büyük ve geriye kalan küçükleri kullandım. Bundan üç adet almışım.

Bütçen yetiyorsa 5 adet almanı öneririm. Yedekte hem dursun hem de üstteki mosfetlere de uygula. Gerçi şart değil kasa arkasında olan mosfetlere uygulasan yeterli. Farklı ürünler de var. Ama bunun içinden termal bant çıktığını belirteyim. Direkt mosfet üstüne yapıştırabiliyorsun.

Alıntıyı görüntüle

Ayrıca sıvı soğutucu kullanıyorsan hava soğutmaya geçmek, yan kapağı açmak yani anakarttaki sıcaklığı dağıtmak fayda sağlayabilir.

İstiyorsan öncesinde cam kapağı aç ve kasanın havayı rahat atması için açık yer masa vb. yakınsa uzaklaştır. Sonra oyunu öyle oyna ve test et. Eğer takılma gidiyorsa dediğim sorundur.

Bunun dışında PS özel oyunları yüksek ayarda 16-18 GB bellek tüketiyordu. Eğer bellek miktarın 16 GB ise yetersiz belirteyim.

Ayrıca PCGW sayfasına bir göz atın. Kumlanma dediğin kasma kaynaklı yaşanan yavaşlamadan dolayı olmuyorsa, PCGW'de post efekt için bir mod önermişler onu da deneyebilirsin.
Anakartım iyi ya ısınmıyor knk o kadar orta seviye bi anakart

Marka ve modeli nedir? VRM soğutucuları yoksa ısınıyordur. Dediğim gibi bunu da anlamak için yan kapağı açabilirsin. Eğer o ara sıra yaşanan 3-5 FPS düşme takılması gidiyorsa sorun ısınmasından dolayıdır. VRM'ler ısınıncan işlemci vb. veri aktarmada sorun yaşıyor kısaca, bu da frekansı aşırı kısmasına veya aktaramamasına yol açıyor. Çok anlık yaşanıyor zaten.

2025-12-29_16-22.webp

Oyunda DLSS ve DLAA düzgün çalışmıyor demek ki. MSAA veya TAA kullan. O takılma hissi de oyunla ilgili olabilir mesela Hogwarts Legacy'de okulun içinde takılma yapıyor oyun kart güçlü olsa bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,549
Üyeler
186,906
Son üye
Ekremefeoglu
Geri