Çözüldü✓ Asus Tuf VG27AQML1A monitörde çizgilenme sorunu

iłkay

80+
Reaksiyon skoru
11
Arkadaşlar selam, başlıkta da göründüğü gibi Asus Tuf VG27AQML1A model 2k 240 hz monitör kullanıyorum. Alalı 1 sene 2 ay civarı bir zaman geçti. Uzun süreli kullanımda hiç bir sorun yaşamıyordum. Ta ki dün birden bire tuhaf şeyler olana kadar. İşten geldim, valoranta girdim. Birden ufak bir renk kayması gibi bir şey oldu parlaklık arttı renkler oynadı glitch efekti gibi. Sonra bu durum hemen düzeldi ve monitörün altında siyah çizgiler çıkmaya başladı. Bu çizgiler sürekli açılıp kapanıyor(yanıp sönüyor). Direkt internete baktım tabi, yaşayan arkadaşlar olmuş. Hz değeri değiştirip deneyenler, kablo değişenler vs her birini denedim ama 240Hz altında daha belirgin oluyor ki zaten 240hz altı kullanmıyorum. 240 da ise alttaki çizgiler sürekli olarak yanıp sönüyor. Arkadaş tavsiyesi ile direkt asustan onarım talebi oluşturdum. Talebimin onaylandığını ve dönüş sağlanacağı yazıyordu ama herhangi bir bildirim almadım, haftasonu diyedir sanırım. Neyse ki bütün parçaları faturasından garanti belgesine kadar her şeyi duruyordu. Bu gece monitörü de kutusuna koyacağım. Ne olmuş olabilir sizce?

Ekler

• F632C6B1-46D8-43AE-9A5A-0C7436C12713.webp
    F632C6B1-46D8-43AE-9A5A-0C7436C12713.webp
    215.6 KB · Hit: 42
  • 93421E4F-4B61-4558-A89E-F35B058A38B6.webp
    93421E4F-4B61-4558-A89E-F35B058A38B6.webp
    210.7 KB · Hit: 42
  • 2773AB85-A942-48C1-9173-E0E12453B355.webp
    2773AB85-A942-48C1-9173-E0E12453B355.webp
    183.1 KB · Hit: 41
öncelikle Ekran kartini bir kontrol et. Kablolarin düzgün takilimi Monitorun girisine bak DP mi kullaniyorsun yoksa HDMI kablosumu ? Donanim hatasi olabilme ihtimali yüzde 80.Ekran kartinin sürümünü komple DDU adli Program ile Windows koruma moduna gecip kalintisiz sil. akabinde yeni sürümünü tekrar kur? PC donanimlarin tam olarak ne ?WIN+R ye bas icine perfmon /rel yaz enterle orasi ne diyor?bak bir Kritik bir Donanim hatasi veriyormu

öncelikle Ekran kartini bir kontrol et. Kablolarin düzgün takilimi Monitorun girisine bak DP mi kullaniyorsun yoksa HDMI kablosumu ? Donanim hatasi olabilme ihtimali yüzde 80.Ekran kartinin sürümünü komple DDU adli Program ile Windows koruma moduna gecip kalintisiz sil. akabinde yeni sürümünü tekrar kur? PC donanimlarin tam olarak ne ?
4070ti süper ekran kartım var donanımdan olduğunu düşünmüyorum her türlü şeyi denedim ki zaten çift monitörüm var diğer monitörümde bir sıkıntı yok, DP ile kullanıyordum, söküp hdmi ile taktım aynı problem devam ediyor, 2. monitörümde hdmi ile takılı ama onda bir sıkıntı yok.

Not: Monitörün kendi panelinden(menüsünden) 260hz’e oc atınca çizgiler kayboluyor. Windows açılma ekranında vs görünüyor ama şifremi girip açtığım zaman kayboluyor 260HZ değerinde. Ekran kartımda problem olduğunu düşünmüyorum, öyle olsaydı her iki monitörde olabilirdi veya OC yapınca da kaybolmayabilirdi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bozuk olan Monitoru sade bagladiginda da olusuyormu?birde yazdim az önce WIN+R ye bas icine perfmon /rel yaz enterle orada Kritik Donanim hatasi veriyormu? Öbür Ekranda sorun yok ise Ekran karti olamaz büyük ihtimal ile o halde Monitor Hatali

4070 Ti Super benim ickinci PC de takili. Nasil memnunmusun kartdan ? Hangi marka kullaniyorsun haci

Bozuk olan Monitoru sade bagladiginda da olusuyormu?birde yazdim az önce WIN+R ye bas icine perfmon /rel yaz enterle orada Kritik Donanim hatasi veriyormu? Öbür Ekranda sorun yok ise Ekran karti olamaz büyük ihtimal ile o halde Monitor Hatali

4070 Ti Super benim ickinci PC de takili. Nasil memnunmusun kartdan ? Hangi marka kullaniyorsun haci
Yukarıdaki mesajı düzenledim hocam göremediysen diye tekrardan yazayım;

Not: Monitörün kendi panelinden(menüsünden) 260hz’e oc atınca çizgiler kayboluyor. Windows açılma ekranında vs görünüyor ama şifremi girip açtığım zaman kayboluyor 260HZ değerinde. Ekran kartımda problem olduğunu düşünmüyorum, öyle olsaydı her iki monitörde olabilirdi veya OC yapınca da kaybolmayabilirdi diye düşünüyorum.

Tek başına takılıyken denemedim, şuan işteyim akşam gidince dediğiniz şeyleri deneyeceğim hem tek başına takmayı hem de çalıştır kısmındaki önerinizi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Karttan memnunum, Asus Tuf kullanıyorum 7800x3d ile beraber. Bana yetiyor çok şükür bir problemi yok.

anladim umarim en kisa zamanda sonuca ulasirsin.Birde Bozuk olan monitorunu Fabrik ayarlarina döndür.sonra bak yeni Sürümü varmi yokmu Aygit yöneticinden bir kontroll et.. Ekran kartinin Powerlimitini Düsürdü isen yada Undervolting yapti isen tüm ayarlarini sifirlayip dene.

ASUS TUF Güzel kart bendede KFA2 var.Harici ALLAH kolaylik versin iyi calismalar.

anladim umarim en kisa zamanda sonuca ulasirsin.Birde Bozuk olan monitorunu Fabrik ayarlarina döndür.sonra bak yeni Sürümü varmi yokmu Aygit yöneticinden bir kontroll et.. Ekran kartinin Powerlimitini Düsürdü isen yada Undervolting yapti isen tüm ayarlarini sifirlayip dene
powerlimit undervolting vs hiç bir ayar ellemedim, taktığım günden beri stok halde kullanıyorum tek yaptığım masaüstü hz değerini 240’a almak oldu. Akşam eve gittiğimde dediklerinizi deneyip tekrardan buradan bilgilendireceğim. Sonrasnda ise garanti sürecinde yaşadıklarımı da aktarırım buradan.

aynen hic olmadi Garanti.ASUS ta tek sevmedigim sey butür Sorunlarda Garanti olsun Support olsun burunlari havada.yaninda Baska Kablo varsa onuda dene.birde kablonun girdigi yuvaya bak oynama varmi. unutmadan onuda yazayim

aynen hic olmadi Garanti.ASUS ta tek sevmedigim sey butür Sorunlarda Garanti olsun Support olsun burunlari havada.yaninda Baska Kablo varsa onuda dene.birde kablonun girdigi yuvaya bak oynama varmi. unutmadan onuda yazayim
tamamdır hocam akşam dediğiniz yöntemleri de deneyip bilgilendireceğim

1- Monitörü tek başına bağladım ve denedim, hala çizgiler çıkıyor.
2- Bozuk monitörü taktığım dp kablosu ile 2. monitörümü bağladım, 2. monitörde herhangi bir sıkıntı yok. Kablodan değil yani.
!!!!!! 3- Fabrika ayarlarına sıfırladım, 240hzde en başta yine çizgiler belirgin olarak açılıp kapanıyor, sonrasında yok oluyor. gidiyor yani ama açılışta belirli bir süre yanıp kapanıyor. Diğer Hz değerlerinde yine aynı şekilde bozukluk mevcut.
4- Aygıt Yöneticisinden kontrol ettiğimde ürün güncel.
5- Bios ekranından kontrol ettiğimde çizgiler orada da görünür halde yine aynı şekilde yanıp sönüyor en başta sonra kayboluyor(240hzde)
6- perfmon /rel komutunda monitöre ait herhangi bir problem görünmüyor, aynı şekilde gpu da da bir problem görünmüyor.

Tek seçenek garantiye göndermek sanırım daha fazla artmadan.

1- Monitörü tek başına bağladım ve denedim, hala çizgiler çıkıyor.
2- Bozuk monitörü taktığım dp kablosu ile 2. monitörümü bağladım, 2. monitörde herhangi bir sıkıntı yok. Kablodan değil yani.
!!!!!! 3- Fabrika ayarlarına sıfırladım, 240hzde en başta yine çizgiler belirgin olarak açılıp kapanıyor, sonrasında yok oluyor. gidiyor yani ama açılışta belirli bir süre yanıp kapanıyor. Diğer Hz değerlerinde yine aynı şekilde bozukluk mevcut.
4- Aygıt Yöneticisinden kontrol ettiğimde ürün güncel.
5- Bios ekranından kontrol ettiğimde çizgiler orada da görünür halde yine aynı şekilde yanıp sönüyor en başta sonra kayboluyor(240hzde)
6- perfmon /rel komutunda monitöre ait herhangi bir problem görünmüyor, aynı şekilde gpu da da bir problem görünmüyor.

Tek seçenek garantiye göndermek sanırım daha fazla artmadan.
haci o zaman Monitorda gercekten Matrix sorunu varBios da da cikiyor ise yollaman lazim.en son sunu dene.. tüm kablolari cikar sonra PSU fisini cek. PC acma kapatma dügmesine basili tut elektrik akimi cikana kadar sonra tekrar herseyi tak ac.. Avcildigin siyah cizgiler ciktiginda ekranin üzerine parmagin ile bas cizgiler oynama yapiyormu. ama Matrix hatasi Monitoru yollaman en mantiklisi olacaktir. hic ugrasma

haci o zaman Monitorda gercekten Matrix sorunu varBios da da cikiyor ise yollaman lazim.en son sunu dene.. tüm kablolari cikar sonra PSU fisini cek. PC acma kapatma dügmesine basili tut elektrik akimi cikana kadar sonra tekrar herseyi tak ac.. Avcildigin siyah cizgiler ciktiginda ekranin üzerine parmagin ile bas cizgiler oynama yapiyormu. ama Matrix hatasi Monitoru yollaman en mantiklisi olacaktir. hic ugrasma
bence de uğraşmayalım ben kutusunu hazırlayayım içine de notumu bırakayım, bunu yaşayan kullanıcılar genelde garantiden panel değişikliği ile sonuçlanmışlar, bu benim yapabileceğim bir şey değil zaten hahahah umarım benim de sorunum sıkıntısızca çözülür. garanti sürecini adım adım yazacağım sonuçta beraber, dün talep oluşturdum.

bence de uğraşmayalım ben kutusunu hazırlayayım içine de notumu bırakayım, bunu yaşayan kullanıcılar genelde garantiden panel değişikliği ile sonuçlanmışlar, bu benim yapabileceğim bir şey değil zaten hahahah umarım benim de sorunum sıkıntısızca çözülür. garanti sürecini adım adım yazacağım sonuçta beraber, dün talep oluşturdum.
Hayirlisi olsun be Herseyden önemlisi Saglik :LOL::coffee:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,982
Üyeler
187,602
Son üye
erenuygun
Geri