½1 Düşüklüğü sorunu,

Her oyunda micro scutter var ama özellikle cs2 gibi oyunlarda daha kötü oluyor
CS2 genel bir sorunu var. Bir de senin işlemcin, işlemci odaklı oyunlar için biraz kötü kalıyor. Mesela o sistemi Ryzen 5600 geçirsen çok daha istikrarlı bir deneyim sağlarsın. Intel rekabetçi oyunlarda sıçtığı gibi, UE5 içeren oyunlarda da sürekli stutter sorunu yaşatıyor.

Burada frekans kısma falan önerdiğim galiba sendin. Orada ayrıca çözüm olarak Intel'den kurtulmak yazmıştım. Sen değilsen de yazıyorum, bütçe ayır ve AM5 bir AMD işlemciye geç.

Son dönemlerde 3-4 tane Valorant maçı attım. O da ilk çıktığı zaman kadar istikrarlı değil. Ortalama 500-600 FPS gösteriyor, ama çoğu zaman %1 FPS 350 civarı geziyor. İlk zamanları çok daha istikrarlıydı. UE5 geçiş dönemi ve açıkcası eskiye göre oyunun düşüşte olması da, geliştirici ekibin şevkini kırmış olarak algıladım. Oyuncu tarafında da bu tarz sorunları dile getiren konuşkan bir topluluk yok. Bilgisayar tarafının CoD'u gibi olmuş. CoD konsolda çok satar ama oyunla ilgili şikayetleri bu asıl kitle konuşmadığından, oyun düzelmez ve aimbot tadındaki gamepad maçlarında insanlar 1-2 saat keyif alır. Her sene satın almaya devam eder ve asla düzelme sağlanmaz.

Bunun dışında sorun yaşıyorsan genel bir güncelleme kontrolü, ince ayar yapmak vb. fayda sağlayabilir. Ama dediğim gibi sorunlu oyunlarda yapabileceğin pek bir şey yok.

Ayrıca rapor atarsan şu sürücü güncel değil, şunu kaldır tarzı yardımcı da olurum. Bir de o konuda Autoruns görselleri istemiştim. İstersen sen de onları at, sistemde çöp girdi kaldıysa (yani dosyası yok ama o girdi kendini çalıştırmaya çalışıyor) bunları silerek de bir miktar gariplikler çözülebilir.

CS2 genel bir sorunu var. Son dönemlerde 3-4 tane Valorant maçı attım. O da ilk çıktığı zaman kadar istikrarlı değil. Ortalama 500-600 FPS gösteriyor, ama çoğu zaman %1 FPS 350 civarı geziyor. İlk zamanları çok daha istikrarlıydı. UE5 geçiş dönemi ve açıkcası eskiye göre oyunun düşüşte olması da, geliştirici ekibin şevkini kırmış olarak algıladım. Oyuncu tarafında da bu tarz sorunları dile getiren konuşkan bir topluluk yok. Bilgisayar tarafının CoD'u gibi olmuş. CoD konsolda çok satar ama oyunla ilgili şikayetleri bu asıl kitle konuşmadığından, oyun düzelmez ve aimbot tadındaki gamepad maçlarında insanlar 1-2 saat keyif alır. Her sene satın almaya devam eder ve asla düzelme sağlanmaz.

Bunun dışında sorun yaşıyorsan genel bir güncelleme kontrolü, ince ayar yapmak vb. fayda sağlayabilir. Ama dediğim gibi sorunlu oyunlarda yapabileceğin pek bir şey yok.

Ayrıca rapor atarsan şu sürücü güncel değil, şunu kaldır tarzı yardımcı da olurum. Bir de o konuda Autoruns görselleri istemiştim. İstersen sen de onları at, sistemde çöp girdi kaldıysa (yani dosyası yok ama o girdi kendini çalıştırmaya çalışıyor) bunları silerek de bir miktar gariplikler çözülebilir.

Bence bunun sorunu kesinlikle ramle alakalı gibi

ya şöyle bir durumda var normalde anakar 5600 mhz destekliyo ama biosta 4800 mhz i geçemiyo ramlerde

soyle bır konu var hocam

Stutter sorunun tamamen işlemci ile alakalı, üst mesajı düzenledim. Intel işlemciler UE oyunlarında %90 ihtimalle stutter yaşatıyor, sorunlular. Valorant da dahil popüler çoğu çok oyunculu FPS oyunu UE5 kullanıyor. Delta Force oynadığım dönem AMD işlemci ve 4060 ile asla sorun yaşamadım. Tam tersi 4090 Intel CPU'ları olanlar oyuna 1-2 ay küfür ettiler. Sonuç çözülmedi.

soyle bır konu var hocam
knk sorun direk anakart galiba o nu değişmek lazım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Stutter sorunun tamamen işlemci ile alakalı, üst mesajı düzenledim. Intel işlemciler UE oyunlarında %90 ihtimalle stutter yaşatıyor, sorunlular.
Bilgisayarı ilk aldığımda böyle değildi anakart yavaşlamaya başladıktan sonra oldu donanımsal olabilir

Selam bu sorunu uzun süredir yaşıyorum sorun oyunlarda 300 fps alsam bile yüzde 1 in 90 larda 110 larda gezmesi buda benim canımı fazlasıyla sıkıyor bende bunu araştırdığımda ramlerin mhz artırmam gerektiğe yazıyordu bernde bunu denedim ama yine şöyle bir sorun var,benim anakartım 5600 mhz e kadar destekelesede bunu seçtiğim zamanda bilgisayar kendini siyah ekrana atıyor bu durumda hatayı nasıl düzeltebilirim yada hata bumu?Sistem(Ramler 4800 mhzde ve sistem yeni donanımsal sıkıntı yok) GPU:ZotacGaming 5060 ti twin edge 16gb İşlemci:İntel i5-14400f 2.5ghz Anakart;Asus prime H610m-k ARTI 5600mhz ddr5 soket Ram; Gskıll ripjaws 32 gb 6000mhz ddr5 ram Ssd:kıoxıa exceria plus g3 1t gen4 m2 ssd Kasa:msı mag Forge 121a 75b Aırflow 750w 80 plus bronze 4 rgb fanlı kasa ve son olarak monitör: Lg ultragear 24gs60f-b 1 MS 180 hz full hd ıps gaming monitör
Benim Bios ayarlarını yapmayı unutunca ram 4800 mhz de kalmıştı. oyunlarda frame time çok dalgalıydı ve micro stutter yapıyordu bu sebeb olabilir 6000 alınca düzelmişti

Sen kendi kafandaki çözüme onay bekliyorsan boşuna bekleme. Sana en fazla Aida64 HTML raporu atarsın, şunu şunu güncelle derim ve ince ayar öneririm. Daha da yardımım dokunmaz.

Benim Bios ayarlarını yapmayı unutunca ram 4800 mhz de kalmıştı. oyunlarda frame time çok dalgalıydı ve micro stutter yapıyordu bu sebeb olabilir 6000 alınca düzelmişti
İşte sorun bu ama anakartta bir sorun var sana benzer bir durum var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen kendi kafandaki çözüme onay bekliyorsan boşuna bekleme. Sana en fazla Aida64 HTML raporu atarsın, şunu şunu güncelle derim ve ince ayar öneririm. Daha da yardımım dokunmaz.

yinede teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,649
Üyeler
192,445
Son üye
updrago
Geri