Bilgisayarım Videolardaki fpslere ulaşamıyor

dediğim gibi istersen discord adersimi atayım bir ölüm kalım maçında açın ısı ve mhz değerlerini kontrol edeyim hocam sıkıntı işlemci gibi görünüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve dipnot ekleyeyim videoda kart xt modeli düze göre çok büyük fark var aman söyleyeyim
1767370560030.webp

o kişinin windows optimizasyonu ile senin bilgisayar kullanım senaryon bir değil, aynı donanım paketine sahip olman aynı performansı almana neden olmuyor bundan dolayı, adamlar kullandıkları sistem de tüm telemetryleri kaldırıyorlar, shutup10, w debloat gibi çok ince optimizasyon yapıyorlar kullandıkları işletim sistemine, yani malum kişinin fps arttırma ayarları ile dahi o fpsleri yakalamayazsın, çamur kalite de oyun oynamış olursun.

BIOS, Chipset vb. genel sürücüleri düzgün güncellediyseniz ve sistemi gereksiz uygulamalar ile doldurmadıysanız, ekran kartı sürücü sorunu olabilir. Genelde AMD'de istikrarlı sürücü için 3-4 önceki sürücüye dönmek gerekiyor. Veya AMD Raedon üzerinden oyuna etki eden ayarları kapatmak gerekiyor.

En yakın tarihli 6600 videosu buldum. Valorant'da daha çok işlemci etki ettiğinden ortalama 350 FPS civarı alıyor.

Videoda sistemle oyun 12 GB bellek tüketiyor. Bu tarz videolarda arka planda fazla şey çalıştırmıyorlar. Oyun oynarken arka planda çok fazla uygulama varsa veya Discord gibi oyuna etki eden sorun çıkarıyor olabilir. Discord overlay ve klip gibi ayarlarının performansa etki yaptığı biliniyor. Bunu anlamak adına Discord açıksa kapatıp bir oyuna girin ve deneyin. Değerler iyileşiyorsa Discord için yabancı kaynaklar, videolar vb. ayar önerisi arayın.

AM4 olan BIOS ayarlarını yapın. Videoda AM5 göre yapıldığından bazı ayarlar sizde olmayabilir. Kabaca XMP/EXPO ve Resizebar oyunlar için faydalı ve yapmanız gereken ayarlar.

Yüksek performans hariç arkadaşın AMD için önerdiği ayarı deneyin. Güç modu Chipset ile güncellendiğinden en ideali Dengeli'de kullanmak. Yüksek performans oyun oynamazken de en yüksek hızda çalıştıracağından hem güç çekecek hem de sistemi ısındıracaktır, günlük kullanımda temel hız yeterli.

Bellek fiyatları yüksek ama 2x16 GB yani 32 GB yükseltirseniz de geleceğe iyi bir yatırım olur.

Son olarak aşağıdaki Wintoys ayarlarını yapın.

BIOS, Chipset vb. genel sürücüleri düzgün güncellediyseniz ve sistemi gereksiz uygulamalar ile doldurmadıysanız, ekran kartı sürücü sorunu olabilir. Genelde AMD'de istikrarlı sürücü için 3-4 önceki sürücüye dönmek gerekiyor. Veya AMD Raedon üzerinden oyuna etki eden ayarları kapatmak gerekiyor.

En yakın tarihli 6600 videosu buldum. Valorant'da daha çok işlemci etki ettiğinden ortalama 350 FPS civarı alıyor.

Videoda sistemle oyun 12 GB bellek tüketiyor. Bu tarz videolarda arka planda fazla şey çalıştırmıyorlar. Oyun oynarken arka planda çok fazla uygulama varsa veya Discord gibi oyuna etki eden sorun çıkarıyor olabilir. Discord overlay ve klip gibi ayarlarının performansa etki yaptığı biliniyor. Bunu anlamak adına Discord açıksa kapatıp bir oyuna girin ve deneyin. Değerler iyileşiyorsa Discord için yabancı kaynaklar, videolar vb. ayar önerisi arayın.

AM4 olan BIOS ayarlarını yapın. Videoda AM5 göre yapıldığından bazı ayarlar sizde olmayabilir. Kabaca XMP/EXPO ve Resizebar oyunlar için faydalı ve yapmanız gereken ayarlar.

Yüksek performans hariç arkadaşın AMD için önerdiği ayarı deneyin. Güç modu Chipset ile güncellendiğinden en ideali Dengeli'de kullanmak. Yüksek performans oyun oynamazken de en yüksek hızda çalıştıracağından hem güç çekecek hem de sistemi ısındıracaktır, günlük kullanımda temel hız yeterli.

Bellek fiyatları yüksek ama 2x16 GB yani 32 GB yükseltirseniz de geleceğe iyi bir yatırım olur.

tamamdır hocam bunları deniyorum suan sonucları aktarırım sağolun

hocam dediğiniz ayarların hepsini yaptım ama çok bi değişim olmadı birde benim kullanımlar çok yüksek yani valoda %80 %90 cpu %60 %70 lerde gpu normal midir ? diğer yardımcı olan arkadaş discorddan ekran actım ona kullanımların çok yüksek dedi sagolsun yardımcı oldu aynı sizin dediğiniz ayarları ve temiz format tavsiye etti başka nedenler olabilir mi yoksa formatliyim mi direk ?

BIOS güncellemesi varsa yapın. Sonra format atın.
Format sonrası düzgün bir şekilde AMD Chipset, ses ve ağ sürücülerini güncelle.
Chipseti bağlantıdan güncelleyin.

Sonrasında sisteme gereksiz bir uygulama falan yüklemeyin. CCleaner, Driver Booster tarzı şeyler.
Yukarıda önerdiğim Wintoys ayarlarını tekrar yapın.
Windows update ve Microsoft store güncellemelerini de eksiksiz yükleyin.

DDU üzerinden bağlantıdaki ayarı en son açın. Windows kart sürücüsünü bozmasın.

Ayrıca BIOS'tan XMP ve Resizebarı açmayı unutmayın.

Geri