iłkay
80+
- Reaksiyon skoru
- 11
Arkadaşlar selam, başlıkta da göründüğü gibi Asus Tuf VG27AQML1A model 2k 240 hz monitör kullanıyorum. Alalı 1 sene 2 ay civarı bir zaman geçti. Uzun süreli kullanımda hiç bir sorun yaşamıyordum. Ta ki dün birden bire tuhaf şeyler olana kadar. İşten geldim, valoranta girdim. Birden ufak bir renk kayması gibi bir şey oldu parlaklık arttı renkler oynadı glitch efekti gibi. Sonra bu durum hemen düzeldi ve monitörün altında siyah çizgiler çıkmaya başladı. Bu çizgiler sürekli açılıp kapanıyor(yanıp sönüyor). Direkt internete baktım tabi, yaşayan arkadaşlar olmuş. Hz değeri değiştirip deneyenler, kablo değişenler vs her birini denedim ama 240Hz altında daha belirgin oluyor ki zaten 240hz altı kullanmıyorum. 240 da ise alttaki çizgiler sürekli olarak yanıp sönüyor. Arkadaş tavsiyesi ile direkt asustan onarım talebi oluşturdum. Talebimin onaylandığını ve dönüş sağlanacağı yazıyordu ama herhangi bir bildirim almadım, haftasonu diyedir sanırım. Neyse ki bütün parçaları faturasından garanti belgesine kadar her şeyi duruyordu. Bu gece monitörü de kutusuna koyacağım. Ne olmuş olabilir sizce?