Yeni Bilgisayarım sizce nasıl?

7500f evet daha iyi (bi zahmet nerdeyse 2 kat l3 var) ama bu kadar fark edecek bir şey değil sadece hikayeli oyunsa. ayrıca her zaman anakarta o kadar para yatırılmıyor. yatırılmamasının mantıklı olduğu işlemcilerden biri de 7500f zaten. 7500f ile b650 gaming plus wifi falan kullanan kaç kişi gördün gördüysen de ne kadar mantıklı hocam? evet iyi güzel soket ömrü yararlan faydalan zaten o sokette o anakartla geçilcek fazla iyi bir şey yok ama zaten bi kere işlemci aldığımızda genelde bayağı uzun zaman kullanıyoruz o zamana ne am5 kalır ne am4 kaldı zamanında aynısı am4'de geçerliyken
hatalı oldugunuz noktayı hemen söyleyim o vakit ben zamanında ryzen 2700 düz modeli ve b450 anakartım vardı 2019 da almıştım sonra 2024 de elimdeki işlemciyi satıp artık oyunlarda yetmemeye başladıgında hızlıca satıp ryzen 5600 e geçtim ve şuan oynamadıgım oyun yok amd demek bence ucuza güncelleme demek cihazının ömrünü uzatmak demek eger o dönem intel ürünüm olsaydı 11.nesil ürünüm olucaktı ve güncelleme yapamayacaktım bu yüzden intel kaybeden oldu amd kazanan oldu.

hatalı oldugunuz noktayı hemen söyleyim o vakit ben zamanında ryzen 2700 düz modeli ve b450 anakartım vardı 2019 da almıştım sonra 2024 de elimdeki işlemciyi satıp artık oyunlarda yetmemeye başladıgında hızlıca satıp ryzen 5600 e geçtim ve şuan oynamadıgım oyun yok amd demek bence ucuza güncelleme demek cihazının ömrünü uzatmak demek eger o dönem intel ürünmü olsaydı 11.nesil ürünüm olucaktı ve güncelleyemecektimbu yüzden intel kaybeden oldu amd kazanan oldu.
sizin de hatalı olduğunuz noktayı söyleyeyim, siz am4'te öyle aşırı giriş seviye falan bi işlemci ve anakart almamışsınız. ama 7500f am5'in en düşük 2.si 3.sü falan. yani sizin anakarta ortalama bi yatırım yapmanız gayet normal. ama 7500f alan adam ne yapsın? kısa vadede hiçbir işine yaramayacak azcık eli yüzü düzgün anakart mı alsın aynı anakartta kalıp azcık daha iyi 7600x falan mı geçsin (almamışken) yani diyorum ki eğer şöyle hafifinden vrmleri soğutmalı bir şey alınacaksa (ki bilmem kaçıncıya söylüyorum 7500f alan adam öyle bir anakart almaz, alamaz veya almamalı zaten) tamam ama almıyor, o yüzden bi anlamı kalmıyor. şayet ki konuştuğumuz işlemci 9700x, anakart da b650 gaming plus wifi falan olsaydı o zaman doğru derdim

Teşekkür ederim bunun üstü bi 2 k monitör önerin varmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bazı oyunlarda daha stabil oluyo diye biliyorum
yani genelde amd daha stabil diye biliyorum eğer işlemciden bahsediyorsak

sizin de hatalı olduğunuz noktayı söyleyeyim, siz am4'te öyle aşırı giriş seviye falan bi işlemci ve anakart almamışsınız. ama 7500f am5'in en düşük 2.si 3.sü falan. yani sizin anakarta ortalama bi yatırım yapmanız gayet normal. ama 7500f alan adam ne yapsın? kısa vadede hiçbir işine yaramayacak azcık eli yüzü düzgün anakart mı alsın aynı anakartta kalıp azcık daha iyi 7600x falan mı geçsin (almamışken) yani diyorum ki eğer şöyle hafifinden vrmleri soğutmalı bir şey alınacaksa (ki bilmem kaçıncıya söylüyorum 7500f alan adam öyle bir anakart almaz, alamaz veya almamalı zaten) tamam ama almıyor, o yüzden bi anlamı kalmıyor. şayet ki konuştuğumuz işlemci 9700x, anakart da b650 gaming plus wifi falan olsaydı o zaman doğru derdim
ben baya üstüme alındım ya, MSI pro b650 a-wifi olanını sipariş ettim bugün ama işlemcim 7500f olacak :D

senin kadar bilgili değilim ama özellikle AAA oyunlarda daha stabil diye biliyorum

Fps oyunlarında amd önde tabi
Evet özellikle Unreal Engine oyunlarında çok daha stabil intel, Counter Strike gibi oyunlarda da mouse hissiyatı olarak da daha iyi

GPU 5070 olabilir di.
İşlemci İ7 olsaydı daha iyi olurdu.
SSD 2 Terabayt varken neden sade 1 Terabayt tercih ettin?
RAM de 64 GB olabilir di.
Monitörü neden 240 hz seçmedin ki?

GPU 5070 olabilir di.
İşlemci İ7 olsaydı daha iyi olurdu.
SSD 2 Terabayt varken neden sade 1 Terabayt tercih ettin?
RAM de 64 GB olabilir di.
Monitörü neden 240 hz seçmedin ki?
Kanka monitör değişecek onda haklısın ama diğerleri sadece daha fazla harcamak olurdu yine mantıklı ama benim param şuanlık bu kadara yetti

Kanka monitör değişecek onda haklısın ama diğerleri sadece daha fazla harcamak olurdu yine mantıklı ama benim param şuanlık bu kadara yetti
Zaten setup daha gelişiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,888
Üyeler
187,583
Son üye
viensoft
Geri