asko56
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 5,026
hatalı oldugunuz noktayı hemen söyleyim o vakit ben zamanında ryzen 2700 düz modeli ve b450 anakartım vardı 2019 da almıştım sonra 2024 de elimdeki işlemciyi satıp artık oyunlarda yetmemeye başladıgında hızlıca satıp ryzen 5600 e geçtim ve şuan oynamadıgım oyun yok amd demek bence ucuza güncelleme demek cihazının ömrünü uzatmak demek eger o dönem intel ürünüm olsaydı 11.nesil ürünüm olucaktı ve güncelleme yapamayacaktım bu yüzden intel kaybeden oldu amd kazanan oldu.7500f evet daha iyi (bi zahmet nerdeyse 2 kat l3 var) ama bu kadar fark edecek bir şey değil sadece hikayeli oyunsa. ayrıca her zaman anakarta o kadar para yatırılmıyor. yatırılmamasının mantıklı olduğu işlemcilerden biri de 7500f zaten. 7500f ile b650 gaming plus wifi falan kullanan kaç kişi gördün gördüysen de ne kadar mantıklı hocam? evet iyi güzel soket ömrü yararlan faydalan zaten o sokette o anakartla geçilcek fazla iyi bir şey yok ama zaten bi kere işlemci aldığımızda genelde bayağı uzun zaman kullanıyoruz o zamana ne am5 kalır ne am4 kaldı zamanında aynısı am4'de geçerliyken